Konut Kredilerindeki Adaletsizlik

ihtiyac kredi

hım onu da düşündüm de belki yeni banka ile anlasmalı olabilir diye de geldı aklıma

aylık ödemede suanda 300 tl gbi bir fark oluyor

toplama vuruncaz 40-50 bın gbı bırsey

bizim banka düşürmus ama 60 ay vadelıler için :))

bizim 120 ay vade
En dusuk oranlar genelde ziraatte oluyor, bir gorusmek lazim
Aylik 300 lira az degil

En dusuk oranlar genelde ziraatte oluyor, bir gorusmek lazim
Aylik 300 lira az degil
görüştüm sımdı
baska bankadan cekıp eskı bankaya olan borcu kapamaya transfer işlemı denılıyormus
transfer faizleri de henuz düşmemiş
bunun düşmesi gerekıyormus ki biz kara gecelım

eve ücretsıuz eksper gonderıp kontrol ettırıp işlemı baslatıyorlarmıs

Buraya da yaz canım lütfen
görüştüm sımdı
baska bankadan cekıp eskı bankaya olan borcu kapamaya transfer işlemı denılıyormus

görüştüm sımdı

Az daha bekleyeceğiz o zaman

görüştüm sımdı

Hmm aklima baska alavere dalavere de geliyor ama
Mesela su an ev benim uzerime dolayisi ile kredi de
Evi annemin uzerine veriyorum. Annem evi satin almak icin kredi cekiyor. Ben evi anneme satip kendi bankama olan borcu kapatiyorum. Sonucta annemin uzerine olan ev kredisini odemeye devam ediyorum
Cok mu sacma oldu? ;)

Evi annemin uzerine veriyorum. Annem evi satin almak icin kredi cekiyor. Ben evi anneme satip kendi bankama olan borcu kapatiyorum. Sonucta annemin uzerine olan ev kredisini odemeye devam ediyorum
Cok mu sacma oldu? :KK66:

Tapu masrafları olucak ama öylede ay bende çıkamadım içinden

Annen senin cektigin krediden devam eder diye biliyorum sonucta ipotekli ev

annesi onun aldığı krediden devam etmez tabiki
önce evi alacak kişi ipoteğin kalkması için bankaya ödenecek anaborcu kapatmalıdır.
bu tutar evi alacağı toplam mebladan düşer
geri kalan tutarı ise evi satan kişiye nakit parası varsa nakit olarak evi satana yoksa kredi çekerek bankaya o günü faiz oranı üzerinden öder

biz evimizi aldığımızda 1,14 den faizden almıştık
1 sene sonra faizler düşünce yapılandırdık
14000 lira karımız oldu
ancak bankaya 1000 tl yapılandırma ücreti ödemiştik
sizde yapılandırabilirsiniz

Suanda kafam o kadar çalışmıyor :))
düşüneceğim bunu:KK19:

Lehe olan faizin daha önce çekilmiş dahi olsa her türlü kredi borcunu kapsayacağına dair bir yasa çıkmadığı sürece banka ister yapılandırır ister yapılandırmaz. Hukuki bir zorunluluk yok onlar açısından. Başka banka ile görüşün, borcu onlar kapatacak siz yeni banka ile yeni bir kredi sözleşmesi imzalayacaksınız. .

Annen senin cektigin krediden devam eder diye biliyorum sonucta ipotekli ev
Oyle mi bilmiyordum
Ama satis yapacagim icin ipotegi kaldirabiliriz ya
Bir tanidik benzer bir yolla is icin kredi elde etmisti. Soyle ki kv uzerine bir ev vardi, adam kredi cekti evi alicam diye, sonra 500bin degerindeki bu ev uzerindeki ipotek kalkti, 50 bin bankaya olan borcu kapatildi, ev adamin uzerine gecti ceplerine de 450 bin civar bir para kaldi
O parayla is kurmuslardi

Bankacı Bi arkadaş yorum yapsa keşke. Benim de ilgi alanımda bu konu, pek çok kişi için öyledir eminim.

Hem İktisatçı hem de normal düzeyde kapitalistim (olmasak bile bu düzenin mahkumuyuz yapacak bişey yok), ben bile savunmuyorum bankaları yahu. Onlarda bu kaydi para yaratma olayı varken acınacak tek bir tarafları bile yok. Konut sahibi olmanın kolaylaştırılmasını desteklemem o ayrı konu ama yapılandırma imkanı varsa yapılandırılsın bi zahmet.

Back
X