Konut kredisi

Ya şimdi ayakkabı koyanlar varsa gelip beni taşlar da... sıkıntısı şu görüntü hoş değil ikincisi apartman hayatına uygun bir şey değil. Ee öyle yapanlar genelde-istisnalar haric-gürültü de yapar mesela. Bence yanu
ben disarda hic ayakkabi bisiklet scooter birakmazdim sevmemde.
ama pandemiden dolayi hic birini iceri almiyorum
bugun bir isim icin ust kata ciktim 6 senedir ilk kez cikiyorum 6.kata butun dairelerin onunde bir seyler var ama binadan çıt çıkmıyor bazem cikip imdat diye bagirsam sesimi duyan olurmu acaba diyorum.
yani kapida ayakkabi olmasi falan gurultuyle alakali seyler degil herzaman.
hatta suan ust katimda 8 kisi oturuyor benim kiz tek basina onlardan daha cok ses yapiyordur o kadar sessiz yani bina
su donemde herkesin ayakkabisi disarda nerdeyse kimse iceri almiyor

Aslında kötü insan demiyorum apartman kurallarına bence pek uymuyor diyorum.istisnalar vardır diyorum. Benim karşı komşu da koyuyor her şeyini ama ben de onun gürültüsünü ya da balkondan bir şey sılktigini vs görmedim. Sonuçta ilk evi alacağımız zaman tanımıyoruz insanları ve bu bende genel bir fikir oluşturuyor. Konulmaması gerektiği halde koyuyorsa tepemden aşağı sofralti da silkeyebilir diyorum play o yani.
Aynen canm dediğin gibi görüntü açısından hoş olmuyor.

faizler dusukken kendi evimi satip borcsuz ev almak icin ilanlari takip ediyordum.
faizler yukselince son 1 aydir ev fiyatlari birer birer dusmeye basladi 15 20 bin lira dusurene bile sahit oldum.
ben de ihtiyacım olmayan bir malı satışa koydum tüm ölücüler aradı satmaktan vazgeçtim :KK53:

faizler dusukken kendi evimi satip borcsuz ev almak icin ilanlari takip ediyordum.
faizler yukselince son 1 aydir ev fiyatlari birer birer dusmeye basladi 15 20 bin lira dusurene bile sahit oldum.
Şimdi bile fiyatlar çok yüksek geliyor. Daha fazla yükselirse Allah yardımcımız olsun.

bugun bir isim icin ust kata ciktim 6 senedir ilk kez cikiyorum 6.kata butun dairelerin onunde bir seyler var ama binadan çıt çıkmıyor bazem cikip imdat diye bagirsam sesimi duyan olurmu acaba diyorum.
hatta suan ust katimda 8 kisi oturuyor benim kiz tek basina onlardan daha cok ses yapiyordur o kadar sessiz yani bina
bu pandemi extreme durum ben gürültüye de kızmam ayakkabıya da kavga eden komşuya da tepinen çocuğa da.insanları tolere etmek lazım bitene kadarr

Evet pandemiden dolayı dikkat etmek zorunda kalıyor insanlar. İnşallah bir an önce bu sıkıntılı dönem biter..

Evet pandemi nedeniyle olabilir o aklıma gelmedi ama öyle olsa her gün koyardı. Çocuğunun ayakkabıları da olurdu. Bilmiyorum bizim apartmanda yasak zaten hep. Bir de dediğim gibi kedim kapı açılınca atıyor kendini hemen dışarı gidip teker falan yalıyor çok rahatsız oluyorum ben. Ortak alan sonuçta. Ama bir şey de demiyorum hiç. Her zaman geçerli olacak bir şey değil ama apartman kurallarına uymayan insan gürültü yapmaz da halı çırpar sofralti silkeler. Sonuçta kimseyi tanımadığım bir yere taşınıyorsam bana gösterge gibi geliyor. Tamamen boş kapı önleri seviyorum.

Peki nasıl takip etmek daha doğru olur? Siz nerden takip ediyorsunuz? Eşimin bankacı bir tanıdığı var. O da mesela 'kredi düştüğünde ev fiyatları yükselse bile fazla bir artış olmaz. Şimdi daha zararda olursun' demiş.
Ben evlere cok bakarim eskiden beri. Krediler dusmeye baslayinca almak icin kararlastirdigim birkac ev olur mesela arasindan secerim. Su anda oturdugum eve uzun suredir bakiyordum mesela. Kredi faizleri o zamanlar 0,69du. Baktim yukseliyor hemen ev sahibiyle anlastim. Siz simdiden evlere bakin,birkac seçenek belirleyin. Acele etmeniz gerektigini anlarsiniz zaten faizler ufaktan dusmeye baslayinca

