- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
- Konu Sahibi Bir fikrim var
Çok normal geldi bana 3 yas cogunlukla boyledir zaten 4.yastan sonra destan anlatirlar ve cok soru sorarlar hatta cümlelerine şaşarsınız belki sizinki 5te açılır onu da bilemeyiz.Bizler yasitlarimizla ayni miyiz mesela?Ayni boy ayni kilo ayni huy veya ayni zekada miyiz?Yani komsunun cocugu haftada 1000 soru cozerken sizin kiz 500 cozerse yine kafaniz karışmasın olabilir boyle şeyler.Merhaba arkadaşlar kızım var 3 buçuk yaşında tam artık konuşuyor herşeyi diyorum bazı yasitlarini görüp tekrar üzülmeye başlıyorum. Öncelikle belirtim kızım konuşuyor ama konuşma geriligi yaşıyor mu işte bunu anlayamıyorum her derdini duygularını anlatıyor beni çok uzdun anne markete gidelim böyle yiginlarca cumle.. basit soru cevap şeklinde konusabiliyo neden yemiyosun kizm cunku istemiyorum bugün nerete gittik markete gibi. ama gel gelelim bazı yaşıtları hikayeler anlatiyo başlarında. Geçen olayları anlatiyo kızım kreşe gidiyo kreşte ne yaptınız dediğimde dans ettik sulu boya yaptık gibi temel şeyleri anlatabiliyo okulda ki olayları arkadaşlarıyla diyalogları anlatamiyor bazen ufakta olsa anlatmaya calisiyo ama detayı sorunca bilemiyorum anne diyo çünkü anlatamadiginin farkında şimdi bu gecikmiş konuşma mi oluyo 3 yaşında 3 lu cümleler kurması yeterli deniliyo 4-5 cumlelikte kuruyo ama bu cümleler genelde istekleri için kuruyo soru cevap var tabii basit soru cevaplarda var mı aranızda böyle bişey yaşayan??