Merhabalar, imzamdan da görüldüğü gibi 2 kedi ve 2 köpeğim var.köpeklerimden biri golden ve bilindiği gibi sadık,dost canlısı,sakin bir köpek...Diğeri ise kırma,sokaktan bulduğum bir köpek.bir bacağı sakat olduğu için almıştım sokaktan.yaşayamaz böyle diye...Köpeklerimden ikisine de bahçede bakıyorum...Sakat olanın adı: Lucky! Lucky sokaktan geldiği için sanırım, huysuz,özgürlüğüne düşkün bir köpek. Özellikle son 1 aydır komşularımızın o kapısından bu kapısına dolaşıp ağlıyor.İnsanlar da rahatsız oluyor haliyle...Yapmadığım şey kalmadı,bahçemin etrafına tel örgüler yaptırdım,kaçtı...Bağladım zincirini kırdı,kaçtı...
Oturduğumuz bölgede herkesin köpeği var.Çoğu kısırlaştırılmamış olduğu için koku nerdeyse bizim oğlan orda alıyor soluğu.Üstelik Lucky kısır köpek.Görünümü de sert olduğu için yolda yürüyenler korkuyor..Oysa zararsız,insanlarla sorunu olmayan bir köpek..Şimdi ben bu köpeği evime alıştırmaktan vazgeçtim ama bu inlemeleri ve ağlamaları nasıl önleyeceğim? Çoğu gece uykumuzun ortasında inlemelerine uyanıyoruz,Lucky i bulup seviyoruz sussun diye..Yemnederim çocuğum olsa daha az cefa çekicem ..Ne yapıcam ben?!
yerim ben Lucky'i :=) belli ki çok hiperaktif ..
ne zaman aldın sokaktan?? çok oldu mu?
Günde iki sefer çıkarıp dolaştırsanız acaba yinede kaçarmı bahçeden belki dolaştırıyorsunuzdur ama bilmediğimden öyle bir öneri geldi aklıma.
Köpek zaten serbest..Yani gezme sorunu yok bizim burda..sakince gezse sorun değil..Bağıra bağıra koşuyor.ağrısı falan mı var bilemedim.yarın veterinerine gidicem.
2 sene oldu.ama 1 sene büyük bir arazideydik.o zaman daha rahattı.şimdi bahçe olunca ve etrafında daha fazla köpek olunca şaşırdı.ayy ben de yicem yakında
Köpek zaten serbest..Yani gezme sorunu yok bizim burda..sakince gezse sorun değil..Bağıra bağıra koşuyor.ağrısı falan mı var bilemedim.yarın veterinerine gidicem.
alışması gerekıyordu çoktan. belkıde arazi onun için biçilmiş kaftandı.
çiftleştirme ne zaman??
yaa durumun aslında iyi değil ama,,,çok güldüm yaaa
komşuların kapısına gidip ağlıyor dedın yaa..
ortam sarmamış olabilir mi??
sen gülünce beni de gülmek aldı zaten..derde bak ya..millet nelerle uğraşıyoama yani,şikayet etcekler yakında..tam deliricem..deli köpek ya..Şu an ses yok mesela dışarda..çünkü bu defa hemen yandaki komşunun köpeğine sarmış durumda..az önce eşimle güldük zaten.resmen kapılarına dikilmiş " ben buna aşık oldum,alın bana bunu" der gibi yalvarıyor..şekil yapıyor önümüzde..değişik hareketler falan..
kısır ve sakat olmasa ne yapcaktık bilmiyorum
Merhabalar, imzamdan da görüldüğü gibi 2 kedi ve 2 köpeğim var.köpeklerimden biri golden ve bilindiği gibi sadık,dost canlısı,sakin bir köpek...Diğeri ise kırma,sokaktan bulduğum bir köpek.bir bacağı sakat olduğu için almıştım sokaktan.yaşayamaz böyle diye...Köpeklerimden ikisine de bahçede bakıyorum...Sakat olanın adı: Lucky! Lucky sokaktan geldiği için sanırım, huysuz,özgürlüğüne düşkün bir köpek. Özellikle son 1 aydır komşularımızın o kapısından bu kapısına dolaşıp ağlıyor.İnsanlar da rahatsız oluyor haliyle...Yapmadığım şey kalmadı,bahçemin etrafına tel örgüler yaptırdım,kaçtı...Bağladım zincirini kırdı,kaçtı...
