teşekkür ederim canım
ama benim dğum evine gitmekten baska çözümüm yok
sgk yok bende.
eşimde asker
devleti tercih ediyorum mecburen
Bu arada Konya'da doğum için başıma gelen birşeyi anlatmak istiyorum. Meramda ssk hastanesine gittim suyum gelince( herkes övüyordu, dedim ki neden bir sürü para vereyim madem güzel bakıyorlarmış). Bir gittim muayene koltuğunun önünde bir kova insan pisliği, çarşaflar kan revan içinde. Bana oraya yatmamı ebenin geleceğini söyledir. Ama manzarayı tahmin edin. üzeirnde birde tam bacağımı ayırdığım yerin karşısında açık pencere yeni doğumdan çıkan kadınlar inliyor yanında 1 tane refakatçi yok. Neyse ebe geldi, hanımefendi uykudan uyanmış saçını başını kaşıyor, kimsin nesin bilgileirmi aldı. Eldiven giyinmedem muayene etti. tam eli içerdeyken en son adet tarihin ne dedi. bende inanın tedirginlikten hatırlamadım ve o an öyle bir bastırdı ki çığlık attım. Bende dayanamadım ebeye çıkıştım çek o pis ellerini üzeriden, insan kılıklı dedim. Dedi ne yaptık ki. Dedim bana adını söyle ben sana daha sonra ne yaptığını söyleyeceğim, dua et şuan canımın derdindeyim dedim. tabi 3.5 attı birşey söyleyemedi. Ya işte sen beni yanlış anladın da şöyle oldu da böyle oldu da. Dedim seni ve buradaki herkesin hakkında gereğini yapacağım. Sizin yaptığınız muameleden ve buradakilerinde buna göz yummasından dolayı dedim. ben hemen çıkınca eşim şaşırdı noldu diye. Titriyordum resmen. Dedim beni kendi doktoruma götür, hemen vakıf hastanesine gittim. İnanın beni hemen tekerlekli sandalyeyle karşıladırlar. Sanki doğuma değil 5 yıldızlı otele gitmişim gibiydim. Hemşirelerin ilgisi alakası. Allah onalrdan bin kere razı olsun. Hemen arkasından sağlık bakanlığına şikayette bulundum. Konu hakkında dava açma isteğimi dile getirdim. Tabi hemen inceletme başlatıldı ve bana sürekli telefonalr geldi, o bölüm başkanında, başhekimden, yanlışlık olmuş vs özürdileriz diye. Dedim hayır ben davamdan vazgeçmeyeceğim. Ben dedim sonra soruşturmada onalrın verdiği ifadelerin bana kopyası gönderildi. o kadar çarpıtılmışlar ki yaptıklarını. İnanın psikolojimin bozulmasındna dolayı uğraşamadım ama uyarı aldıklarını biliyordum. ben o dönem yine araya tanıdık kişileri sokar icabına bakardım ama gurbette tek olmam, daha 20 yaşında olmam, kızımın anne sütü almaması vs doğum sonrası depresyona girmem takatim kalmamıştı. Şimdiki aklım olsa dünyayı birbirine katardım.Niye anlattım bunu, siz siz olun kimsenin son anda fikrini değiştirmesine müsade etmeyin. 9 ay gibi bir süre var önünüzde doktorunuzdan memnun değilseniz diğerleirni deneyin ama sakın son anda maceraya girmeyin. Kendi doktorunuzdan asla vazgeçmeyin. gerekirse doğum yapacağınız, yatacağınız odayı gezin kontrol edin. Doğum yerini bile kontrol edebilirsiniz. Bu haklarınız var. Bebeklerinizle sağlıcakla kavuşun
Devlet hastanesi benim bildiğim iyi. hatta eşimin çalıştığı öğretmen bayanlar hep orayı tercihe diyordu. Doktorun özel muayenesine gidip özel oda tutup yapıyorlardı ama doğumu hastanede gerçekleştiriyorlardı.
akademi hastanesinde şükran hanıma gidiyorum ben de şu an için memnunum ama 20. Haftadayım detaylı ultrasonla ilgili falan hiç birşey söylemedi. Birde konyaya yeni geldiğim için bildiğim duyduğum bir doktor da yok.tavsiyelerinizi bekliyorum kızlarrrrrr:)
slm arkadaşlar bende 6. haftadayım farabide aynur bacak a gitmeyi düşünüyorum,giden yada bilgisi olan varsa benide bilgilendirabilirmisinizz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?