Benim sorunum insanlarla konuşmaya çekinmem. Topluluk içinde konuşamıyorum veya tanımadıklarımlaaa konuşursam 1 kelime konuşuyorum onuda yamyavaş geveliyerek falan konuşuyorum mesela okulda birisi bana nasılsın diyor sınıfta pek muhabbetimin olmadığı birisi ben yavaşça çok kısık sesle iyiyim diyorum sen nasılsın dicem diyemiyorum o da ben sormadan saol bende iyiyim diyor yani sormamı bekliyor.Eve misafir geldiğinde hoşgeldiniz demeye çekiniyorum çıkmıyo ağzımdan bitürlü.Eskiden topluluk içinde gayet rahat konuşan bir kişiydim derslere en çok ben katılır herkesin içinde sohbet edebilirdim sonra ben neden oldu bilmiyorum hızlıca konuşurken yavaş konuşmaya başladım sonra bazıları taklidimi falan yapmaya başladı kimiside bilerek öyle konuştugumu düşündü ama ben fark bile etmiyodum şimdi hala öylemi konuşuyorum bilmiyorum geçen seneden bir arkadaş artık yavaş konuşmuyosun şimdimi bilerek hızlandırdın dedi ama sanırım yine çekinince yavaş konuşuyorum konuşmak bana bir işkence gibi sadece annemle rahatt konuşabiliyorum telefonda hele hiç konuşamıyorum telefonu elime veriyolar mesela bir akrabayla konuşucam nasılsın iyiyim muhabbeti ettikten sonra istemiye istemiye sonra neyse annem istiyor çekiştiriyo şimdi diyip anneme veriyorum telefonu. Konuşuncaa rezil olucam sanıyorum ama böyle daha çok rezil oluyorum herkes bana bakıp birşey dememi bekliyor bazen. Sonra hazırcevapta olamıyorum internette yazışırken anında cevap verirken bir lafa normalde ne dicem bilmiyorum hatta internette arkadaşlarım bana soruyor şu şöyle yazdı ne cevap verilirki diyor ama normal hayatta birisi bana kötü birşey dese bön bön bakıyorum korkuyorum konuşmaya sonra iş işten geçtikten sonra içimden iki saat bi daha derse böyle derim diye prova yapıyorum ben niye böyle oldum