Konut kredisi

Faizler illaki dönem dönem düşüyor fakat bu sefer de anında ev fiyatları yükseliyor. Faizin düştüğünü duyan ev sahibi fiyatı yükseltiyor. Herkes yükseltince piyasa o banda çıkmış oluyor. Faizler yükselince ev fiyatlarında gerileme oluyor ama çıktığından az düşüyor. Yine piyasa yükselmiş oluyor. Faizler den bağımsız olarak da geçen zamanla birlikte de fiyatlar yükseliyor. Üstelik türk lirası sürekli olarak değer kaybediyor. Yani düşecek faizi beklediğiniz zaman daha az faiz ödemiş olsanız bile, eve her koşulda daha çok ödeme yapıyorsunuz. Üstelik beklediğiniz süreçte birikimimiz değer kaybediyor. Yani bekleseniz bir dert beklemeseniz bir dert. Ama faiz düşüşlerinde kredi çekebileceğinizin garantisi yok. Çok fazla reddedilen, bekletilen olup yine yüksek faizle kredi çekmek zorunda kalabilirsiniz.

artik yapilandirmalara da kısıtlama getiriyor bankalar atiyorum su tarihe kadar olan yada su miktara kadar olan kredilere yapilandirma hakki getirilmistir gibisinden

Biz onu başta sorduk krediniz boyunca istediğiniz kadar yapılandırma yapabilirsiniz dediler. Çok olmadı kredi çekeli 1 sene oldu olmadı. Devlet bankalarında yapılandırma yok.

Faizler illaki dönem dönem düşüyor fakat bu sefer de anında ev fiyatları yükseliyor. Faizin düştüğünü duyan ev sahibi fiyatı yükseltiyor. Herkes yükseltince piyasa o banda çıkmış oluyor. Faizler yükselince ev fiyatlarında gerileme oluyor ama çıktığından az düşüyor. Yine piyasa yükselmiş oluyor. Faizler den bağımsız olarak da geçen zamanla birlikte de fiyatlar yükseliyor. Üstelik türk lirası sürekli olarak değer kaybediyor. Yani düşecek faizi beklediğiniz zaman daha az faiz ödemiş olsanız bile, eve her koşulda daha çok ödeme yapıyorsunuz. Üstelik beklediğiniz süreçte birikimimiz değer kaybediyor. Yani bekleseniz bir dert beklemeseniz bir dert. Ama faiz düşüşlerinde kredi çekebileceğinizin garantisi yok. Çok fazla reddedilen, bekletilen olup yine yüksek faizle kredi çekmek zorunda kalabilirsiniz.
Faiz düşünce kredi çekmeyebilir miyiz? Bir kaç aya inşallah artık alırız. Aynen faiz düşünce ev fiyatı yükseliyor ama hangisinde daha kârlı oluyoruz emin olamadım.

artar. fakat geçen sefer biraz geç de olsa artışa sınır getirmişlerdi. belki geçen seferki gibi 2 katına çıkmaz ama belli bir bantta artar.
kredi alacağınız döneme dek birikim yapmaya devam edin derim, olabildiği kadar.
bir de sürekli evleri araştırmaya devam edin.
Anladım canm çok teşekkürler. Peki devlet bankasıyla özel banka arasındaki fark ne? Devlet bankalarında faiz oranı daha düşük ve genellikle kredi veriyor. Bu mu yanlış bilmiyorum değil mi? Normalde çok acemiydim bu konuda hiç bilgim yoktu. Yeni yeni ev bakma işine girişince baka baka öğrenmeye başladım.

Şöyle bi durum var bu konu da uyarayım, konut kredileri yüksekken ev fiyatları düşer, konut kredileri düşükken ev fiyatları yükselir

Her iki durumda ev olan oldu birisi annem, krediler yüksek diye almayacaktım aldırdım evi uyguna aldı kredisi yüksekti fakat ardından krediler düştü yapılandırma yaptık 7 yıllık kredi 4 yıla düştü 2 yapılandırma yaptık.

Arkadaşım aldı kredi düşük ev yüksek, şu an annemden daha fazla geri ödemesi var çünkü biz yapılandırdık ve bizden daha fazla sene ödeyecek.
O zaman yapılandırma daha mantıklı değil mi? Eşimle de konuşurum aynen söylerim canm çok teşekkür ederim.

