Konusmaya ihtiyacim var

Kayınvalideye yazıklar olsun, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Aynı yastığa baş koyduğumuz insan ne kadar önemli işte...

Madem kadın bakmıyor, eşiniz veya diğer evlatlar taşın altına koyacak elini.
Bir de gece kaldıracakmış terbiyesizliğe bak.

Size düşmez.Uygun olur mu tam bilemiyorum, gelin olarak evladı hükmündesiniz. Ama yine de zor olur, çok zor.

En iyisi kendi evlatları veya hasta bakıcı.

Annem 7 yıl kayınpederine( yatalakken)) bakmış
Babaannem sadece gezmiş tozmuş
Dedem vefat edince de babaannem hastalanmış annem 10 yıl kadar birde ona baktı
Sonra vefat etti ama keşke bakmasaydım kızları oğulları gezip tozdu bir bardak su vermediler olan benim ömrüme oldu da diyor yani

Ben olsam kayınpederime bakardım ama çok çok çok zordur eminim

Sen nasıl bakacaksın ki? Hadi mahremiyeti geçtim güç kuvvet gerek, yatalak birinin bakımı için. İnsan eti ağırdır derler.
Başka çocukları varsa dönüşümlü bakılır .En uygun çözüm aslında hasta bakıcı tutmak. Her evlat biraz yardımcı olsa kimseye zor gelmez.
Eşin de az uyanık değilmiş hani. Bu uyanıklık annesinden miras galiba.Gece ben uyurum mışıl mışıl sen asker gibi nöbette durursun diyor.
Gece uykusu olmadan işe, eve ve kayınpedere nasıl yeteceksin?

Hastanede iken ameliyata girecekti pijama goturdum esime verip degistirmesini soyledim gecen gun oda giydirememis kayin validem onun dedigini yapmaz sen giydirseydin senden cekinirdi dedi dondum kaldim.Siz varken bana dusmez dedim sadece ise geri dondum sonra dedim ki beklentiye bakar misin dedim.Bu arada cocugum yok esim ameliyat oldu

Eşimin babası ileri parkinsonizm hastası. Halüsinasyon boyutuna geldi.
Kayınvalidem şu an bakıyor.
Ama gidip bir de ona sorun.
Kadın sinir hastası oldu.
Gönülsüz bakacaksanız hiç bakmayın.
Hem size hem adama yazık.
İnsanda sabır olmalı bu durum için.
Bakacağınız süreç bir iki ay değil.
Belki seneleri bulacak.
Bunu kaldırmak, buna sabretmek çok zor.
Özellikle hem çalışıp hem de adama bakamazsınız.

Kayinvalide varken size dusmez ki bakmak hemde calisan bir bayansiniz. Yokmu kizlari falan veya bir bakici tutsaniz.

Ben de en cok bundan korkuyorum bu bakmak eziyete donusurse iyilik yapayim derken kotuluk olursa cunku hic bakmadim yani bi hasta yaninda kalmadim hic bilgim yok sqbirli insqn degilim

Canim, benim ananecim de felcli ve 8. Yili. Ilk zamanlar annem ve teyzem donusumlu baktilar annemin kol kaslari yirtildi fizik tedavi oldu gecmedi. Ameliyat olmasi lazim ananem hala yasiyor oyuzden olamiyor. Teyzem desen annemden 15 yas buyuk zaten kadincagizda bel fitigi var. baktilar boyle olmayacak 6 yildir bakici kadin bakiyor. Ama yillar gectikce ananem de saldi kendini. Ilk zamanlar tek kisi kaldiriyorken simdi 3 kisi zor kaldiriyor. Onceden yemegini kendi yerken simdi yutamiyor bile. Yani yatan hasta gun gectikce zorlasiyor bakimi.

Kv ve esin baksın. Sen akla gelecek en son kişisin, kesin tavrını koy. O kadar kıymetli ise canları bakıcı tutsunlar. İnan bir haftaya kalmaz dövüşürler ikisi de .

Bakici tutmaya da yanasmiyorlar sanki oteki tarafa goturecekler parayi bu kadarda pintiler kol kanat gerecek bi akli basinda kimse yok ki konusupta bi yol bulalim kayinbiraderim kendi derdinda baska sehirde evladiyla sinaniyor.diger akrabalari desen ayri teyyare

Gecmis olsun ,siz bu konuda tavrinizi koyun ,normal rutinde devam etsin kv evine vs baksin ,kp icin yatili bir bakici bulunsun ,
Calisan insansiniz ne isiniz olur ,
Ayrica belli ki uzun bir gecmisiniz yok kp ve kv ile ,bu durumda vefa borcunuzda yok,
Esinizin tehditlerine aldiris etmeyin ,bosanmakta serbestsin diyin ,
Allah korusun sizin babaniz bu durumda olsa esiniz emin olun bakmazdi

Canım öncelikle geçmiş olsun. Aynı olayları yaşadık. Kp ağır hastaydı kv bir su bile vermiyordu. Akşamları eşimle iş çıkışı gidip ilaçlarını vermeye çalışıyorduk. Maddi durumlari cok cok iyi kaç tane bakıcı götürdük kv hepsini kovdu evimde yabancı kadın istemem dedi. Artık zavalli kp iyice kötülemisti bizim eve tasitacaktim kv insafa gelip profesyonel bakıcıyı kabul etti. Biz de hergun ordaydik o kadar zor ki kaç kişi ilgileniyorduk Allah elden ayaktan düşürmesin kimseye muhtaç etmesin. Yapabilecek birini bulun muhakkak. Sen ihtiyaçlarına tek başına yetişemezsin, psikoloji filan kalmaz.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, hasta bakıcı tutmak şart. Durumu olmayanlar için sosyal hizmetler gelir testi yapıyor ve evde yakınına bakan kişiye devlet asgari ücret tutarında maaş veriyor. Hatta evde bakımı mümkün olmayanlar da özel rehabilitasyon merkezlerinde yatılı olarak bakılıcaksa devlet bu kez de 2 asgari ücret tutarında parayı o merkeze ödüyor. Tabi tüm bunlar yapılan gelir testine göre maddi durumu yetersiz olanlar için yapılıyor. Yani bu denli zahmetli bir iş. Üstelik çalışıyorsunuz. Burda vicdan yapacak birşey yok, bu işin yolu yordamı bakıcı tutmaktır. Şimdiden tavrınızı koyun ve ısrarcı olun yoksa sizin de sağlığınız, psikolojiniz bozulur kendinize bile faydanız olmaz.

Bakici tutmadan olmaz,gereksiz vicdan yapmayin yok sinavmis da gecemezsemmis de. Bu sizin sinaviniz degil kv ve cocuklarinin sinavi.
Boyle aptalca akillari veren kocayi kapinin onune koyarim ben,ne demek gece kaldiracakmis bir de pasazadeye bak sen sanki topkapi sarayinda dogmuslar sen de cariyelerisin,bu ne kustahlik sinirlendim sabah sabah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…