köpek almak istiyorum amaaa....?

mavidelisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
1.286
1.701
168
Arkadaşlar köpek almak istiyorum ben ancak alıp da başkasına vermek istemediğim için tedirginim biraz..çünkü öncelikle benim astım türevi bir rahatsızlığım var. Alerjik bir durumum yok gerçi ama yine de az tüy dökmesi önemli.. diğer korkum ise çalışıyorum.. hafta sonları evdeyim genelde ama hafta içi en erken altıda geliyorum eve.. bazı ufak cins köpekler için, tüm gün köşelerinde oynayıp oturabilecekleri hatta haftada birkaç kez dışarı çıkmalarının yeterli olacaklarını söyleyen veterinerler var. Ancak emin olamıyorum. E bence iyi düşünülüp verilmesi gereken bir karar çünkü vermek istemem.. özellikle teriyer cinsi için anlatılan bu.. hatta bir veteriner, sabah ve akşam yem yedikten onbeş dakika sonra bir damlası olduğunu, onu birgazeteye vs damlatınca köpeğin oraya gelip tuvaletini yaptığını söyledi.. ama emin olamadım.. lütfen bana yardımcı olabilir misiniz???

Son düzenleme:
astım türevi bir rahatsızlığınız varsa mutlaka çok tüylü olmayan bir köpek cinsi öneririm.Çünkü kendi miniğim cocker spaniel cinsi ve her yerimiz tüy.ne kadar tarasamda kızımı süpürsemde ortalığı baş edemiyorum.çok sevdiğim için biraz görmezden geliyorum artık.Sağlığınız önemli sizin daha çok dikkat etmeniz gerekebilir

$IMG_0012.webp
Minik kızım Goldie ablası.Uyuyuşa bak :)

Evcil hayvan almadan önce cokkk cokkkk iyi düsünmek gerek bence.
Kedi olabilir calisanlar icin , ama Köpek denildiginde iki kez hatta 3 kez düsünmek gerek:)
Benimde Safkan Boxerim var, aldigimda 4-5 aylikti o simdi ise 6 Yasinda .
Aldigimda o Dönem evde idim , rahat rahat bol bol zaman ayirarak egittim Köpegimi.
Hayvanlar oyuncak degildirler , bi Dönem merak heves edip alinip daha sonra SIKILdim , yada bakamiyorum diye veremezsiniz malesef bir baskasina.
Yazik günah cünkü , helede kücücükken alipda onu büyüttügünüzde artik ailenizin bir Ferdi oluyor , istesenizde veremiyorsunuz bir baskasina.
O yüzden Lütfen Evcil Hayvan alip beslemek isteyenler cok iyi düsünsünler.

Evcil hayvan almadan önce cokkk cokkkk iyi düsünmek gerek bence.
Kedi olabilir calisanlar icin , ama Köpek denildiginde iki kez hatta 3 kez düsünmek gerek:)
Benimde Safkan Boxerim var, aldigimda 4-5 aylikti o simdi ise 6 Yasinda .
Aldigimda o Dönem evde idim , rahat rahat bol bol zaman ayirarak egittim Köpegimi.
Hayvanlar oyuncak degildirler , bi Dönem merak heves edip alinip daha sonra SIKILdim , yada bakamiyorum diye veremezsiniz malesef bir baskasina.
Yazik günah cünkü , helede kücücükken alipda onu büyüttügünüzde artik ailenizin bir Ferdi oluyor , istesenizde veremiyorsunuz bir baskasina.
O yüzden Lütfen Evcil Hayvan alip beslemek isteyenler cok iyi düsünsünler.

Kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum söylediklerine.. o yüzden zaten tür yaşam konusunda emin olmak için ağırdan alıyorum..yoksa hayvan alıp ona eziyet etmenin bence de anlamı yok. Yapmak istemem.. ve alacağım köpeğin de hep beninle olmasını isterim.. o yüzden uygun birtür var mı diye araştırma içindeyim ve bu konuda en iyi bilgi verecek kişinin, köpek sahipleri olacağını düşünüyorum :)

astım türevi bir rahatsızlığınız varsa mutlaka çok tüylü olmayan bir köpek cinsi öneririm.Çünkü kendi miniğim cocker spaniel cinsi ve her yerimiz tüy.ne kadar tarasamda kızımı süpürsemde ortalığı baş edemiyorum.çok sevdiğim için biraz görmezden geliyorum artık.Sağlığınız önemli sizin daha çok dikkat etmeniz gerekebilir

Canım çok haklısın tüy konusu birinci öncelik zaten.. her ne kadar alerjik durumum olmasa da ne olur ne olmaz ilerisi için... peki çevrende başka var mı köpeği olan şikayetleri ve memnuniyetleri?
Gerçi memnun olmamak mümkün olmaz bence :))

Eki Görüntüle 929461
Minik kızım Goldie ablası.Uyuyuşa bak :)

Ayyy çok tatlı ya... cinsi nedir? Yalnız bırakabiliyor musunuz?

