• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konuşmayan oğlum :(((

İlkokula başladığında takır takır konuşması icap eder.
Eşini ikna edip yeniden başka bir doktora götürmelisiniz.

annesi çok zor bir durum

benim sana öner,im evindeki televizyonunu kapat yavruna hep kitap oku birlikte yemek yapın hatta temizlik birlikte uzun uzun sohbet yaratacak ortamlar ayarlamalısın
inşallah çözersin yavrunun en güzel günlerini görmen dileğiyle
ben kimmiyim 3 yavru büyüten biriyim
sevgiler

bizim ailede bebişler erkenden konuşmaya başlar, 2 yaşına gelince bülbül gibi olurlar,
sadece teyzemin 2. çocuğu( oğlu) konuşmadı, şu an 3 yaşında hala derdini anlatamıyor,
teyzem 2 doktora götürmüş 4 yaşına kadar bekleyin demişler :53:
bence 4 yaş çok geç değilmi bilemiyorum yani, ablası erkenden konuşmuştu,çok garibimize gidiyor.

Bir dayımda 4 diğerinde 3 oğlan var..
Hepsi 8. aya girer girmez yürüdüler, ama hemen hemen hepsi de 3. yaşa yakın konuştular :1:
Maşallah hepsi çook zekiler şükürler olsun...
En küçük kuzenim nisanda 3'ü dolduracak, 5 ay olmuştur tam konuşalı..
I.. A a.. gibi seslerle konuşuyordu :1:
Şimdi geveze :52:

Sorununuz yokmuş çok çok sevindim, ama örnek vermek istedim yine de :)
Konuşması bitmeden anlıyor ve susturuyoruz ya, konuşamıyor ki yavrucaklar :)
Kızım bana kızıyordu, "bi suuuus söliyim öööleee" diyordu..
Bıraktım :1:
Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah kuzulara :16:

canım benim oğlumda geç konuştu 4 yaş civarı ama hep yarım ve çoğu kelimeyi tam telafuz edemeyerek 5 yaşında anaokuluna gitti eskiye göre düzelme oldu 6 yaşında geçtiğimiz eylül 1. sınıfa başladı sorunlarda başladı malesef okulun ilk ayı kabus gibiydi öğretmeni anlayamadığını anaokuluna vermemiz gerektiğini söyledi ayrıca biraz sinirli hareketleride varmış neyse çocuk gelişimciye götürdük öncesinde hep yardım almalıyız dediğimde eşim karşı çıktı düzelir sorunu yok gibi gibi....neyse gelişimci tanıdık bu arada eşimde sağlık sektöründe :) gerisini düşün artık :)sorun yok dedi geriye dönmek yani anaokulu kayıp olur bundan sonra ne yapıcağımıza bakalım dedi bu arada testler yaptı fazlası var eksiği yok demişti....bulunduğumuz şehirde güçte olsa bir dil terapist bulduk sana tavsiyem (dilkom)mezunu olmasına dikkat et eğer götüreceksen işin ehli onlarmış bir seans gidebildik biz çünkü doktor başka bir şehre gitti yerine de gelmedi biz evde sürekli tekerleme söylettik o ara söyleyemediği harfleri vurgulatmaya çalıştık şuan yine diğer arkadaşlarından eksik ya da yarım diyeyim öyle konuşuyor ama öğretmenimiz şuan memnun karnesi hepsi beş 1. dönem sonu harflerin hepsini görmediği halde okumayı söktü biraz yazarken problem yaşıyoruz o da nasıl konuşuyorsaa öyle yazıyor bu arada dikkat eksikliği için psikaytriste de gittik problem yok işitme testi yapıldı onda da sorun yok benim oğlum tersten konuşuyordu bazı kelimeleri süpürge( sükürpe) kocaman (komacan) gibi aslında daha bir sürü kelime varda unuttum şimdi söyleyemediklerini not alıp sürekli tekrar ettirerek düzelttik....zor bir süreç ama eşlerden biri sorunu kabul etmeyince daha zor Allah kolaylık versin...