Aynen dediğiniz gibi şimdiden bakıp favoriye almak mantıklı. Kredi düşünce belirlediğim yerlere gidip bakarım. Aradaki fark konusunda eşimin bankacı tanıdığı 'krediler düştüğünde ev fiyatları yükselse bile fazla bir artış olmaz'demiş ama dediği gibi olur mu bilmiyorum.
Bende düşük faizin daha kârlı olduğu düşüncesindeyim, uzun vadede faizden her türlü daha kârlı oluyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet pandemi nedeniyle olabilir o aklıma gelmedi ama öyle olsa her gün koyardı. Çocuğunun ayakkabıları da olurdu. Bilmiyorum bizim apartmanda yasak zaten hep. Bir de dediğim gibi kedim kapı açılınca atıyor kendini hemen dışarı gidip teker falan yalıyor çok rahatsız oluyorum ben. Ortak alan sonuçta. Ama bir şey de demiyorum hiç. Her zaman geçerli olacak bir şey değil ama apartman kurallarına uymayan insan gürültü yapmaz da halı çırpar sofralti silkeler. Sonuçta kimseyi tanımadığım bir yere taşınıyorsam bana gösterge gibi geliyor. Tamamen boş kapı önleri seviyorum.
bende boş kapi onu severim kendimde kapida kolay kolay bisey birakmam.
benide cok rahatsiz eder boyle seyler.

bu pandemi extreme durum ben gürültüye de kızmam ayakkabıya da kavga eden komşuya da tepinen çocuğa da.insanları tolere etmek lazım bitene kadarr
evet oyle maalesef çunku insanlar hep iceri tikildi artik bunaldilar bunaldik haliyle özellikle kucuk cocuklar çildirma noktasinda bana göre.
disari cikiyolar arkadasla oynayamiyolar iceri giriyorlar hep ayni seyler.
bizde surekli evin icine bir cocukla tikilmaktan bunaldik.
herkes ayni durumda maalesef.
genci yaşlisi anne babasi

Pandemiden dolayi olacağı hiç aklıma gelmemişti. Belki diğer kapılarda da görsem bir ışık çakardı beynimde.
normal zamanda ben de hiç hoşlanmam görgüsüzce bulurum aynen senin gibi hele dışarı ayakkabı bırakmak korkunçç.ama pandemi de eve virüs taşımasın ayakkabı diye bırakılıyor

Şimdi bile fiyatlar çok yüksek geliyor. Daha fazla yükselirse Allah yardımcımız olsun.
ya mesela bana gorede hic etmeyecek evler fahiş fiyatlarda gercekten ama bu ulkede hic bitmeyen bir sektor
benim evimin onune 21 katli 2 blok dikildi birine bitmeden oturmaya basladilar resmen. tasinacak kisinim evini bitirip bitirip verdi muteahit
simdi 2.blok dikiliyor hergun birileri gelip gidip bakiyor mesela hep sey diyorum ben, bu kadar yeni yapilan daire doluyor bu insanlar bu ev yokken nerde kaliyorlardi 😁
yapilan bina hemen doluyor daha bitmeden

ben de ihtiyacım olmayan bir malı satışa koydum tüm ölücüler aradı satmaktan vazgeçtim :KK53:
benim ev icin aradi biri şey diyo atiyorum 320.000 olmazmi kim 30.000 indirim yapar saniyorlar ki faizler yukselince mal elimizde kaldi ne verseler kabul edecegiz direk ölücü moduna geciyorlar

ya mesela bana gorede hic etmeyecek evler fahiş fiyatlarda gercekten ama bu ulkede hic bitmeyen bir sektor
benim evimin onune 21 katli 2 blok dikildi birine bitmeden oturmaya basladilar resmen. tasinacak kisinim evini bitirip bitirip verdi muteahit
simdi 2.blok dikiliyor hergun birileri gelip gidip bakiyor mesela hep sey diyorum ben, bu kadar yeni yapilan daire doluyor bu insanlar bu ev yokken nerde kaliyorlardi 😁
yapilan bina hemen doluyor daha bitmeden
mobilyalarda öyle kapanın elinde bu araa.çilek 4 ay sonraya teslim dedi kızımın genç odasına mecbur 45 gün sonra teslim ettiği için doğtaş aldık 45 gün az geldi düşünn tüm firmalar aynıydı mağazalarda müşteri doluydu

mobilyalarda öyle kapanın elinde bu araa.çilek 4 ay sonraya teslim dedi kızımın genç odasına mecbur 45 gün sonra teslim ettiği için doğtaş aldık 45 gün az geldi düşünn tüm firmalar aynıydı mağazalarda müşteri doluydu
allah allah ne alaka ki ya pandemi doneminde evde oturunca bir nufus patlamasi soz konusu oldu sanirim 😁😁😁

H Heytttt be ya bu arada 2 gundur bakiyorum bakiyorum karar veremiyorum elimdeki cocuk dis macunundan kizim pek hoslanmadi siz ne kullaniyorsunuz

Back
X