Köpeğim nefes alırken ıslık gibi ses çıkartıyor.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Dün barınaktan bir tane köpek sahiplendim. İki yaşında aşağı yukarı.

Akşam gezerken yağmura yakalandık, eve koştuk ama ben boyda boya ıslanmıştım zira o da.

Üzerine de hazır ıslanmışken yıkayalım dedik annemle, çünkü gündüz suya yaklaşmadı hiç. Barınaktan çıkarken de yıkattırmadı kendini.

Yıkadıktan sonra fön makinesiyle falan kuruttum hep, hasta olmasın diye.

Bugün saatte bir-iki kez nefes alırken ıslık çalıyormuş gibime geliyor. Aslını isterseniz ben dün nasıl nefes aldığına dikkat etmedim hiç, hep koşturdu çünkü.

Bu hastalık belirtisi midir? Üşüttü mü acaba? Hareketlerinde, yemesinde içmesinde, koşmasında hiçbir sorun yok. Herhangi bir halsizlik de yok.

Üşütmüş olabilir mi? Yoksa bu durum normal mi?

merhaba,
öncelikle hayırlı olsun. uzun yıllar sağlıklı güzel günler geçirmenizi dilerim. ve barınaktan bir CAN kurtardığınız için can-ı gönülden tebrik ederim.
eğer o nefes alış şekli hala devam ediyorsa barınak yetkilileri ile görüşün. ister oraya veterinere isterse anşlaşmalı veterinere bir danışın.
bir çok sebebi olabilir. öncelikle aklıma astım,ve akciğer paraziti geliyor.
benim küçük ırk minyatür pincher cinsi köpeğimde astım var. havalar serinleyince rüzgarlı ortamlar da nefes alamıyor. tıkanıyor.
şuan annemde olan goldenim de de alerjik astım var. sigara,parfüm,polen gibi şeylerde hapşuruk krizine giriyor.

bulunduğu ortamı havalandırın. rüzgarlı havada fazla dolaştırmayın,yanında sigara kullanmayın,parfümden uzak tutun.
fön makinesi bile etkilemiş olabilir. havluyla hüzelce kurulayıp bırakın o kendini kanepelere sürterek ve silkeleyrek kurutur.
eğer tekrarlarsa ve devam ederse mutlaka veterinere gidin.

yanında sigara içiyoruz biz. bundan kaynaklı olabilir sanırım. o ıslık sesi gibi nefes alması gitti bugün yok.

yanında sigara içmemeye gayret edelim annemle, eğer tekrarlarsa da veterinere gidelim.

teşekkürler.

Back
X