canım benim oğlumda geç konuştu 4 yaş civarı ama hep yarım ve çoğu kelimeyi tam telafuz edemeyerek 5 yaşında anaokuluna gitti eskiye göre düzelme oldu 6 yaşında geçtiğimiz eylül 1. sınıfa başladı sorunlarda başladı malesef okulun ilk ayı kabus gibiydi öğretmeni anlayamadığını anaokuluna vermemiz gerektiğini söyledi ayrıca biraz sinirli hareketleride varmış neyse çocuk gelişimciye götürdük öncesinde hep yardım almalıyız dediğimde eşim karşı çıktı düzelir sorunu yok gibi gibi....neyse gelişimci tanıdık bu arada eşimde sağlık sektöründe :) gerisini düşün artık :)sorun yok dedi geriye dönmek yani anaokulu kayıp olur bundan sonra ne yapıcağımıza bakalım dedi bu arada testler yaptı fazlası var eksiği yok demişti....bulunduğumuz şehirde güçte olsa bir dil terapist bulduk sana tavsiyem (dilkom)mezunu olmasına dikkat et eğer götüreceksen işin ehli onlarmış bir seans gidebildik biz çünkü doktor başka bir şehre gitti yerine de gelmedi biz evde sürekli tekerleme söylettik o ara söyleyemediği harfleri vurgulatmaya çalıştık şuan yine diğer arkadaşlarından eksik ya da yarım diyeyim öyle konuşuyor ama öğretmenimiz şuan memnun karnesi hepsi beş 1. dönem sonu harflerin hepsini görmediği halde okumayı söktü biraz yazarken problem yaşıyoruz o da nasıl konuşuyorsaa öyle yazıyor bu arada dikkat eksikliği için psikaytriste de gittik problem yok işitme testi yapıldı onda da sorun yok benim oğlum tersten konuşuyordu bazı kelimeleri süpürge( sükürpe) kocaman (komacan) gibi aslında daha bir sürü kelime varda unuttum şimdi söyleyemediklerini not alıp sürekli tekrar ettirerek düzelttik....zor bir süreç ama eşlerden biri sorunu kabul etmeyince daha zor Allah kolaylık versin...

maşallah, siz atlatmış sayılırsınız,eşinizin sağlık sektöründe olması ve bu kadar geç kalmanızda komik tabi :1:
bende teyzeme söylim dilkom varsa götürsünler, gerçi çokta bilinçli değiller bu konularda,
doktor bekleyin 4 yaşına kadar demiş, onlarda bekliyor işte.
çocuk konuşamadığı için aşırı hırçın ve sinirli,
aklı yerinde maşalah her türlü yaramazlığı biliyor :1:
ama tabiki bütün kontrollerini yaptırmalarını söylim, teşekkürler.

maşallah, siz atlatmış sayılırsınız,eşinizin sağlık sektöründe olması ve bu kadar geç kalmanızda komik tabi :1:
bende teyzeme söylim dilkom varsa götürsünler, gerçi çokta bilinçli değiller bu konularda,
doktor bekleyin 4 yaşına kadar demiş, onlarda bekliyor işte.
çocuk konuşamadığı için aşırı hırçın ve sinirli,
aklı yerinde maşalah her türlü yaramazlığı biliyor :1:
ama tabiki bütün kontrollerini yaptırmalarını söylim, teşekkürler.

dilkomdan mezun olan doktorları tercih etsinler bu dalda yani konuşma terapistinde kriter oymuş...evet eşim sağlıkçı ve inatçı :)
konuşamayan derdini anlatamayan çocuk gerçekten sinirli oluyor benim hala öyle yaşıtlrından sinirli anlayamadım tekrar tane tane söyle dediğizde kıyamet kopuyor ayrıca hata yaptığını kabul etmiyor ders konusunda hep o en ii ve başarılı yenilgiyi hazmetmeyi öğretmeye çalışıyoruz zeka konusunda gayet ii yeterki canı istesin...size tavsiye önce işitme testiyle başlasınlar bize terapistte öyle söylemişti sorun yok gibi duruyor ama belli olmaz demişti..

