Yöresel Tarif Konya Mutfağı

Yöresel Yemekler
Muhteşem yemekleri var Konya'nın. annem Konyalı. her gittiğimzide öyle lezzetler tadıyoruz ki.. Ama ben düğün yemeklerini bi ayrı seviyorum. bamya çorbası, tirit ve helvaya bayılıyorum.

o bıçak sırtı değil bıçak arası:))))

valla benimde canım çekti ama sacta yapılan börek orayamı özgü acaba gerçekten bizim burdada yapılıyor amasya da yani

saç böreği konyaya özgüdür canım özellikle ev:92:de yemek yoksa hemenbi saç böreği yapılır kurtarıcı görevide üstlendiği zaman zaman olurr:)

kıslar ben gonyaıyım
hangi tariflri istiyosunuz bana sorun
bişey sölimmi benimde canımı çektirdiniz yaaa zaten diyetteyim

şu erik dolmasını hiç duymamıştım.konyanın neresine özgü ki.ayrıca bizim düğün yemeklerimizde meşhurdur.yani pilavlarımız.canım çekti bak şimdi

Ben de Konyalı'yım. bu paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim kendi adıma. Bir de eklemek isterim ki meşhur tiridimiz vardır =)

annem hala hayıflanır durur şu topalağı birtürlü babaannen gibi yapamıyorum diye.. konyamızın yemekleri güzeldir

bende iyiki konyaliyim. hele gurbette olunca konya mutfaginin kiymetini simdi daha iyi anliyorum. hele etliekmegi cok ozledim yazin gider gitmez ilk isim etliekmek yemek olcak. bide dugun yemekleri harikadir. bu sene dugunumuzde var yasasin yiyebilcem insallah.

aslen konyalı biri olarak bu başlığı es geçemedim :)
saç böreğini yemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum
bu arada meşhur tarhanamızı göremedim. tarifini bilmediğim için bende yazamıyorum
ama bu öyle bir tarhana ki, kışın at sobanın üstüne ya da fırına kızart ye yanında bolca da ceviz varsa ohh mis. ya da ıslatıp yumuşatıp nohutlu çorbasını yap.

Konyalıyım.Fakat başka ilde oturuyorum.Sadece etli ekmeği biliyorum.Yazın gittiğimde Ancak tadabiliyorum.Ellerin, kolların dert görmesin.Bu tarifleri paylaşman, bizler için çok iyi oldu.Teşekkürler.

etli ekmek ile normal pide arasında ki farklar neler?

Merhaba,
Bir Konyalı olarak sorunuzu yanıtlamak istedim.
Etliekmek açık olur. Pide ise genelde ya yarı açık ya da kapalı olur. Kenar kavramı pidedeki gibi değildir. Yani öyle kocaman kenarları olmaz etliekmeğin.

Etliekmek pişerken altına undan hariç kepek de serilir.

Etliekmeğin içine kesinlikle maydonoz konmaz. Çünkü pişerken konması etliekmeği kurutur. Pişip çıkınca üstüne atılır maydonoz.

Etliekmek pişerken içine acı pul biber konmaz. yerken üstüne serpilir.

Etliekmeğin eni geniş, boyu daha kısa olur. Normal etliekmeğin eni 15-16 cm'den küçük olmaz. Şimdilerde pek çok yerde etliekmek diye satılan şey taklidi birer yemektir; kanmayınız. Pidenin eni en fazla 8-9 cm olur.

İlk aklıma gelen farklar bu arkadaşım. Bu önemli bir soru. Bir Konyalı olarak bu soruyu sorup da bizlere anlatma fırsatı doğurduğunuz için çok teşekkür ederim. Yöresel yemekler bizim kültürel birer birikimimizdir. Ne yazık ki şimdilerde ticaret uğruna yozlaştırılıyorlar. Etliekmek yaptığını söyleyen bir çok yer var, ama hakiki etliekmeği bulup yemek zor. Adana kebap yapıyorum diyorlar, ama Adana'dan başka her şeye benzer. çikifteci diye dükkan açıyorlar, ama içinden ketçap bile çıkıyor (ki antiparantez belirteyim, çikiftenin dükkanı olmaz. Çünkü yoğuranın eli kurumadan yenmesi gereken bir lezzettir). Hasıl-ı kelâm, kültürümüze sahip çıkmalıyız. Sevgilerimle.

konya etliekmeğinin yerini hiçbir şey tutamaz.. konyaya giderseniz mutlaka tadın, birde düğüne gitme imkanınız varsa süper olur. pilav üstü eti, bamya ve yoğurt çorbası irmik helvası ve zerdesi..... ahh ahhh muhteşem olur. konyalıyım ama yıllardır çok uzağım memleketime..

Off süper canım cekti :)
Bende Konyalıyım ve muhteşem yemekleri var. Kesinlikle tavsiye ederim.
Etliekmek, yoğurt çorbası, bamya çorbası, höşmerim...Hepsi harikadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…