Konuşmama taktım bu aralar

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.456
83
Türkçeyi nasıl düzgün ve güzel konuşabilirim doğma büyüme, trakyalıyım bilirsinizdir trakyalıların konuşmasını H harfini yok sayıyoruz :)) ama Bn bu aralar arkadaşımla aramda geçen bir şakayla konuşmama taktım, trakyalı olup çok düzgün güzel konuşabilenler var erkek arkadaşım İstanbullu zaten oda güzel konuşuyor o şakayla aydınlandım sanki hiç güzel konuşamadığımı fark ettim daha önceden hiç takmamıştım konuşmama ben nasıl düzeltebilirim konuşmamı bana önerebileceğiniz birşeyler var mı hanımlar?

Kitap okumak yazı yazmak ile Trakya şivesi değişmez. Kelime değişim telafuzu sorunu yoktur Trakyalıda yutma ve daha yayvan konuşma vardır. Bende Trakya lıyım. Ama hiç Trakya sivem olmadı. Kimse anlamaz söylemesem Trakyalı olduğumu evet ben çocukluğumdan beri çok kitap okurum ama sizinki yerleşmiş artık. Kitap okumak değil düzgün Türkçe ile konuşmaya çabalamak ve belli en son diksiyon kursu düzeltir. Trakya şivesi güzeldir ama ya ❤

Son düzenleme:
Diksiyon videoları izleyin. Paranız varsa diksiyon kursuna gidin. İstanbuldaysanız ismek kursları var ücretsiz.

Trakya değil ama ülkemizin baya şiveyle konuşulan bi yerinde büyüdüm. Etrafımdaki herkes dibine kadar şiveli komuşur. Ama beni tanıyanlar inanamaz diksiyonum konusunda hep takdir alırım. Şimdi verdiğim tüyolara kulak ver.
1. Şiir ezberlemeye çalış ve bunları sesli oku
2. Bol bol trt fm dinle
R
3. Sesli bir şekilde kitap oku. Ama düzgün okumaya çalış.
4. Reklamlarda o arkada konuşan bir ses var ya onu taklit et.
5. Youtubeda "Mennan Şahin" diye bir adam var. Videolarını incele.
Çalışmaya başlamadan önce kitaptan bir bölümü okuyup kaydet. Düzenli çalışmaya başla ve 1 ay sonra aynı yeri kaydedip ikisini karşılaştır

Bayılıyorum sizin konuşmanıza yaaaaa benim köyümde göçmen köyü olduğu için sizin oralar gibi konuşurlar bunun için halk eğitimde kurslar oluyor. Araştırabilirsiniz.

Ben bayiliyorum sizin konusmaniza ya çok seker

Diksiyon kursu

Valla istanbul sivesi en cok trakyalilara yakisir hagara hugara bir dil degil gayette duzgun geliyor bana
Sadece cok hazir cevabi hayatindan cikarabilirsin bu konuda romanlar gibiyiz susmuyoruz susmadikca roman gibi oluyoruz
Daha yavas daha sakin davransak sorun kalmaz sanki

Neden değişmek isterki insan dilini ben kırşehiryim bizde k harfi yoktur gırşehirliyim denir mesela ben asla bu dilimin bozulmasını istemem

Istanbula tasinin, siveniz yavas yavas Istanbul sivesine donecektir,
tabi ki cevrenizde diksiyonu uygun kisiler olursa.

Senin gene Trakya sivesi Istanbul Turkcesine yakin. Ben Adanaliyim. Agir bir agiz vardir ama hic almadim deyimlerde dahil cunku annem kucuklukten itibaren cok uyardi hatta kizdi. Simdi konusmama bakip kimse Adanali olduguma inanmiyor. Bence cevrenizdekiler uyarsin o sekilde konustugunuzu farkettiginizde hemen duzeltin. Sık kullanilan kelimeler vardir onlarin telaffuzunu degistirin. Konusurken bir duzeltir iki duzeltir sonra dogrusunu soylemeye baslarsiniz. Bir de kurslar oluyor ucretsiz kayit olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…