• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşmakla çözemiyorum olmuyor!

yexsxxsxim

*dışı buz içi b@l’ım*
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
968
1
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar...
konuşmakla çözemediğim o kadar sorunum var ki...
kısadan olaya gireyim fazla başınızı ağrıtmadan...
yaklaşık 9 senedir evliyim eltim üst katımda oturuyor..
bazen iyi bazen kötü anlaşıp gidiyoruz işte. Aramızda sorun ne olduğunu anlamadan bazen surat yapıyor konuşmuyor artık bu tavırlarından sıkıldım 2 senedir bende bana surat yaptığı zaman ben de onunla konuşmamayı tercih ediyorum bir iki hafta sonra gelip bana diyor ki niye konuşmuyorsun ben mi sen mi diyorum ordan giriyor burdan çıkıyor sürekli beni haksız çıkarıyor gün geldi sesimi yükselttim gün geldi ağladım ama hep ben sorumlu tutuldum.zaten aramız iyi iken devamlı kaynanam sana daha iyi davranıyor ben desem beni azarlar bak sana ses çıkarmıyor yok bana hakaret ediyor sana bişi demiyor deyip duruyor.bende yok öyle bir şey sana öyle geliyor diyorum sana daha düşkün diyorum eltim kayınvalidemler bir söz söylese oturup ağlıyor ona kızıyorlarmış neden hemen ağlıyorsun ne dedik ki diye iki hafta önce kayınvalidem bir laf etti benimde canım sıkıldı birden ağladım bu sefer üstüme düştüler şaşırdılar ne oldu diye...
işte o günden beri benimle konuşmuyor bende konuşmuyorum ama biliyorum ki bu gün yarın tekrar gelecek ve benimle niye konuşmuyorsun diyecek...
iki haftadır konuşmuyoruz kaynımın tavrı bile dğişti bana karşı çileden çıkıyorum yemin ederim şimdi ne yapayım bir akıl verin ne olur
fazla uzun küsde kalamıyoruz ailece aynı binada olduğumuz için yüzyüze geliyoruz çoğu kez ...aslında ben ona değilde en çok kaynıma içerliyorum eşime bile tavır takınıyor öffffff.içinizi sıktım değil mi

O gün agladiginda üstüne cok düstüler diye kiskandimi acaba?CADIARZU

Olabilir...belkide icten ice seni kiskaniyordur....gözde gelin, sevilen gelin olma yarisindadir...insanin icini bilemiyorsunki canim.
Yüzüne gülüyor ama icinden neler geciriyor acaba?:hulya:

Ben olsam kaynima sorardim...eltinin bu davranislarina alisiksin nasilosa....
Kaynini gördügünde hayirdir ne bu surat? Niye konusmuyorsunuz soguk davraniyorsunuz diye sor bence.:delphin:

konusmadan hal olunmaz bu konu..
en guzelı eltınızle aranıza mesafe koyun bırazcık..
eltıler arasında bı cekısme olabılır..
ama en guzelı bunun sebebını sorun kendısınıne ve bıdaha tekraralanmaması gerektıgını soyleyın yasınız ufak degılkı kus senız bırbırınıze..

şu apaçık bir gerçek ki seni kıskanıyor,senin kayınvalidelerinle aranın ondan iyi olması yada seni takdir etmeleri onun canını sıkıyor bence.ben olsam katlanmam,surat yaparsa oralı bile olmam,kendiliğinden tekrar gelirse niye konuşmuyorsun diye,yooo öyle birşey yok de geç,yok sen konuşmuyorsun ben konuşuyorum diye polimiğe girersen yine herşey aynı olur.ayrıca neden aynı binada oturuyorsun ki,sattır kocana o evi git başka yere

gerçekttende konuşarak hallolacak bişey değilmiş, yoğun bi kıskançlık var ortada, en iyisi aranıza daimi bi mesafe koy, yani bi gün iyi bi gün kötü olmaktansa herdaim resmi ol
kaynınada hayret neden kadınlar arasındaki çekişmeye katılıyorki, neden eşine surat yapıyor anlamadım
ama kaynananlarla ilişkini bozma derim
keskin sirke küpüne zarar, kıskansın çatlasın patlasın, kendine zarar versin sadece, şuan sana zarar vermesine izin veriyorsun, belkide onu mutlu ediyor bu durum, onu sevindirme bence, takma, takmaya takmaya takmamayada alışırsın, umursamaz ve mesafeli davran bence, böylece yok seni daha çok seviyolar falandı filandı konuşmalarına giremez, yüz göz olma yani