merhabalar arkadaşlar...
bu konuyu açtığımda oğlum 25 aylıkmış :))
şimdi 41 aylık yani 3,5 yaşında....
2 aydır kreşe gidiyor. baya baya ilerledi ama kelimeleri doğru telafuz edemiyor.
çoğu harfi çıkaramıyor. kreşteki arkadaşlarıyla konuşarak iletişim pek kuramıyor amaa yine de çok uyanık evden değişik oyuncaklar götürerek tüm çocukları etrafına toplayıp çete liderliği yapıyor :)))
konuşma terapisti dediğimde eşim asla kabul etmiyor. hiç bir sorun yok konuşacak diyor....
bazen ben de herçocuk farklıdır 4- 4,5 yaşına kadar beklemek lazım diyorum ama kreşteki çocukların konuşmaları karşısında :53: böyle kalınca çooook çaresiz kalıyorum.
siz ce kocamı mı kendimi mi ikna etmeliyim?

çok uzun zaman geçmiş konuyu açmanızın ardından.gelişim gösteriyor olması oğlunuzun sağlıklı olduğuna işaret ama konuşarak iletişim kuramıyor demişsiniz,bu büyük bir problem bence.
bu kadar beklemişsiniz ama daha fazla beklememeniz lazım,eşiniz nasıl ikna olmaz anlamıyorum.ikna olmuyorsa alın siz götürün çocuğu,3,5 yaş küçük değil ki dolmuşla,otobüsle
her yere gidebilirsiniz.
bir öğretmen olarak naçizane tavsiyem,daha fazla geç kalmayın.bir an önce sözel iletişime geçmeli çocuğunuz,okul döneminde çok zorlanırsınız.

merhabalar arkadaşlar...
bu konuyu açtığımda oğlum 25 aylıkmış :))
şimdi 41 aylık yani 3,5 yaşında....
2 aydır kreşe gidiyor. baya baya ilerledi ama kelimeleri doğru telafuz edemiyor.
çoğu harfi çıkaramıyor. kreşteki arkadaşlarıyla konuşarak iletişim pek kuramıyor amaa yine de çok uyanık evden değişik oyuncaklar götürerek tüm çocukları etrafına toplayıp çete liderliği yapıyor :)))
konuşma terapisti dediğimde eşim asla kabul etmiyor. hiç bir sorun yok konuşacak diyor....
bazen ben de herçocuk farklıdır 4- 4,5 yaşına kadar beklemek lazım diyorum ama kreşteki çocukların konuşmaları karşısında :53: böyle kalınca çooook çaresiz kalıyorum.
siz ce kocamı mı kendimi mi ikna etmeliyim?

kocanı canım kocanı. erkekler bu konularda daha rahat oluyorlar. ne olur sanki götürünce bi zarar mı vercekler çocuğa. arkadaşlarıyla iletişimi çok değişir

Merhaba, 25 aylık bir çocuktan 2 kelimelik cümleler kurması beklenir. ("Bu ne?", "Anne gel." gibi) Konuşmasının gecikmiş olması gelişimsel ya da işitsel birtakım sorunlardan olacağı gibi ailesel nedenler dolayı ( yani ailede başka geç konuşma örnekleri varsa bir yatkınlık sözkonusu olabilir) ya da sözel iletişim açısından yeteri kadar desteklenmeyişinden kaynaklanıyor olabilir. Bir an önce doktora gidip nedenini öğrenmenizde fayda var. Eğer bir problem varsa zaten ortaya çıkar, yoksa da içiniz rahat etmiş olur. Bunun yanı sıra ona basit hikayeler anlatarak, sohbetlerinizi arttırarak da sözel gelişimine destek olabilirsiniz.

