• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşmak isteği, arkadaşlık...

en iyisini yapmışsınız.karşınızdaki kişi de dürüst biriymiş ki bunu peşinen söylemiş, evlendikten sonra da dayatmaya çalışabilirdi.bir taraf çocukluyken diğer taraf bekar olunca zaten o ilişki çok zor olur bence, yani çok az insan bunu kabul eder demek istiyorum.hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba,
Eşimle boşanalı 11 yıl oldu ve bir çocuğum var. 6 aydır yeni bir ilişki içerisinde idim.
Evlenmemiş bir insan ve benimle evlenmek, çocuk sahibi olmak istiyordu. İyi bir insan ve birbirimize dair sevgimiz vardı. Ancak bir takım konuşmalarımız çerçevesinde çocuğumun babasında kalmasının onun için daha iyi olacağını söyledi. Elbette onu suçlamıyorum, evladı olmadığı için evlat sevgisini anlamasını beklemiyorum. Fakat ben çocuğumdan ayrı bir hayat kurmayı düşünmediğim için ilişkimizi bitirme kararı aldık. Sonuçta herkes tercihlerine göre yaşar ve bizlerde tercihlerimizi karşılıklı olarak sunduk, ilişkimizi bitirdik.

Her ikimiz içinde belirli bir üzüntü yaşandı ancak en doğru kararın bu olduğuna inanıyorum ki birbirimizin sahip olduklarına, yaşam koşullarına saygı göstermeden ve sahiplenmeden yapacağımız bir evlilik her ikimiz için de hüsranla sonuçlanabilirdi.

Arkadaşlar burada paylaşmamın nedeni, bu konuyu çevremde kimseyle konuşamıyor olmam. Birbirimizi hiç tanımasak da paylaşımlarımızla hayata dair farklı bakış açıları sergileyebiliyor ve arkadaşlık kurabiliyoruz. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

dışardan gören biri olarak, hem siz hem cocugunuz için en sağlıklı en dogru kararı vermişsiniz.

Allah sizi ve cocugunuzu sahiplenecek , hem size hem cocugunuza arkadaş olabilecek dürüst kimseler çıkarsın karşınıza. yolunuz bahtınız açık olsun inş :KK36:

Evet o da çok dürüst davrandı. Daha sonra mutsuz olabilirdik, evlendikten sonra bana dayatmaya çalışsaydı maalesef ayrılmak zorunda kalırdık ve vicdanen de çocuğuma bunları yaşattığım için kendimi suçlu hissederdim.

Çocuğunuzdan vazgeçmediğiniz için takdir ediyorum.
Kimi anneler var sırf evlenecek diye çocuğunu ikinci plana atan sözde anneler.
Yerinde bir karar vermişsiniz, inşallah hayırlısı olsun hakkınızda.

dışardan gören biri olarak, hem siz hem cocugunuz için en sağlıklı en dogru kararı vermişsiniz.

Allah sizi ve cocugunuzu sahiplenecek , hem size hem cocugunuza arkadaş olabilecek dürüst kimseler çıkarsın karşınıza. yolunuz bahtınız açık olsun inş :KK36:

Amin. Dualarınız için çok teşekkür ederim. Allahım hepimizin yanında olsun İnşallah.

Merhaba,
Eşimle boşanalı 11 yıl oldu ve bir çocuğum var. 6 aydır yeni bir ilişki içerisinde idim.
Evlenmemiş bir insan ve benimle evlenmek, çocuk sahibi olmak istiyordu. İyi bir insan ve birbirimize dair sevgimiz vardı. Ancak bir takım konuşmalarımız çerçevesinde çocuğumun babasında kalmasının onun için daha iyi olacağını söyledi. Elbette onu suçlamıyorum, evladı olmadığı için evlat sevgisini anlamasını beklemiyorum. Fakat ben çocuğumdan ayrı bir hayat kurmayı düşünmediğim için ilişkimizi bitirme kararı aldık. Sonuçta herkes tercihlerine göre yaşar ve bizlerde tercihlerimizi karşılıklı olarak sunduk, ilişkimizi bitirdik.

