sadece anne kelimesini sık sık söyleyen bir oğlum var. ha bide gel mam söyleyebiliyor.
bir çocuk psikiyatriste götüreceğiz ama eşim bi türlü izin alamadı. ben de daha araba kullanamıyorum.....
bu durumu çok kafaya takıyorum. çocuğu olan her insana çocuğunun ne zamna konuştuğunu soruyorum.
ilgili ve bilinçli bir anneyim. sabahtan akşama kadar oğlumu nasıl daha iyi yetiştirebilirm diye araştırıyorum...
bu kadar kafaya takmamalıyım ama tüm günüm bunun üzerine yoğunlaşmış bir şekilde geçiyor....
canım oğlummm. konuş artık....

arkadaşım hiç canını sıkma benim oğlum 3,5 yaşında konuşmaya başladı şu an 5 yaşında ve şakır şakır konuşuyor.bende ilk başlarda endişeleniyordum hatta doktorumuza bir uzmana götürmelimiyim diye çok danıştım ama bana gerek olmadığını bazı çocukların konuşmaşlarının geç olabileceğini söyledi.
çocuğunuzu en iyi tanıyan sizsizniz hal ve davranışlarında bir farklılık görmüyorsanız bir sorun olduğunu düşnmüyorum.mesela ondan birşey istediğinizde koşup getiriyormu,henüz konuşamıyor olsa kendini ifade etmekde zorlanıyormu?
yine de içim rahat etsn diyorsanız çocuk pediatrisine başvurmanızda yara var.bunu yaşamayan anlamaz biliyorum özellikle cevresinizde erken konuşan bebekleri gördükçe neden benimki hala konuşmadı die düşünürsünüz ama inanın çok yersiz bir kaygı bu .her bebeğin gelişimi bir olmuyo yeterki sağlıklı olsunlar