- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.642
- 823
Köpeğinize temal itaat eğitimi verilmediyse bu eğitimi almalı, eğer bu eğitimi aldığı halde bu durumdaysa ileri itaat eğitimi almalı bu durumda havlama problemi çözülecektir, aynı zamanda ödül yöntemi kullanılırsa çok daha başarılı olur...Havlama çok problem yaratan bir davranış sorunu değil günümüzde...
Bu arada hayvanların doğal ortamlarında kalması taraftarı olan sayın üye, bir köpeğin veya kedinin "doğal ortamı" neresidir bunu bir izah eder misiniz? Sokaklar mı? Ormanlar mı? Son derece talihsiz bir yorum olmuş...
Canim dedigim gibi bizimki havlamiyor ki inliyor,ciglik atiyor resmen.Dunden itibaren baska bir yontem denemeye basladik,umarim bu sonuc verir.!
Bu arada maalesef gunumuzde kopekleri,kedileri,vs. dogal ortamina biraktigimizda,insan dediklerimiz yapmadiklarini birakmiyorlar =( Bu acidan dusunmek lazim...=(
doğal ortam mı kaldı hanımlar orada yaşasınlar nerede yeşillik görüyorsunuz bizde isteriz dönüm arazimiz olsun yeşillik olsun orada bakalım kedimize köpeğimize ama nerde yakında fotosentez yapacak biz olacağız betonlaşmadan bitki mi bıraktılar etrafda
ormana bırak aç kalsın 1 ay sonra açlık susuzluktan ölsün hayvanlar bitki değildir sadece nefes alıp vermiyorlar şu yaz aylarında bir kap su bulamayıp ölen köpekler kediler hatta kuşlar bile var uzun yola çıkmışsınızdır yolda giderken etrafınıza bi bakın yazın bir su birikintisi bile görebiliyormusunuz
medeniyet de o hayvan havlıyorsa saygı duymaktır kendini düşünmemektir demek ki bi derdi var havlıyor zaten sahibi rahatsız olmasa bu forumu açmak çözüm üretmeye çalışıyor bizlerde köpeğimiz havladımı kedimiz avazı çıktığı kadar miyavladımı rahatsız olmuyor değiliz en başta en çok rahatsız olan bizleri hem yakınlarındayız hemde dışarısı ne der korkusu
saydığınız örnekler mantıklı hastası yaşlısı olabilir fakat bu uzun bir süreç değil çözümü olacak bir süreçç dolayısıyla pes edip vermek en son kararı geçin bir çözüm bile değildir düşünülmemesi gereken bir surum
bu işlerin eğitimi vardır kendi çocuğunuz davranış bozukluğu gösterdiğinde pedogoga gidiyorsunuz değil mi bi eğitim sürecine giriyor buda öylee bunu besliyorsanız layıkıyla besliyceksiniz yeri gelicek ameliyat paraları mama paraları dökeceksiniz eğitimlere göndereceksiniz yeri gelecek uykunuzdan fedarkarlık edip gezdireceksiniz yeri gelecek yorgunluktan gebersenizde gönlü olsun diye oyanayacaksınız yıllarca büyümeyen bir bebek bakmak gibidir hayvan beslemek
ayrıca köpeğiniz cinsi belli değilse kırmaysa çiftleştirmemenizde fayda var çünkü doğacak yavrulara yer bulamazsınız cins köpekler bile sokaklarda barınaklarda uyuzla ölümle boğuşurken yanlış anlaşılmasın benim köpeğimde kırma ama kırma köpekleri çoğaltmak anlamsız kendi köpeğim cins bir ırk dahi olsaydı yine kısırlaştırmayı seçerdim çünkü yukardaki sorumluluğu alabilecek çok az insan var
bizim insanımız kendi çocuğunu bile kendi canından parçayı bile düşünmeyip futursuzca davranıyor yetiştiremiyorken çocuğu sokağa salıp it çakal yapıyorken köpek kedi kuş balık bakmasını bekleyemeyiz kimseden
