5 yaşındaki oğlumda takıntılar

sibelhankrn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2024
5
0
1
45
Kasımda 5 yaşında olacak oğlum , son iki aydır beni tedirgin eden davranışları olmaya başladı ilk önce sık el yıkamaya başladı sonra iç çamaşırını değiştirme başladı hemen psikiyatriye götürdüm bunun üstünde çok durmadı sadece hiperaktif adayı dedi şu an tanı koymuyorum dedi oyun terapisi önerdi henüz bi kere gittik terapiye devam edecek ama ben çok kafama takıyorum resmen çocuğumu izlemeye başladım korkudan :( böyle şeyler yaşayıp atlatan var mı güzel anneler bir de üstü biraz ıslansa değişmek istiyo neden böyle oldu ne sebep oldu inanın hiç bilmiyorum:(

Benim yeğenim de böyle 5 yaşında kafaya takmayın bence biz titizliğe yoruyoruz büyüyünce geçer

Benim kuzenimde böyleydi birinin kullandığı havluyu dahi kullanmazdı o da sürekli gözlerini kırpıştırırdı ellerini bir yere sürse yıkardı biraz abartıyor olabilir misiniz??

5 yaşında terliklrini ve ayakkabıları düzeltme takıntısı vardı . Şimdi 16 yaşında odanı topla diye söyleniyorum 😂 çekmeceleri dağınık dolabı alt üst. Öyle daha kolay biliyormuş ..

Aynı bu şekilde mı çiş yaptıktan sonra kilodunu değiştirmek istiyo ama bunu çok sık yapmıyor bi ara sık yapıyodu
Evet üstü ıslanınca kiriz geçiriyorpr herkese mutlaka üstünü değiştiriyor ellerini sık sık yıkar lavabodan sonra iç çamaşırını değiştirir ama bu biraz da olsa azaldı bi kaç seneye komple geçecek bence bu yaşta 3 tane daha yeğenim var hepsi aynı inanki takıntılılar

Evet üstü ıslanınca kiriz geçiriyorpr herkese mutlaka üstünü değiştiriyor ellerini sık sık yıkar lavabodan sonra iç çamaşırını değiştirir ama bu biraz da olsa azaldı bi kaç seneye komple geçecek bence bu yaşta 3 tane daha yeğenim var hepsi aynı inanki takıntılılar
Anladım sağolun peki 5 yaşında mı yeğeniniz

Ay benim kizim 5 yasinda ,surekli derin derin nefes alırdı. Nefesi tıkanıyormus gibi. Kizim iyi misin diye bir kaç kere sorduk. İyiyim dedi ama devam ediyor.
Doktora goturduk psikolojik dedi. Okulda da öğretmenine sordum yapmiyormus
Bir daha sormadık, dikkatini dagitacak etkinlik yaptık. Zamanla unuttu.
Buna benzer bir suru şey yaşadık .cevremde de benzer olaylar var.
Bence günde 1 kere degistirmeliyiz diyin. Islanınca zaten değişmesi normal ama az ıslanınca kuruyabilir falan diye konusun.

Back
X