Oturduğumuz bölgede herkesin köpeği var.Çoğu kısırlaştırılmamış olduğu için koku nerdeyse bizim oğlan orda alıyor soluğu.Üstelik Lucky kısır köpek.Görünümü de sert olduğu için yolda yürüyenler korkuyor..Oysa zararsız,insanlarla sorunu olmayan bir köpek..Şimdi ben bu köpeği evime alıştırmaktan vazgeçtim ama bu inlemeleri ve ağlamaları nasıl önleyeceğim? Çoğu gece uykumuzun ortasında inlemelerine uyanıyoruz,Lucky i bulup seviyoruz sussun diye..Yemnederim çocuğum olsa daha az cefa çekicem ..Ne yapıcam ben?!
Ne kadar yardımcı olurum bilmiyorum ama benim de 5 yaşında bir kedim var evde.2009 yılında kısrlaştırdık erkek kedi.Herşey normal giderken, biz ev değiştirdik.Yeni evimiz daha yeşillikli ve kedilerin bol olduğu bir yerde. Allah'ım taşınır taşınmaz huy değişikliği başladı.Gece miyavlamaları, balkon kapısını açtırmalar, sokak kapısının önünde bağırmalar.Her gece 3:30-4:00 gibi kalkardı.Beni de kaldırır.Hadi miyavlamasın diye oyun oynarız, okşarız.Ama sabah ben 7 de işe gitmek için kalkmak zorundayım.Saat 7' ye gelir girer yatağın içine yatar uyur.Ölür müsün öldürür müsün?Neler yapmadım.Sakinleştirici tasma aldım.Kedi otlu oyuncaklar. Akşamları saatlerce uyanık tutup oynadım.Veterinerim pasiflora ver dedi.Verdim bir gece daha da azdı.En son bir veteriner tamamen bitkisel bebekler için kullanılan sakinleştirici bir damla(plegicil) verdi.21 gün aralıksız kullan dedi.Kedim için gece yatarken 6 damla, gece kalktığında da 4 damla ölçüsündeydi.Hatta bir çay kaşığı yoğurtla yan tarafına sürdüm.Yalamak zorunda kaldı ve dolayısıyla yedi.21 gün düzenli yaptım.Gerçekten düzene girdi.Maşallah diyeyim de nazar olmasın.Ne çektiğimi ben bilirim.Oturup ağlıyordum artık çaresizlik, komşular rahatsız oluyor mu düşüncesi.
İstemsiz gülümsedim yazdıklarınızı okuyuncaNeyse ki düzelmiş sıpa Sizin gibi sabırlı insanların olduğunu bilmek güzel doğrusu...
inlemeler ve ağlamalar bana pek norml gelmedi. belki de tüm sorun buradan kaynaklanıyordur.
veterinere gidin ama mümkünse tam kapsamlı bir kliniğe gidin. eğer bir sıkıntı yoksa bir eğitmenle görüşün. belki gözden kaçan birşeyi farkeder.
aslında sokak köpekleri yemek bulduğu yeri terk etmez. kovulmamamk içinde ses çıkarmadan usluca beklerler genelde ama, sizin afacan biraz başka. ya sakat olduğu için ağrısı sızısı var. yada karanlıktan korkuyor.
geceleri daha fazla inleyip ağladığını söylemişsiniz. kulubesi varsa önüne bir de ışık çekin. aydınlıkta daha rahat edebilir. benim koskoca rottum karanlıktan çok korkuyor. ve karanlıkta sıkça inleyip havlıyor.
goldeniniz evde mi yaşıyor peki?