ayyy kizlar konusurlarda konusur bebeleriniz bende 3 tane var herbiri bir tarafdan kafa sallamakdan beynim sulaniyor hele kucuk cimcimem bide beni dinlemiyorsun diye kafami kendine dogru tutup ceviriyor goz temasi istiyor yapmazsam allahim o anda biri yardim etsin yangin var diye bagiracagim tutuyor cunku kucuk hanim kendi kulaklarini tikayip son ses ciglik atiyor biz bitkin dusuncede ohhhh yapti ben diyor.gecenlerde trenle gidelim dedim hafta sonu disarda yeriz bu sefer degisiklik olsun dedim trenle gidiyoruz oglum buyuk kizim kucukluk diger yandan konusuyorlar bayan dedi ayyy ne kadar sakin ve sabirlisin ahhhh dedim icimden hepsi birden konusmama grevi yapsa 2 saat bile yeter beynim sulanmis bayanda beni sabirli saniyor uzulmeyin konusuncada boyle ciiirrrrrr currrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr susmuyorlar anacim beyinde bir yere kadar kartuslarim yandi onlari dinlemekden korkuyorum hafiza kartim cokecek:19:

özelden yazamadım . Öncelikle Hiç Üzülme . Evet benimde oğlum konuşamadı Götürmediğim doktor gitmedim rehabilitasyon merkezi kalmadı. Söylenilen tek şey konuşur zaman bırakın yada aileden gelen yani ırsi yada hamile iken yaşadığın travmatik bir durum yaşaman dendi. benim oğlum anlıyordu sadece hiç konuşamıyordu .
Size tavsiyem Anaokuluna yazdırın ben zaten anaokulunda çalışıyordum yanımda götürdüm getirdim. Başlarda çocuklara uyum sağlayamadı konuşamadığı için ama sonraları baktıki bendende yüz bulamadı mecbur kaldı gün boyunca arkadaşlarıyla oynamaya yada onlara azda olsa birşeyler anlatmaya başladı ve 3-4 ay sonra konuşmaya başladı vede susmak bilmedi:)) Şimdi çok şükür 9 yaşında ilkokula gidiyor.

Meraba arkadasim benim oglum16 aylk anne baba dede hala ac mama ver bunlari soyluyor cumle kuramiyo ama bazi kelimeleri soyluyio r sizinki sanirim 25 aylik oglan cocugu gec konusur derler bence doktora gitmeden biraz daha bekleyin benim gorumcemin oglu 3 ,5yasinda daha yeni kelimeleri soyluyo cumle kuramiyo benim oglum 2 yas kucuk hemen hemen ayni duzeyde konusuyolar bence acele etmeyin her cocuk farklidir kimi gec kimi erken konusur bide benim gorumcem kurban bayraminda dil toplayip yedirdi hic bisey soyleyemezken kelimeleri soylemeye basladi

özelden yazamadım . Öncelikle Hiç Üzülme . Evet benimde oğlum konuşamadı Götürmediğim doktor gitmedim rehabilitasyon merkezi kalmadı. Söylenilen tek şey konuşur zaman bırakın yada aileden gelen yani ırsi yada hamile iken yaşadığın travmatik bir durum yaşaman dendi. benim oğlum anlıyordu sadece hiç konuşamıyordu .
Size tavsiyem Anaokuluna yazdırın ben zaten anaokulunda çalışıyordum yanımda götürdüm getirdim. Başlarda çocuklara uyum sağlayamadı konuşamadığı için ama sonraları baktıki bendende yüz bulamadı mecbur kaldı gün boyunca arkadaşlarıyla oynamaya yada onlara azda olsa birşeyler anlatmaya başladı ve 3-4 ay sonra konuşmaya başladı vede susmak bilmedi:)) Şimdi çok şükür 9 yaşında ilkokula gidiyor.

öncelikle çok teşekkür ederim.....
benim oğlum konuşuyor ama kelimeler ya yarım ya eksik :((((
2 aydır kreşe gidiyor. daha 1 hafta öncesine kadar, kreşe bırakınca parçalıyordu kendini. 1 haftadır ağlamıyor ve baya uyumluymuş...
kreşe gittikten sonra baya heveslendi konuşmaya. yeni kelimeler öğrendi ama çoğunu doğru söyleyemiyor.
inş en yakın zamanda alırız verim....

