Konuşmayan kızım kv nin söyledikleri Doktor kontrolü ve gelişim testi

Baska kelimeler var mi? Bazi hayvanlari taklit ediyor. Vucut parcalarini bilip gosteriyor. Soylenenleri de anlıyor
İnek görse mö köpeğe hav hayvan seslerini çıkarıyor evet bizmkide vucüdündaki parçaları bilip tanıyor
Öcü diyemiyor düüü
Orhan amcasına oh bu şeklde gel dior baba dior ama ba ba ba şeklinde

Çıcuğunuz nasıl şimdi peki ilerleme var mı

Çocuğum 25 aylıkken yürüdü..onun dışında bir sıkıntı yaşamadık. prematüre
olmasına rağmen.. konuşması da hemen hemen akranları ile ayni 2,5 yaşını geçti

Görümcemin oğlu da iki buçuk yaşında daha yeni yeni 5-6 kelimesi var

Otizm sadece geç konuşmamak değil bir çok durumla ilgili bu yüzden gelişim testine göndermişlerdir sıkmayın canınızı umarım gelişimi normal seyirdedir

Geri geri yürüyor mu?

( bende bu tarz konularda bu yorumu yapıyorum hep ama pedagog söylemişti yani tek başına belirti olmasa da bir problem olduğu anlamına geliyormuş)

Bu Arada ben anlattığınız kadarıyla bir sıkıntı olacağını sanmıyorum

Kızım 30 aylıktı ve sizin kızınız kadar bile yoktu yaptıkları biz de pedagoğa gittik kreş tavsiye edildi çok şükür yaşıtlarımızı yakaladık

Rahat olun oyunlar oynayın 3 T den uzak tutun
Telefon tablet televizyon

Gelişim testi ise şöyle bir anekdot içeriyor çocuk bulunduğu ortamı benimseyecek kendini iyi hissedecek uyaran vs olmayacak bazen gün ışığı bile olumsuz uyaran olabiliyor.

Test esnasında yapmadığı herşeyi askında evde yapmıştı ben tabii tutamadım kendimi hemen atılmıştım yapıyor bunları normalde diye

O zaman bir video çekin biz de bakalım demişlerdi gerek kalmadı on dk aradan sonra test yenilendi ve yaptı tamamını

3,5 yıl önceydi ama Aklımda kalanlar şunlar
Küp şeklinde oyuncak vardı ahşap onu verdi eline bunu masanın altına koy üstüne koy yanına koy dedi

Sonra ev resmi vardı kapısı nerde pencere nerde onları sordu

Sıralama oyuncağı vardı sıralattı
Geri geri yürüyor mu dedi

8 aylık kadarken bay bay hareketini yapar mıydı demişti

( evet yapardı ama ben bunun bile tanı koymada etkili olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım)

Bunlar kalmış aklımda böyle olmuştu bizim testimiz

Başarılar şimdiden

Kv ve çeneleri bitmez. Kızım 3 yaşlarındayken bayılmış gibi yapardı numaradan, bizi öyle bi panik haline getirdi ki çocugu beyin cerrahına götürdük nöbet geçirdi diye ama hiçbirşey çıkmadı hamdolsun. İçinizi ferah tutun ayrıca Kuzenim 7 yaşında konuşmuş ve şuan polis

Benim kizim iki kez girdi. Konuşma gecikmesinden dolayı. Yaşına uygun etkinlikler yaptırıyor. Örneğin kizima oyuncakları belli bir düzende dizmesini istedi. Fotoğraflar gösterip hayvanları sordu. O başka bir yöne bakarken ismiyle seslendi onunla göz goze gelmeye çalıştı vb. Yani gayet rahat bir ortamda çocuğu gozlemliyorlar. Endişe edilecek bir durum yok

Bak ne dedim ben bişeyi çıkmayacak, belki 2 ay sonra bi anda cümleylr konuşmaya başlayacak. Sıkma canımı sen

KBB işitme testi ister işitme ve gelişimde problem yoksa 36 Aydan itibaren devlet destekli dil ve konuşma terapisi alabilirsin. Kreşe gönder, tv tablet kes erken çözüm.

Ben çok çektim bu konusamamadan. 2 yaşını doldurduğu gün kreşe verdim hiç konusmuyordum. Kresten 3-4 ay sonra baba dede fu (su) dedi. 2-3 ay sonra mama anne dedi. Tabi bu süreçte 3 kere çocuk psikiyatri ve 2 kere gelişim testine soktuk. Gelişim testinde hayvanların isimlerini söyleme haricinde hepsini yaptı. Alıcı dilde sorun yok ifade edici dil gelişmemiş dendi. Bu hafta rapor çıkardım devlet destekli dil Terapisi için 15 gun icinde alırım raporu. Yalnız bu arada 3 yaş 3 aylık ve inanılmaz ilerledi tüm 2 ve 3 harfli kelimeleri söylüyor,söylediklerimi tekrar ediyor,1 diyince kendisi 2 diyor. Konuşma zamanı simdiymis demek ki babası da 3 yaşında konuşmuş. Çok stresliydim daha yeni geçiyor inanılmaz baskı yapıyor bu niye konuşmuyor diyorlar.