Anladım canm çok teşekkürler. Peki devlet bankasıyla özel banka arasındaki fark ne? Devlet bankalarında faiz oranı daha düşük ve genellikle kredi veriyor. Bu mu yanlış bilmiyorum değil mi? Normalde çok acemiydim bu konuda hiç bilgim yoktu. Yeni yeni ev bakma işine girişince baka baka öğrenmeye başladım.

faiz oranları ne kadar farklı hiç bilmiyorum. ancak kredinin çıkması sizin kredi notunuza bağlı yani devlet-özel farketmez bildiğim kadarıyla.
mesela hiç kredi çekmemiş, kredi kartı olmayan insanlar var. onların notları düşük, zor kredi çıkıyor.
veya ödemelerini aksatan, sürekli asgari ödeyenler de öyle.
çıkma ihtimalini bunlara göre değerlendirebilirsiniz.

bir de kredi çekmek için belli bir miktar peşinatınızın olması lazım. çekmek istediğiniz tutar, evin ederi ve elinizdeki para miktarını bankacı ile görüşmelisiniz.

Faiz düşünce kredi çekmeyebilir miyiz? Bir kaç aya inşallah artık alırız. Aynen faiz düşünce ev fiyatı yükseliyor ama hangisinde daha kârlı oluyoruz emin olamadım.
Evet şu son aşırı faiz indirimlerinde onlarca kişinin kredi başvurusu ya reddedildi ya da beklemeye alınıp faizler yükselince onaylandı. Sektörün içinde olduğum için çok çok iyi biliyorum bu durumu. Faizlerin yükseldiği gün kaç kişiden kredim yeni onaylandı diye haber geldi. Biraz oyun gibi aslında.
Yani kabataslak rakamlarla değerlendirme yapın iki durumda. İllaki farkeder biri. Ama imkan varsa ertelenmeden ev alınmalı derim ben. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun ☺️

Arkadaşların dediği gibiFaizler düştüğünde ev fiyatları artıyor bulunduğun şehirde TOKİ varsa bence TOKİnin doğrudan satış evlerine bak. Faizler düşerse borcunu yapılandırr kapatırsın.

Evet şu son aşırı faiz indirimlerinde onlarca kişinin kredi başvurusu ya reddedildi ya da beklemeye alınıp faizler yükselince onaylandı. Sektörün içinde olduğum için çok çok iyi biliyorum bu durumu. Faizlerin yükseldiği gün kaç kişiden kredim yeni onaylandı diye haber geldi. Biraz oyun gibi aslında.
Yani kabataslak rakamlarla değerlendirme yapın iki durumda. İllaki farkeder biri. Ama imkan varsa ertelenmeden ev alınmalı derim ben. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun ☺️
Çok teşekkür ederim 😍

faiz oranları ne kadar farklı hiç bilmiyorum. ancak kredinin çıkması sizin kredi notunuza bağlı yani devlet-özel farketmez bildiğim kadarıyla.
mesela hiç kredi çekmemiş, kredi kartı olmayan insanlar var. onların notları düşük, zor kredi çıkıyor.
veya ödemelerini aksatan, sürekli asgari ödeyenler de öyle.
çıkma ihtimalini bunlara göre değerlendirebilirsiniz.

bir de kredi çekmek için belli bir miktar peşinatınızın olması lazım. çekmek istediğiniz tutar, evin ederi ve elinizdeki para miktarını bankacı ile görüşmelisiniz.
Teşekkür ederim canm:))

Arkadaşlar ayrıca bir sıkıntımız var. Ev almayı düşünüyoruz ancak eşimin pandemiden önce kredi kartı ile iki tane kredi borcu vardı. Pandemiden dolayı sıkışınca yapamadık. Sonra bu borçlara yapılandırma yaptık. Bir ay önce de kayınbabamdan bize kalan mirastan hepsini sıfırladık. Şuanda eşimin banka kredi puanı 760 görünüyor. Konut kredisi çekmek istiyoruz. Acaba bu puanla konut kredisi çekebilir miyiz? Ne yapabiliriz bu konuda?

Back
X