Konuşmayan kızım kv nin söyledikleri Doktor kontrolü ve gelişim testi

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Kızlar dün buraya konu açmıştım kızım konuşmuyor kv de sağılsun otizmdir demişti htırlayanlar vardır
Babmı kaybettiğim için dr anck bügün gidebildik .
Dr otizim olmadığını geç konuşma vakası veya uyaran eksikliği olabileceğıni söyledi
Bunun dışında içimiz rahat etsin diye kbb bölümüne gideceğim ardından gelişim testine
Gelişim testi nedir kızlar ne yapıyorlar orda 15 gün sonraya aldık randevuyu
Bu arada babasının geç konuştuğunuda söyledim genetik de olabilir ddi.
ÇOcuğu gelişim testine giren anneler var mı

Konunuzu okudum dün.Lütfen içinizi ferah tutun.Hiç sanmıyorum bir problem olacağını ki çocuğunuz hayvanların sesini çıkarıyormuş dayısımıydı amcasımıydı sesleniyormuş.Kayınvalidelerde maşallah kızlarının çocuğu olunca 5 yaşındada konuşsa normal;oğullarının çocuğu olunca 6 aylıkken neden konuşmıyor tripleri. İyisimi siz kayınvalidenizide doktora götürün

Teşekkür ederim saolun

içinizi rahat tutun .Allah korusun bir sıkıntısı olsaydı inanın ilk siz hissederdiniz.

Gelişim testinde içinde bulunduğu aya göre gerçekleştirmesi beklenen becerilere bakılır..18 ay için yürüme becerisi edinmesi, bazı sesleri taklit etmesi, kendisine seslenildiğinde dönüp bakması vs vs..kaç yaşında çocuğunuz?

24 aylık cnm

Önceki konunu okudum. Kv tam parça pinçik edilmelikmiş. Düşüncesiz şey
Öncelikle babasından kaynaklı genetik faktör çok etkilidir, bir de alıcı dil 1 buçuk yaşına kadar gelişirmiş..önceki konuda yazdığın üzere çocuk 2 ay öncesine kadar tv ye de çok maruz kalmış..kaldı ki çocuk gayet ses vs de çıkarıyormuş..kv cadısını ciddiye alıp kendine zulmetme güzel kardeşim..benim de kızım 16 aylıkken yürüdü, kv vs sorunca bile geriliyordum..kendini kötü hissetmen gayet normal o sözün üzerine ama kv bi güzel payla da bir daha canını sıkmasın

Dünkü konunuzu bilmiyorum .. gelişim testinde çocuğun ayına uygun olarak dil zihinsel motor gelişimine bakılıyor.. benim kızım girmişti.. doktor bana sorular sormuştu. 2 3 tane blok vardı üst üste değiştirdi küçük üzüm vardı onu aldırdı kalem verip resim çizdirdi yani karalatti.Genel olarak kaba motor gelişim geri diye girmişti bu arada..

gelisim testinde icerisinde bulundugu aya kadar yapmasi gereken davranislari gerceklestirip gerceklestirmedigine bakiyorlar

Allah ın izniyle bişey yoktur arkadaşım
doktor her ihtimale karşı istiyordur o testleri
teşhisçi kaynana da bundan sonra teşhislerini içinde saklasın

Sizinki ne kadarlık

Çıcuğunuz nasıl şimdi peki ilerleme var mı

Bizimki de babasına duu dio

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…