• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konuşmayan oğlum :(((

Kuzenimin oğlu 3 yaşında konuşmaya başladı.. Tek tük kelimeler söylüyorsa gerisi geliyor eninde sonunda..
Bence doktora götürün ama illaki altında bi hastalık aramayın.. Doktorlar normal diyorsa normaldir :)

sadece anne kelimesini sık sık söyleyen bir oğlum var. ha bide gel mam söyleyebiliyor.
bir çocuk psikiyatriste götüreceğiz ama eşim bi türlü izin alamadı. ben de daha araba kullanamıyorum.....
bu durumu çok kafaya takıyorum. çocuğu olan her insana çocuğunun ne zamna konuştuğunu soruyorum.
ilgili ve bilinçli bir anneyim. sabahtan akşama kadar oğlumu nasıl daha iyi yetiştirebilirm diye araştırıyorum...
bu kadar kafaya takmamalıyım ama tüm günüm bunun üzerine yoğunlaşmış bir şekilde geçiyor....
canım oğlummm. konuş artık....:55::31::31:

arkadaşım hiç canını sıkma benim oğlum 3,5 yaşında konuşmaya başladı şu an 5 yaşında ve şakır şakır konuşuyor.bende ilk başlarda endişeleniyordum hatta doktorumuza bir uzmana götürmelimiyim diye çok danıştım ama bana gerek olmadığını bazı çocukların konuşmaşlarının geç olabileceğini söyledi.

çocuğunuzu en iyi tanıyan sizsizniz hal ve davranışlarında bir farklılık görmüyorsanız bir sorun olduğunu düşnmüyorum.mesela ondan birşey istediğinizde koşup getiriyormu,henüz konuşamıyor olsa kendini ifade etmekde zorlanıyormu?

yine de içim rahat etsn diyorsanız çocuk pediatrisine başvurmanızda yara var.bunu yaşamayan anlamaz biliyorum özellikle cevresinizde erken konuşan bebekleri gördükçe neden benimki hala konuşmadı die düşünürsünüz ama inanın çok yersiz bir kaygı bu .her bebeğin gelişimi bir olmuyo yeterki sağlıklı olsunlar

ya arkadasım yapma allah askına.senın oglun konusuyor.zamanına ve ayına uygun bır surecte.her cocuk aynı anda konusamazkı.benım oglum 22 aylıkken anne dedı kı oda tam olarak cıkmıyordu.sımdı o kadar cok konusuyorkı bazen bunalıyorum cevap vermekten.sızın cocugunuz konusamıyor olsa hıc bır kelımeyı telaffuz edememesı gerekıyo.lutfen cocugu pedagoglarda gezdırerek bu sekılde baskı altına almayın.belkıde konusacak cocuga ıyıce .konusmayacak duruma getırmeyın.bıraz sabırlı olun ve bekleyın ancak o zaman gıdersenız.ayrıca cocuk baska cocuklarla ıletısımde bulundugu kadar kelıme ve dıl gelısımı artıyor.lutfen cocugunuzu baskalarının cocuklarıyla kıyaslamayın.her cocugun beden ve zıhın gelısımı farklı olur cunku.

benim oğluşlarım 2 yaşındalar ve tam 22 aylıkken konuşmaya başladılar.biri o aya kadar yine anlamlı şeyler söylüyordu ama diğeri anne bile demiyordu.çok kafama takıyordum,üzülüyordum ama şimdi hiçbir sorunumuz kalmadı.hatta çok güzel cümle kuruyorlar.ve hiç susmuyorlar bazen yoruluyorum:1: sizde endişelenmeyin,her çocuğun bireysel özellikleri var.eğer konuşma çabası içerisindeyse ve sizin gördüğünüz bir anormallik yoksa telaşlanmayın.benim yeğenim 3 yaşında ilk kelimelerini söylemişti.bir de erkek çocukları zaten geç konuşurmuş.

ben ünv mezunu çocuk gelişimi uzmanıyım özel eğitimde 6 yıl çalıştım küçük bir şehirde olduğumuzdan konuşma terapisti yok biz uzmanlara danışarak araştırarak böyle çocuklara da yardımcı olmaya çalıştık sizin durumunuzda olup konuşmayan çocuğum yoktu gecikmiş konuşma bu eğer bir çocuk kelimelri söylüyorsa gerisi gelir hiç merak etmeyin etrafınızdakilere kulak asmayın

Erkek çocukları kızlara göre daha geç konuşurlar.

İstisnalar hariç tabi.

Bence acele ediyorsunuz...

Ayrıca çocugunuzu diğer çocuklarla asla kıyaslamayın,
onu sadece kendisiyle kıyaslayın...

