Köpeğim beni çıldırtıyor!

sorunum bitti derken,daha beteri çıktı karşıma.evimizin arkasındaki eve taşınan yeni komşularım dişi bir köpekle geldiler.mahallenin bütün köpekleri dişiye aşık oldu.anlatamam yani.hepsi onun peşinde.üstelik kanaması falan yok.bizimki sokaktaki erkek köpekleri dövüyor.sürekli ulumalara,inlemelere çıkıyorum.çok gergin,asabi bir köpek oldu.bir komşum köpeğini ayırmaya çalışırken onun elini ısırdı.valla canımdan bezdim.1 aydır bir gözüm açık uyuyorum.gece bırakayım gündüz eve alayım dedim.sabahın köründe kalktım,buldum,aldım bahçeye.düşünün zincirini kırıp kaçmış ve komşumun köpeğine saldırmış.dişinin sahibi de sürekli serbest bırakıyor köpeğini.öyle olunca bizimki sahiplendiği için hangi köpeğe yaklaşırsa saldırıyor.dişi aradan sıyrılıyor,bizimki erkeği hallediyor.veterinerimiz sakinleştirici verdi.günde iki kez veriyorum.yine de yok bir etkisi.belediyeye de vermek istemiyorum.deliricem.

Kızlar merhabalar...Burası Lucky'nin günlüğü gibi oldu...

En son bir köpeğe saldırmıştı.elinden zor almıştık köpeği..Resmen sürü lideri olmuş durumda.Liderliği onun elinden alacak biri lazımdı.Sonunda karar verdik:Bir eğitmen tuttuk.Temel itaat eğitimi alacak ve liderlikten uzaklaşacak..Eğitmenimiz bir ay sonunda harika bir köpek olacak dedi.En başta korkmuştum: Ceza yöntemi nasıl olacak diye...
Şanslıyım ki eğitimi evimizde veriyor.Yani benim gözümün önünde eğitiliyor.Henüz 1 hafta oldu eğitim başlayalı..Yalnızca yanımızda yürümeyi ve tuvaletini bizimle gezerken dışarıya yapmayı öğrendi..Şu andaki sıkıntımız ise serbest olmadığı için uluması..Sabahın köründe,gecenin bir yarısı...Farketmiyor..Özellikle evimizin önünden başka erkek köpekler geçtiğinde böyle yapıyor.Eğitmenimiz kokulu sprey tasmalardan önerdi.Bugün gelecek tasma..Köpek havladığında tasma otomatik devreye giriyor ve köpeğin hoşlanmadığı bir koku bırakıyor..Bunun tekrarlanmasıyla köpek havlamayı azaltıyor..Koşullanma yani..Umarım düzelir..ve Lucky bizimle yaşamaya devam eder..Eğer sorunumuz devam ederse onu rehabilitasyona bırakmak zorunda kalıcam.

İnşallah düzelir ayrılmak zorunda kalmazsınız bunca emeğiniz ve sevginiz var oda yola gelecektir sonunda

İnşallah düzelir ayrılmak zorunda kalmazsınız bunca emeğiniz ve sevginiz var oda yola gelecektir sonunda

İnşallah..ben çok yoruldum.1 haftadır uyku yok.sürekli tedirginim..aman şimdi uluyacak,aman havlayacak..komşular rahatsız olacak vs..çok yoruldum

ulumalarinin sebebi o disi mi? Kanamasi yok ama yinede kendine cekiyor erkekleri galiba..dogrumu anladim? Disiler icin koku yaymasini onleyen spreyler var ise yarar mi acaba? Kopeginiz rm ye gidecegini bilse bunlari yapmazdi eminim..sizde bi yandan haklisiniz tabi ama vermeyin ya

Lucky 3 senedir benimle..evlendiğimin ilk senesinde aldım..Evliliğimizle birlikte yaşlansın diye. ama beni çok üzüyor.uyku uyumuyoruz sabahları..sokakta erkek köpek görür görmez ulumaya başlıyor..oturduğumuz mahallede her evin köpeği var.Sadece bizimki böyle..çok yordu beni.Veremem zaten hiç bir yere..eğitim bitsin bakalım nasıl olcak?! Eğitmenimiz çok moral veriyor bu konuda sağolsun..Hatta ona göre Lucky müthiş zeki bir hayvan.Zaten o yüzden parmağına doladı beni

oturdugunuz yer neresiyse ben de evlenince orada oturayim bari..ne guzel her evin bir kopegi var.. :) ins sorununuz en kisa zamanda cozulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…