sadece anne kelimesini sık sık söyleyen bir oğlum var. ha bide gel mam söyleyebiliyor.
bir çocuk psikiyatriste götüreceğiz ama eşim bi türlü izin alamadı. ben de daha araba kullanamıyorum.....
bu durumu çok kafaya takıyorum. çocuğu olan her insana çocuğunun ne zamna konuştuğunu soruyorum.
ilgili ve bilinçli bir anneyim. sabahtan akşama kadar oğlumu nasıl daha iyi yetiştirebilirm diye araştırıyorum...
bu kadar kafaya takmamalıyım ama tüm günüm bunun üzerine yoğunlaşmış bir şekilde geçiyor....
canım oğlummm. konuş artık....:55::31::31:

Canımmmm seni o kadar iyi anlıyorum ki :)) farkındaysan gülüyorum..Çünkü benim oğlum tam 3 yaşında birden konuşmaya başladı şaka değil..Anne bile demiyordu ahhiii diye sesleniyordu.3 yaşını 3 gün geçyordu kreşe verdim çekine çekine kendini anlatamaz zorlanır diye ama gerçekten 1 hafta sonra çocuk resmen söküldü.Allahım şimdi sussun diye bağırıyorum.Banada hep öyle derlerdi ama yinede üzülürdüm bi anne demesi için neler vermezdim derdim..Sabırlı ol emin ol usandırcak seni :)

Canımmmm seni o kadar iyi anlıyorum ki :)) farkındaysan gülüyorum..Çünkü benim oğlum tam 3 yaşında birden konuşmaya başladı şaka değil..Anne bile demiyordu ahhiii diye sesleniyordu.3 yaşını 3 gün geçyordu kreşe verdim çekine çekine kendini anlatamaz zorlanır diye ama gerçekten 1 hafta sonra çocuk resmen söküldü.Allahım şimdi sussun diye bağırıyorum.Banada hep öyle derlerdi ama yinede üzülürdüm bi anne demesi için neler vermezdim derdim..Sabırlı ol emin ol usandırcak seni :)

nasıl yani canım 1 hafta sonra tüm kelimeleri doğru , yabancı birinin anlayabileceği gibi net mi çıkarmaya başladı?
benim oğlum şu anda 3,5 yaşında. çok kelime söylüyor ama bir tek ben anlıyorum. babasına bile ben tercüme ediyorum :25:

eğer çocuğunuzun konuşmasını istiyorsanız çıkardığı anlamsız ve anlamlı sesleri birkaç defa ona tekrarlamanız lazım.kesin sinirlenecektir aldırmayın.... bir psikiyatrist bize öyle demişşti.(hatta emin misiniz konuşmasını istediğinizden demişti). biz de uyguladık.. daha snra da susturamadık:1::1::1::1:

ayyy kizlar konusurlarda konusur bebeleriniz bende 3 tane var herbiri bir tarafdan kafa sallamakdan beynim sulaniyor hele kucuk cimcimem bide beni dinlemiyorsun diye kafami kendine dogru tutup ceviriyor goz temasi istiyor yapmazsam allahim o anda biri yardim etsin yangin var diye bagiracagim tutuyor cunku kucuk hanim kendi kulaklarini tikayip son ses ciglik atiyor biz bitkin dusuncede ohhhh yapti ben diyor.gecenlerde trenle gidelim dedim hafta sonu disarda yeriz bu sefer degisiklik olsun dedim trenle gidiyoruz oglum buyuk kizim kucukluk diger yandan konusuyorlar bayan dedi ayyy ne kadar sakin ve sabirlisin ahhhh dedim icimden hepsi birden konusmama grevi yapsa 2 saat bile yeter beynim sulanmis bayanda beni sabirli saniyor uzulmeyin konusuncada boyle ciiirrrrrr currrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr susmuyorlar anacim beyinde bir yere kadar kartuslarim yandi onlari dinlemekden korkuyorum hafiza kartim cokecek:19:

ay ne tatlı anlatmışın ya senin için yorucu şeyler ama küçük cimcimene bayıldım yerim onu ben:27:rabbim banada öyle cimcime versin inşallah...sanada onlara dayanma gücü:16:

Back
X