Son düzenleme:
eskiden uzaktik ve cok rahattik :(
benden 1 sene once evlenen eltimle ayni problemleri yasiyoruz ... esi benim esimden kucuk ama bir yil once evlenmisler .. eltim cok alingan kirilgan herseye kusen ama herkesi ignelemekten zevk alan bi tip ... kayinvalidemle cok problemleri var kayinvalidem iyi bir insan yani genel olarak iyi anlasiriz kendi isi ni kendi yapmayi sever kimseye yuk olmak istemez ve ben genelde sicak kanli konuskan oldugum icin benimle cok iyi anlasir ... eltimle ben geldigim gunden beri aralarinda hep bi mesafe vardi halada var bizden 4 sene sonra kucuk eltim evlendi oda kayinvalidemle cok iyi anlasir ... neyse bu eltimde hem samimi olmaz kayinvalidemin butun samimiyetine karsi her zaman kotu yaklasir en ufak bi lafini buyutup ters ters tepkiler verip kavga cikartir olaylari buyutur hemde kayinvalidemin bizimle iyi anlasmasini cekemez ... bize surat yapar konusmaz tavir takinir ilk zamanlar hep ben yaklasirdim pesinde kosardim ne oldu niye uzgunsun, cok sessizsin hastamisin biseymi oldu filan filan halada konusmazdi ... bide kaynimda bi kere esime gelip esin kendine dikkat etsin benim esimi uzup duruyor demis esim sok olmus cunku beni esim kayinvalidem kucuk eltim cok iyi taniyorlar asla bi insani uzemem kiramam kimseye laf sokamam demekki kocasina cok farkli seyler anlatiyo kayinvalidem bana iyi davrandikca komplekse giriyordu ... o olay son oldu kavga etmedim esinin dedigi seyin hesabinida sormadim ama oyle bi mesafe koydum ki aramiza iki yabanci gibiyiz arkadas ortamimizda karsilassak nasilsin iyisinden ote asla gecmez ... kayinvalidemlerde kaliriz bazen beraber dekkeliriz normal seylerin disinda asla konusmuyorum ama simdi o benim pesimde kosuyor neyin var biseymi duydun niye boylesin filan diyo hic konu acmiyorum yok biseyim benim karakterim bu sessiz olmak sucmu diyorum konuyu kapatiyorum ... kucuk eltim gelince ise her seyi konusuruz acayip iyi anlasiriz o ikimizlede iyi anlasiyordu ilk baslarda daha evleneli bir ay olmadan kizi oyle bi bozmus oyle bi aglatmiski simdi eltimde ayni tavri takindi ona karsi oh dunya varmis diyor ...

cok uzun oldu kusura bakmayin ama asla yalniz degilsiniz bunu bilin ... araya mutlaka mesafe koyun .. kaynim beni kotu biliyo diyede asla dusunmeyin cunku herkes kim iyi kim kotu kim hakli kim haksiz mutlaka ogreniyor ...

anladım kadarıyla senin eltinle sorunun devam edecek sanırım onun bir piskoloğa gitmesi gerekecek bence senden ondan uzak dur ki seninde dengeni bozmasınkaydirigubbakcemile

eskiden uzaktik ve cok rahattik :(
benden 1 sene once evlenen eltimle ayni problemleri yasiyoruz ... esi benim esimden kucuk ama bir yil once evlenmisler .. eltim cok alingan kirilgan herseye kusen ama herkesi ignelemekten zevk alan bi tip ... kayinvalidemle cok problemleri var kayinvalidem iyi bir insan yani genel olarak iyi anlasiriz kendi isi ni kendi yapmayi sever kimseye yuk olmak istemez ve ben genelde sicak kanli konuskan oldugum icin benimle cok iyi anlasir ... eltimle ben geldigim gunden beri aralarinda hep bi mesafe vardi halada var bizden 4 sene sonra kucuk eltim evlendi oda kayinvalidemle cok iyi anlasir ... neyse bu eltimde hem samimi olmaz kayinvalidemin butun samimiyetine karsi her zaman kotu yaklasir en ufak bi lafini buyutup ters ters tepkiler verip kavga cikartir olaylari buyutur hemde kayinvalidemin bizimle iyi anlasmasini cekemez ... bize surat yapar konusmaz tavir takinir ilk zamanlar hep ben yaklasirdim pesinde kosardim ne oldu niye uzgunsun, cok sessizsin hastamisin biseymi oldu filan filan halada konusmazdi ... bide kaynimda bi kere esime gelip esin kendine dikkat etsin benim esimi uzup duruyor demis esim sok olmus cunku beni esim kayinvalidem kucuk eltim cok iyi taniyorlar asla bi insani uzemem kiramam kimseye laf sokamam demekki kocasina cok farkli seyler anlatiyo kayinvalidem bana iyi davrandikca komplekse giriyordu ... o olay son oldu kavga etmedim esinin dedigi seyin hesabinida sormadim ama oyle bi mesafe koydum ki aramiza iki yabanci gibiyiz arkadas ortamimizda karsilassak nasilsin iyisinden ote asla gecmez ... kayinvalidemlerde kaliriz bazen beraber dekkeliriz normal seylerin disinda asla konusmuyorum ama simdi o benim pesimde kosuyor neyin var biseymi duydun niye boylesin filan diyo hic konu acmiyorum yok biseyim benim karakterim bu sessiz olmak sucmu diyorum konuyu kapatiyorum ... kucuk eltim gelince ise her seyi konusuruz acayip iyi anlasiriz o ikimizlede iyi anlasiyordu ilk baslarda daha evleneli bir ay olmadan kizi oyle bi bozmus oyle bi aglatmiski simdi eltimde ayni tavri takindi ona karsi oh dunya varmis diyor ...

cok uzun oldu kusura bakmayin ama asla yalniz degilsiniz bunu bilin ... araya mutlaka mesafe koyun .. kaynim beni kotu biliyo diyede asla dusunmeyin cunku herkes kim iyi kim kotu kim hakli kim haksiz mutlaka ogreniyor ...

işte ben en çokta buna kızıyorum..ne dıye gelırde eşinin kulagına kardeşi böyle sokar..hiç anlamam..ayrıyetten eşinin kardeşi..sen ne dıyorsun ya deyıp tersleyememişmi..

