Konya / Tiriti Mithat

kızlar dün tiritçi mithata gittim veeeee tadını gerçekten beğendim zemuszemusilk defa yedim ilk başta biraz tereddüt etmiştim ama inanın çok güzel etinin yumuşaklığı ve lezzeti muhteşemdi
ben çok yemek seçerim ve herkesin yemeğini yemem ama gerçekten herkese tavsiye ederimolumunekankayizsmile
sanada teşekkür ederim cocostar burayı söylediğin için kaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

beğenmene sevindim, unutamazsın tekrar gideceksin emin ol:))

yeri nerde kızlarrr

aziziye camisine git, orada sor arkadaşım herkes tarif eder.

ben varımm :dance: konyadaki arkadaşlarla bi buluşmaa yapsakk mııı

yapalım :) ben varım

mayısta konyaya gittiğimde bende yedim tiritçi mitattan çok güzel ve lezzetliydi

bide fırın kebabı meşhurdur onuda hacı şükrüde yemelisiniz:hulya:

çok duydum adını ama bir türlü yiyemedim
şimdi kızıyorum kendime 2 ay tatilde niye bir gün vakit ayırmadım diye
ama yeseydim şimdi daha çok canım isterdi herhalde
neyse 15 tatile inşallah

Olmaz ki boylede yazilmaz ki olan var olmayan var ...

çok duydum adını ama bir türlü yiyemedim
şimdi kızıyorum kendime 2 ay tatilde niye bir gün vakit ayırmadım diye
ama yeseydim şimdi daha çok canım isterdi herhalde
neyse 15 tatile inşallah

15 tatil için şimdiden hayırlı olsun diyorum :))

mayısta konyaya gittiğimde bende yedim tiritçi mitattan çok güzel ve lezzetliydi

bide fırın kebabı meşhurdur onuda hacı şükrüde yemelisiniz:hulya:

afiyet olsun arkadaşım, şükrü ile ilgili de yazım var zaten :))

Olmaz ki boylede yazilmaz ki olan var olmayan var ...

gel ısmarlayalım Kazen :))

Bende aslen Konya'lıyım resime baktımda bu daha çok döner gibi bişeye benziyor
Biz köy ekmeğini etli suda ıslatıyoruz üzerine kavurma sumaklı soğanlı maydanozlu falan
Birde Gedavetin orda varmış o da tirit deniyor ama üstünde köfte var dedi arkadaş

ıskenderın koftelı olanı gıbı bısı bu ama cok super.

konyanın asıl tırıtı bu degıl sanırım farlı olyo o

Bu tirit genelde düğün pilavından bir gün önceki etle yapılır.Düğün yemeğinde etli pilavın üzerine konulan kuşbaşı doğranmış etin az daha yumuşak olanı

Ekmek doğranır et suyu dökülür üstüne et ve soğanlı sumak isteğe göre maydanoz.Nette sonrada baktım asıl tirite benzeyeni pek görmedim.

döner gibi değil de bir nevi köfte diyelim arkadaşım. asıl Konya tiriti asla böyle değildir o ayrı.

konyanın asıl tırıtı bu degıl sanırım farlı olyo o

kesinlikle daha farklı olur. hatta Konya'da farklı tiritler vardır ki mesela peynirden yapılanına papara denir. asıl tirit düğünden bir gün önce yenir. Ama tiritçi Mithat da kendine özgü harika bir tat yakalamış.

selam..sonunda geçen pazar gidebilme imkanı buldum..bana yer altı çarşısı tarafından tarif ettikleri için biraz zor oldum..baya arada kalıyormus..evet bu lezzeti beğendim.fakat beyaz sarayda yediğim yogurtlu kebabı daha çok begendim karşılaştırma yaparsak.beyaz saraydaki daha bol yoğurtlu ve kuşbaşı etli..mithattaki yogurdu daha az ama eti fazla etide daha büyük kesimli..tercih meselesi tabi dışardan gelenlere ikisinide tavsiye ederim opuyorumnanaktan

Kim düğün tiritine denk gelirse diğerine haber versin o zaman belki bi ara Mithat'a da gideriz ben hiç merak etmedim ama görmek istiyorum

Kim düğün tiritine denk gelirse diğerine haber versin o zaman:icecream: belki bi ara Mithat'a da gideriz ben hiç merak etmedim ama görmek istiyorum

Tirit;sevgi kadar yararlı :)) Mithat Usta'nın duvarlarında ki yazılardan biri..Biz Afyon'dan tirit için Konya'ya gittiğimizi biliriz.Hatta bu slogan olmuştur,kim tiritçi Mithat'taysa gidemeyen diğerine msj atar "sevgi kadar yararlı"diye.Mesajı alan da gıcık olur :))

Kim düğün tiritine denk gelirse diğerine haber versin o zaman:icecream: belki bi ara Mithat'a da gideriz ben hiç merak etmedim ama görmek istiyorum

anlaştık :))

hakkaten tercih meselesi, Mithat'ın eti köfte şeklinde bu arada. sevgiyle...

harika, ben de öyle yapayım iyi fikir.

Orjinal tiritte yoğurt olmaz ama yoğurtlu tirit vardır
Orjinal tiritte kuşbaşı et soğanlı su ve üzerine dökülen sumak olur
Eğer bi yerde denk gelirse hep beraber gidelim ben herkese haber vereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…