Son düzenleme:
bence vakit kaybetmeden doktora götürün. yakınımızın cocuğunda da aynı sorun vardı. otizmin ilk evresindeymiş çocuk ...

bence vakit kaybetmeden doktora götürün. yakınımızın cocuğunda da aynı sorun vardı. otizmin ilk evresindeymiş çocuk ...

cnm otizm tek belirtisi geç konuşmak değilki sadece..dolu belirtileri var..her geç konuşan cockuk otizm riskinde değil yani...insanları boşuna korkutmayalım..otizmli cocuklrda sosyal gelişimde geride oluyo okuduğum kadrayıla..karşındkainin gözünün içine bakamıyo,kucağa alınmak kesinlikle istemiyo,dönen vede yuvarlanan nesnelere bakmaya bayılıyolar,ismine bakmıyo,vs...yani bi tek konuşamamak değil otizm

benim oğlumda 3,5 yaşında konuştu.o yaşa kadarda tek tük kelimeler söleyebiliyodu.etrafımdakiler geç kaldı geç kaldı konuşamıyo die die korkuttular bende doktora götürdüm ozaman 3 yaşına yeni girmişti.doktorda 4 yaşına kadar normal.her çocuk aynı olacak die bişe yok kıyaslama yapmayın dedi.sabırlı olun bi problem yok dedi.doktoruma güvendim sabırla bekledim.oğlum şuan 6 yaşında ve susturamıyorum şimdide:9::9::9::9::9::9:inanaın eşimin babaannesi bana paslı bi çan vermişti.cuma günü ezan okunurken dua edecekmişim eşikte oğluma o paslı çantan su içirecekmişim ve bir haftaya kalmaz konuşacakmış:9::9::9::9::9:daha neler neler önerenler olmuştu.bence sabırlı olun.sadece geç konuşmak bi hastalık belirtisi olmayabilir...herkesinde kıyaslamalarına aldırmayın

1,5 yaşında bir kızım var. 9 aylıkken tek tük kelimeler söyledi. dede-baba-mama-meme vs. Şimdi ise 30 kelimeye yakın kelime söylüyor. Bir kere dedikten sonra tekrarlıyor. Allah-erik-elma-ayak vs.

Ama dayımın oğlu yaşında konuştu. Almanyada kendileri. Onlarda telaş etmişti. Ordaki uzmanlar 4 yaşına kadar bekleyin dedi. Şimdi susmuyor:)
Bir arkadaşın tanıdığının oğluda 4 yaşında konuşmuş ve çocuk şu an avukat olmuş:)

İçin rahat edecekse bir uzmana göster bana göre.

en büyük yanlış; erkek çocuklar geç konuşur.... bunun babası da geç konuştu...anne kelimesini söyledi ya gerisi çorap söküğü gibi gelir...

hiç kimseyi dinlemeden derhal çocuk psikiyatristine gidilmesi en doğrusu.. bazen çok geç kalınmış olabiliyor..erken teşhiş ve eğitimle herşey çok daha kolay..anneler her zaman hissediyor bazı şeylerin yanlış gittiğini.kondurmak , yakıştırmak çok zor belki..ama uzmanlara danışılması doğru olan..

şöyle açtığım konulara bir bakayım dedim, bu konuyu tam 1 yıl önce açmışım.
öncelikle oğlum hala çok seri deği ama, 30 a yakın kelimeyi çok net söylüyor ayrıca birçok kelimeyide yarım yamalak söyleyebiliyor. anne gel , anne aç, baba git gibi 2 kelimelik basit cümleler kuruyor.
yani hala beklemekteyiz. benim gibi bu dertten muzdarip anneleri ve fikri olanların yorumları beni mutlu eder...

şöyle açtığım konulara bir bakayım dedim, bu konuyu tam 1 yıl önce açmışım.
öncelikle oğlum hala çok seri deği ama, 30 a yakın kelimeyi çok net söylüyor ayrıca birçok kelimeyide yarım yamalak söyleyebiliyor. anne gel , anne aç, baba git gibi 2 kelimelik basit cümleler kuruyor.
yani hala beklemekteyiz. benim gibi bu dertten muzdarip anneleri ve fikri olanların yorumları beni mutlu eder...

kac yasinda simdi ?

merhaba,benim de 25 aylık oğlum var,hala tam konuşamıyor.uzun zamandır bu kouya takığım,devamlı araştırıyorum.
ilk kelimlerini 10 aylıkken söylemey baişlamıştı. sonra bıraktı.
şimdi kelimeleri yuvarlıyor,anlatıyor,bazı kelimeleri d eçok net söylüyor..
doktorumuz tıbben bir sorunu yok,bekleyin diyor,bekliyorum.
kusura bakmayın baştan beri okuyamadın,,oğlunuzu doktora götürmüş müydünüz? yani bir sorunu yok değil mi?

3 yaşına gelmiş bir çocuk konuşması lazım..

bu durumda olanlar hele ki çocuğun hareketlerinde de birtakım anormallik gözlemleyenler(dış dünya ile iletişim kopukluğu, dikkat eksikliğ vs vs) varsa mutlaka bir doktora götürün..

birşey kaybetmezsiniz ama çocuğunuz için çok şey kazanmış olursunuz..

3 yaşında hala konuşamama bazı zihinsel rahatsızlıklardan kaynaklanıyor olabilir..
tabii bunlar sadece ihtimal, illa böyle demiyorum ama bazı tecrübelerim de var çevreden..

Son düzenleme:
Back
X