çocukların kavgasına buyukler gırmemeli..:mymeka:
kadınların kavgasına erkekler..:mymeka:
erkeklerin kavgasınada kadınlar gırmemeli..:mymeka:

aksı halde çok kotu sonuclar dogurabılır:kahve:

merhaba arkadaşlar...
konuşmakla çözemediğim o kadar sorunum var ki...
kısadan olaya gireyim fazla başınızı ağrıtmadan...
yaklaşık 9 senedir evliyim eltim üst katımda oturuyor..
bazen iyi bazen kötü anlaşıp gidiyoruz işte. Aramızda sorun ne olduğunu anlamadan bazen surat yapıyor konuşmuyor artık bu tavırlarından sıkıldım 2 senedir bende bana surat yaptığı zaman ben de onunla konuşmamayı tercih ediyorum bir iki hafta sonra gelip bana diyor ki niye konuşmuyorsun ben mi sen mi diyorum ordan giriyor burdan çıkıyor sürekli beni haksız çıkarıyor gün geldi sesimi yükselttim gün geldi ağladım ama hep ben sorumlu tutuldum.zaten aramız iyi iken devamlı kaynanam sana daha iyi davranıyor ben desem beni azarlar bak sana ses çıkarmıyor yok bana hakaret ediyor sana bişi demiyor deyip duruyor.bende yok öyle bir şey sana öyle geliyor diyorum sana daha düşkün diyorum eltim kayınvalidemler bir söz söylese oturup ağlıyor ona kızıyorlarmış neden hemen ağlıyorsun ne dedik ki diye iki hafta önce kayınvalidem bir laf etti benimde canım sıkıldı birden ağladım bu sefer üstüme düştüler şaşırdılar ne oldu diye...
işte o günden beri benimle konuşmuyor bende konuşmuyorum ama biliyorum ki bu gün yarın tekrar gelecek ve benimle niye konuşmuyorsun diyecek...
iki haftadır konuşmuyoruz kaynımın tavrı bile dğişti bana karşı çileden çıkıyorum yemin ederim şimdi ne yapayım bir akıl verin ne olur
fazla uzun küsde kalamıyoruz ailece aynı binada olduğumuz için yüzyüze geliyoruz çoğu kez ...aslında ben ona değilde en çok kaynıma içerliyorum eşime bile tavır takınıyor öffffff.içinizi sıktım değil mi

aslında çözüm;aynı binada oturmamak,eğer buda olmuyorsa sesafe koymak,resmi olmak.aynı binada oturduğunuz müddetçe bu sorunlarınız bitmeyecek.ya üç maymunu oynayacaksın arkadaşım yada onunla soğuk savaşa devam edip hayatını renksizleştireceksin.birkere aranızda aşırı kıskançlık var.ikinizde ağlayarak ilgiyi üstünüzde toplamaya çalışıyorsunuz klasik eltilik işte :) ha buarada kayınvalideye dikkat!valide beni azarlıyor seni azarlamıyor diyerek birbirinize düşürüyo sizi.demekki oda ilgiyi kendi üzerinde toplamaya çalışıyor

böyle davranmasının tek nedeni kıskançlık.. karşılaştığında sadece merhaba demelisin o kadar..
halini hatırını bile sorma..

bencede mesafeli olman fazla samimiyet kurmaman en iyi çare ama yakın akraba olunca birde aynı binada yaşayınca bunu yapmak zor biliyorum
yinede mümkün olduğunca az görüşmeye çalış.ne soğuk ol ne sıcak

arkadaşlar yorumlarınız için sağolun...
geçen gün oruçlu olduğunu duydum ve yemek götürdüm kapıyı açtı elimden aldı sağol dedi
hepsi bu eskiden küs olduğumuz zamanlar kapısını çalmış olsam o benimle konuşur yada ertesi gün o benim kapıma gelirdi ama bu sefer böyle olmadı gerçi kulağım rahat kapımı çalıp kaynanam şöyle dedi böyle dedi diyen yok..
kaynımla konuşmaya gelince konuşuyor ama soğuk karısıyla iyiyken benimle şakalaşır güler ama konuşmazken oda soğuk davranıyor.
nasıl anlatsam öyle saçma aileler ki...
bizim aramız bozuk ya kayınvalidemlere öyle iyi olmuşlarki zaten geleneksel halleri biz kötü iken hep onlar birbirleriyle iyi oluyor
mesela dün akşam kayınpeder kaynımı övüyor bana benim kocamı atıp tutuyor
allahından bulsun hepsi

Back
X