köpek alacak arkadaşım iyi düşün taşın araştır ırkları bakımını araştır ev durumunu yaşamını çalışma saatlerini düşün ve kendine göre özellikle bastıra bastıra söylüyorum kendine göre bir köpek al cins olsun olmasın sonra rott alıyor bakamıyorum saldırıor sonra golden alıyor tüyünden bıktım evde olmuyor yok büyük başka ırk alıyor her seye havlıyor cok büyük apartmanda olmuyor veriyorum diyen çok oluyor masrafınıda düşün bak benim kedim balkondan düştü 5 gün önce 900 lira ameliyat 300 tedavisi ciğerlerinde sızıntı var kafayı yedim biliyormusun ondan bundan borc para ameliyat ettirmesem ölücek 900 lira annemin aylık maası ama napıcan can işte evladın
o yüzden sonuna kadar düşünmelisin bence
herkese bol sevgili huzurlu hayvancıklı günler diliyorum
Gerekirse evimi değiştiririm ama yine de vazgeçmem köpeğimden
Keske oyle bi sansim olsa canim ama maalesef bizim oturdugumuz yerde kira fiyatlari baya bi yuksek.Bu oturdugumuz evin kirasi cok iyi cunku kiraci esimi kac senedir taniyor o yuzden bize boyle bir iyilik yapti.Semt degistirme deseniz imkansiz cunku esimin isyerine en yakin burasi.Benimkine de tabi.Offf umarim uyguladigimiz yontem sonuc verir.=(
Keske oyle bi sansim olsa canim ama maalesef bizim oturdugumuz yerde kira fiyatlari baya bi yuksek.Bu oturdugumuz evin kirasi cok iyi cunku kiraci esimi kac senedir taniyor o yuzden bize boyle bir iyilik yapti.Semt degistirme deseniz imkansiz cunku esimin isyerine en yakin burasi.Benimkine de tabi.Offf umarim uyguladigimiz yontem sonuc verir.=(
Tesekkur ederim,baska caremiz kalmazsa dusunulebilecek bir yol bu,ama ben davranis probleminden kaynaklandigini dusunmuyorum cunku onceden bazi taktiklerle alistirmistik,sakin kaliyordu biz yokken.Son 1-1 bucuk ayda basladi.Yani onun problemi baska.Bikac sik var aklimda ama bilemiyorum.Bu hafta veterinere goturup hormonlarina falan baktircaz...Sunu tekrar belirtmek istiyorum ki ben kesinlikle ondan vazgecmek istemiyorum,bu yuzden her yolu deniyorum ve denemeye de hazirim.Esim de ayni.Her seyin yoluna girmesi icin cabaliyoruz.Sevcan Hanım, bakın umarım denediğiniz yol işe yarar tabii ama yapmanız gereken şey eğitim almasını sağlamak...Bir kaç günlük bir eğitimle kolayca halledilebilecek bir sorun için hayvanı gözden çıkartmanız luzumsuz olur... "Eğitim" yapabileceğiniz şey bu, ama yok ben eğitim için bütçe ayıramam veya ben köpeğmi eğitirim diyorsanız Hollanda da etoloji (hayvanış davranış bilimi) eğitimi almış bir kişi olarak diyebilirim ki bu güne kadar verdiğiniz eğitim yetersiz kaldığı veya yanlış eğitim verdiğiniz için hayvanda davranış problemi var...Eğitime verin ve rahat edin...
Tesekkur ederim,baska caremiz kalmazsa dusunulebilecek bir yol bu,ama ben davranis probleminden kaynaklandigini dusunmuyorum cunku onceden bazi taktiklerle alistirmistik,sakin kaliyordu biz yokken.Son 1-1 bucuk ayda basladi.Yani onun problemi baska.Bikac sik var aklimda ama bilemiyorum.Bu hafta veterinere goturup hormonlarina falan baktircaz...Sunu tekrar belirtmek istiyorum ki ben kesinlikle ondan vazgecmek istemiyorum,bu yuzden her yolu deniyorum ve denemeye de hazirim.Esim de ayni.Her seyin yoluna girmesi icin cabaliyoruz.
Deniyoruz hala,bazen agliyor cok,bazen aglamiyor,bazen 1 saat sonra falan basliyor.Kesin cozume ulasmis degiliz.Bir yere sorduk bu egitimle falan ilgili,ne yapabiliriz,ederiz,ilac kullanabilecegimizi soyledi ama ben istemiyorum,yazik degil mi ona,uyusmus gibi olacak.Bilemiyorum.son durum nedir arkadaşım yavaş yavaş haloluyordur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?