Her ikimiz içinde belirli bir üzüntü yaşandı ancak en doğru kararın bu olduğuna inanıyorum ki birbirimizin sahip olduklarına, yaşam koşullarına saygı göstermeden ve sahiplenmeden yapacağımız bir evlilik her ikimiz için de hüsranla sonuçlanabilirdi.

Arkadaşlar burada paylaşmamın nedeni, bu konuyu çevremde kimseyle konuşamıyor olmam. Birbirimizi hiç tanımasak da paylaşımlarımızla hayata dair farklı bakış açıları sergileyebiliyor ve arkadaşlık kurabiliyoruz. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Helal olsun size.

Bir tane koca uğruna cocuğunu babasına/annesine postalayan ebeveynlerden değilsiniz.

Tebrik ederim sizi.
Sirf kendi hevesleriniz için çocuğunuzu birakmamissiniz. Valla bravo.. Ömür boyu mutluluklar.

Canım tebrik ederim seni, her ne kadar ne benim tebriğime ihtiyaç duymasan da, böyle anneler olduğunu görmek güzel.

Benim çok yakın çevremden iki tanıdığım da bekar, hiç evlilik yapmamış erkeklerle evlendiler. Üstelik bu iki arkadaşımın da önceki evliliklerinden 2 çocuğu vardı. Gayet de mutlu bir düzenleri var yıllardır.

Senin de karşına doğru insan çıkacaktır. Bilmiyorum benim çok tuhafıma gidiyor. Seni seviyorsa o da sonuçta senin çocuğun, senden bir parça, onu da severek sahiplenmesi gerekirdi diyorum. Ama erkek olsun kadın olsun bazen ilişkiler çok fazla ince hesap üzerine kuruluyor. Ne alıyorum, karşılığında ne vereceğim...böyle sorumluluklar da kefe'nin istenmeyen tarafına konuluyor.

Rabbim güzel insanlarla yollarınızı kesiştirsin inşallah.

En dogrusunu yapmissiniz ayrilmakla...
Ki karsindaki en basinda söyleyerek iyi yapmis daha sonra ne sorunlar cikabilirdi...

Hakkinizda hayirlisi olmus...

Canım tebrik ederim seni, her ne kadar ne benim tebriğime ihtiyaç duymasan da, böyle anneler olduğunu görmek güzel.

Benim çok yakın çevremden iki tanıdığım da bekar, hiç evlilik yapmamış erkeklerle evlendiler. Üstelik bu iki arkadaşımın da önceki evliliklerinden 2 çocuğu vardı. Gayet de mutlu bir düzenleri var yıllardır.

Senin de karşına doğru insan çıkacaktır. Bilmiyorum benim çok tuhafıma gidiyor. Seni seviyorsa o da sonuçta senin çocuğun, senden bir parça, onu da severek sahiplenmesi gerekirdi diyorum. Ama erkek olsun kadın olsun bazen ilişkiler çok fazla ince hesap üzerine kuruluyor. Ne alıyorum, karşılığında ne vereceğim...böyle sorumluluklar da kefe'nin istenmeyen tarafına konuluyor.

Rabbim güzel insanlarla yollarınızı kesiştirsin inşallah.

En başından benimle bu kadar dürüst konuşma yaptığı için de ona teşekkür ettim. Beni yanıltmaya çalışmadı, dürüst davrandı.
Rabbim kimsenin düzenini bozmasın, huzuru sevgiyi aşkı daim etsin. Hepimizin yanında olsun inşallah.

En dogru karar budur.
Cok mantikli yazmissiniz.
Ve dogru seyide yapmissinz.

Cocugunuz cok sansli sizin gibi bi annesi oldugu icin.
Cok asil bi durusunuz var.
Burya " cocugumu istemedi,ayrildik cok kotuyum helak oldum" diye konu acanlar var. Aglanicak sey var aglanmiycak sey var. Aglayinca ne degisebilirki?

Siz bunu yapmadiniz. Cok mantiklisi bi kadinsiniz sizi tebrik ederim.

çocuğunuz sizin parçanız,onu istememesi sizi de istememesi anlamına geliyor aslında. çocuğunuz şanslıymış ki annesi onu bir erkek için terk etmemiş. inşallah herşey çok güzel olur,kendinize denk birisiyle hayatınızı birleştirirsiniz.

Back
X