Köpeği olan herkesin bilmesi gerek

audreywaldorf

Aşkım Sen Benim Balımsın
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
433
5
96
İzmir
Kızlar geçen gün başıma bi olay geldi.Küçük mıncığımı herzamanki gibi sokakta gezdirirken bir anda garip bir şekilde hapşurmaya başladı.Ama öyle böyle değil yani.Sonra durdu.Eve geldik yine devam devam derken burnundan kan geldi.Korkup heemen veterineri aradım.Veteriner burnuna bişey kaçtığını büyük ihtimal kendiliğinden çıkıcağını söyledi.Kan da çok hapşurduğu içinmiş.Böyle bir durumda yapılması gereken sıpsıcak bir su hazırlanıcak tencereye ve mıncığınızın kafasını içine,buhara doğru ttutucaksınız.Bende 1 saat kadar habire su tazeleyip yaptım ama olmadı.Veteriner birkaç gün içinde getirirsiniz ozaman dedi.Bir gün daha bekledim çıkması için ama çok keyifsizdi mıncık.En sonunda sabah erkenden daha veteriner kapısını yeni açmışken götürdüm kızımı. Aneztezi iğnesi verdiler.bayıldı.Sonrada küçük bir operasyonla burnundakini çıkardılar.Küçücük burnunun içinden kocaman birşey çıktı yav.Veteriner de dediki zaten iyiki getirmişsiniz bu kadar büyüğünü kendi çıkarması zordu.Burnundan çıkardığı da çiçeklerin yaprağının altında kök mü desem onun gibi yeşil birşey oluyo.Sapı oluyo ve yaprakları tutuyo ya o işte.Herneyse sizinde başınıza böyle birşey gelirse dediğim gibi kaynar su hazırlayıp mıncığınıza buhar yapın burnu genişleyip atarmış.Kedilerde işe yarar mı bilemedim ondan köpek yazdım.

Öptüm hepinizi :16:

Şimdilik köpek beslemiyorum ama ilerde bende düşünüyorum. O yüzden baya faydalı geldi bu bilgi. :40:
Teşekkürler.. :16:

öncelikle çok geçmiş olsun.

miniğinizin iyileşmesine sevindim. ancak veterinerinizin böyle bir durumda bekletmesi hiç hoşuma gitmedi.
yaklaşık 2 ay önce benimde golden retriever cinsi 7 yaşındaki kızımın başına geldi. parkta gezerken kuru otları kokladı ve birden hapşurmaya başladı. gece 11 di. eve zor geldik hapşurmaktan gözlerini açamıyordu. veterineri aradık. ve pisipisi otu kaçabiliceğini bu da beyne doğru yürüyüp çok ciddi hasarlar verebiliceğini söyledi. veterinerimizde bize yaklaşık 2 saat uzakta. kardeşim ve annem fıstığı götürdü. hemen bayıltmışlar burnunu açmışlar hiçbirşey bulunmadı. kan tahlili yapmışlar. ve polen alerjisi çıkmış. yere dökülen otlarda daha fazla polen olurmuş. bir alerji hapı verdiler. günde 3 kere arka arkaya hapşurunca hemen içiriyoruz.
köpeklerimizin başına neler geleceği hiç belli olmuyor. birde dile gelip anlatamadıklarından epeyce zor oluyor baş etmek. Allah tüm canlılara sağlık sıhhat versin.

Back
X