Kvlere bakarsak biz birçok gelinin bebeği hasta çıkar. Hiç dert etmeyin derim. Bir sorun olsa doktor mutlaka söylerdi. Bir komşumuzun oğlu 5 yaşında konuştu bir tanıdığımızın kızı 5 yaşında hala konuşmuyor mesela doktor ona çocuk konuşmayı tercih etmiyor demiş çok uzmana gittiler hepsi duyuyorsa bakıyorsa konuşur demiş. Birde zaten kızınız konuşuyor hece çıkarması ses çıkarması bunlar konuşma değil mi zaten. Belki yavaş konuşacak sakince bekleyin derim. Biliyorum anne olunca sakin olmuyor insan ama 1 günde bile değişiyorlar. Birde kreş çok önerilen bir durum bu tarz konularda ya da oyun grupları deneseniz mi?

24 aylikken benim kizim da konusmuyordu, simdi bes yasinda anne fransizca ögrenecem ben diyor. yani 3 yasindan sonra az az konusmaxa basladi, hic canimi sikmadim olur öyle o da onun karakteri dedim, acelemiz yok
diger cocuklarla kiyaslamayin, kendi icinde özel tutun

kv sadece konuşmuyor diye mi bu teşhisi koydu?
uzmanlığı ne kv nin

benim büyük 4 yaşında konuştu.

Verilen komutlari yapmasina el becerilerine falan bakiyolar geçer testi meraklanmayın sadece geç konuşacak ki bunun icinde doktor kreşe yazdirmanizi tavsiye eder en kötü

Verilen komutlari yapmasina el becerilerine falan bakiyolar geçer testi meraklanmayın sadece geç konuşacak ki bunun icinde doktor kreşe yazdirmanizi tavsiye eder en kötü
UYAran eksikliği veya geç konuşma vakası gibi düşünüyorum korkma dedi

oğlum 24 aylıktı doktor kontrolünde bu çocuk konuşmuyor dedik

o arada oğlum doktorun peçetesinden alıp anne al peçete dedi ve sonuç doktor bizi kovdu daha ne konuşsun bu çocuk diye

aradan bri sene geçti bazı zamanlarda çenesini eğerek konuşuyor dedik

çocuk doktoru ortopedist ortodontist vs kendi aralarında gezdirdiler ama yine bir şey yok çocuk büyüyünce geçer dediler

3 yaşında geniz eti ameliyatı oldu vs

çalı mı salı mı dediği anlaşılmıyor bunun diye anaokulu öğretmenine, oradaki dil terapistine ve çocuk gelişimi mezunu müdüre gittiğimde bir şey yok X kendini gayet güzel ifade ediyor dediler

sonra anaokulu biterken konuşma terapisti sürecimiz başladı ve çocuk gerildikçe gerildi takılmaya başladı evet S Ş demeyi R demeyi öğrendi onları doğru yere dilini koyarak çıkarıyor ama KKK HHH gibi harflerle başlayan kelimeler ikili olmaya başladı kakalem gibi

okula başladı öğretmeni bir süre idare etti ben onu bekliyorum sakince güzelce anlatıyor vs dedi

3. sınıfta bir gün okuldan eve geldi ve takılmalar tavan yapmıştı ne olduğunu söylemedi

psikolog ve konuşma terapisti bir kişiye gittik o da yine harflerle başladı bir süre sonra hikaye vs anlattırdı yine gerildi çocuk en sonunda çocuğa sen beni kandırdın vs dedi onu da bıraktık

oğlum 9 yaşında ve hala konuşma sıkıntısı var

zira harflerin çıkarılışında sıkıntı yaşıyor onları konuşma terapisi ile öğreniyor fakat yine de stres artında olduğu zaman takılabiliyor

konu sahibi arkadaşım okuyan başka kişilere de örnek olsun diye yazdım

biz büyük şehirdeyiz ve tüm bu süreçte şehrin en bilindik özel hastanesine gidiyorduk yani bize 2 yaşında iken konuşma terapistine götürün diyen olsaydı ortam çok farklı olurdu belki ileride neden beni küçükken tedavi ettirmediniz derse ne deriz diye hala da düşünüyoruz

o nedenle ihmal etmemek lazım

Bnm endişem evde yaptığını orada yapmaz diye korkuyorum biraz çekingen hemen ortama alışamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…