Ne kadar yardımcı olurum bilmiyorum ama benim de 5 yaşında bir kedim var evde.2009 yılında kısrlaştırdık erkek kedi.Herşey normal giderken, biz ev değiştirdik.Yeni evimiz daha yeşillikli ve kedilerin bol olduğu bir yerde. Allah'ım taşınır taşınmaz huy değişikliği başladı.Gece miyavlamaları, balkon kapısını açtırmalar, sokak kapısının önünde bağırmalar.Her gece 3:30-4:00 gibi kalkardı.Beni de kaldırır.Hadi miyavlamasın diye oyun oynarız, okşarız.Ama sabah ben 7 de işe gitmek için kalkmak zorundayım.Saat 7' ye gelir girer yatağın içine yatar uyur.Ölür müsün öldürür müsün?Neler yapmadım.Sakinleştirici tasma aldım.Kedi otlu oyuncaklar. Akşamları saatlerce uyanık tutup oynadım.Veterinerim pasiflora ver dedi.Verdim bir gece daha da azdı.En son bir veteriner tamamen bitkisel bebekler için kullanılan sakinleştirici bir damla(plegicil) verdi.21 gün aralıksız kullan dedi.Kedim için gece yatarken 6 damla, gece kalktığında da 4 damla ölçüsündeydi.Hatta bir çay kaşığı yoğurtla yan tarafına sürdüm.Yalamak zorunda kaldı ve dolayısıyla yedi.21 gün düzenli yaptım.Gerçekten düzene girdi.Maşallah diyeyim de nazar olmasın.Ne çektiğimi ben bilirim.Oturup ağlıyordum artık çaresizlik, komşular rahatsız oluyor mu düşüncesi.
meltemtnc; sorununuza çok yardımcı olamayacağım fakat bir şey dikkatimi çekti. Ağlamasın diye gidip seviyormuşsunuz, siz öyle yaptıkça bunu alışkanlık haline getirebilir. Sevilmek istediğinde hep ağlar siz de ağlamasın diye seversiniz, zor bir durum ortaya çıkar. Tam tersi hiç ilgilenmeyin, sonunda amacına ulaşamayacağını anlayınca susar. Tabi bu genel bir görüş, sizinki sonradan ortaya çıkmış farklı bir durum, o yüzden farklı yaklaşımlar daha doğru olur fakat en azından denemekte fayda var.
kedibadem; Pasiflora, Plegicil gibi ilaçları genellikle yola çıkacak hayvanlara tavsiye ediyorlar. Hayvan için olanın da insan için olanın da, hayvanda fazla kullanımı ani ölümlere yol açabiliyor. Biz yolculuk öncesi veteriner tavsiyesiyle Plegicil kullanıyorduk 6-7 damla, o bile kediyi resmen sarhoş gibi yapıyor. Ki 21 gün üst üste kullanmak çok zararlı. Veterineriniz önermiş ama çoğu da hiç önermiyor, güvenemedim ben. Ki sadece bir davranış bozukluğu için ilaç kullanmak gereksiz, doğal yollardan halletmek daha güvenli. Sonuçta ne kadar ilaç verirsek karaciğere zarar. Plegicil piyasadan kalktı, güvenilirlik konusunda sorun yaşandığı için kalmış( ne kadar doğru bilemiyorum). Hayvanlar için üretilen Sedapet (Plegicil ile aynı işlevde) kullananlarda bile ani ölüm vakalarına rastlanmış, hala da satılıyor bence onun da toplatılması lazım. Yanlış anlamayın sadece duyumlarımı paylaşmak istedim, ben de artık ilaç konusunda dikkat etmeye başladım, çünkü bize Plegicil'i tavsiye eden veterinerin bu vakalardan haberi bile yok.
ne harika insanlarsiniz ya..allah karsiniza sizin gibi temiz yurekli,vicdan sahini insanlar cikarsin..sizin komsulariniz olsun sorun yok derken, bizim komsularimiz kedilere koydugum yemek ve suluga laf etmisler cok kedi gelmeye basladi demisler apartman gorevlisi araciligiyla..gerci annem gereken cvbi vermis..insanlar isini gucunu birakmis 2yudum su icen kedinin derdine dusmus ya varmi boyle bisey?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?