Canım çok haklısın tüy konusu birinci öncelik zaten.. her ne kadar alerjik durumum olmasa da ne olur ne olmaz ilerisi için... peki çevrende başka var mı köpeği olan şikayetleri ve memnuniyetleri?
Gerçi memnun olmamak mümkün olmaz bence :))

Ayyy çok tatlı ya... cinsi nedir? Yalnız bırakabiliyor musunuz?

O bir Cocker Spaniel. :) Evde yalnız kalmak mı işte o kısım en zor olanı. Ortalığı inletiyoo. bende öğretmenim gündüz okulum oluyo
2 buçuğa kadar.Minik kızımı bakıcıya bırakıyorum sabah dersim bitince alıyorum gezmeye gidiyoruz.

O bir Cocker Spaniel. :) Evde yalnız kalmak mı işte o kısım en zor olanı. Ortalığı inletiyoo. bende öğretmenim gündüz okulum oluyo
2 buçuğa kadar.Minik kızımı bakıcıya bırakıyorum sabah dersim bitince alıyorum gezmeye gidiyoruz.

İşin sırf bu kısmı ile bile hayallerim suya düşecek hibi görünüyor :/ çok üzülüyorum ama

İşin sırf bu kısmı ile bile hayallerim suya düşecek hibi görünüyor :/ çok üzülüyorum ama[/QUOTE]

Yok yok üzülmeyin.her köpek aynı değil. Arkadaşımda da cocker var o evde yalnız kalıyo. benimki şımarık biraz

İşin sırf bu kısmı ile bile hayallerim suya düşecek hibi görünüyor :/ çok üzülüyorum ama

Yok yok üzülmeyin.her köpek aynı değil. Arkadaşımda da cocker var o evde yalnız kalıyo. benimki şımarık biraz[/QUOTE]

Coocker lar için de hareketli diyorlar halbuki ama umut verici oldu :) bir de pug ları çok duyuyorum

Coocker lar için de hareketli diyorlar halbuki ama umut verici oldu :) bir de pug ları çok duyuyorum
Cockerlar aslen av köpeği oldukları için istisnalar hariç enerjik ve hareketli köpeklerdir. Kolay öğrenirler ama pek itaatkar değiller, işlerine gelmezse genelde kafalarına göre takılıyorlar :1:

Ayrıca yalnız kalma alıştırmaya bağlı; küçük yaştan alıştırırsanız evde yalnız kalır.

Sizin bir köpekten beklentileriniz ve köpeğe verebilecekleriniz neler, bunları belirlerseniz ırk konusunda yardımcı olmaya çalışırız.

bizimde safkan golden oğluşumuz var işte karşınızda ALEX :)) $IMG_20140119_161653.webp$IMG_20140119_162717.webp
benimde eşimin astımı var fakat hiç etkilemiyor..
psikolojik yönden bu bana zararlıyı sürekli düşünürseniz zararı olur
onlar gerçek bi dost..masum..muhtaç..zararsız..
iyi bakılırsa tüyleri sadece mevsimsel dökülür
düzensiz ve sağlıksız beslenen, stresli ve mutsuz olan köpüşler tüy döker...
yani tamamen bizim elimizde..
çok iyi düşünmeli kendinize göre eğitmelisiniz..

seellammm :D bizim bir beaglemiz var :D beagle cookkk tatlı fakat cookk koşturmak isteyen bir köpek evde zor. fakat sana eğitimi, tüyü ve evde az havlayan bir köpek olan King Charles Spaniel şiddetle tavsiye ederim.
alerji kısmı için de şunu acıklayayım: köpeklerin tüyleri degil deri döküntüleri bize alerji yapar. bu yuzden ne kadar cok acık havada köpegi tararsan (tüy bakımı yani ) ne kadar iyi yaparsan o kadar az reaksiyon yaşarsın. hatta deri döküntüsü az olan alerjiye sebep olmayan köpekler bile mevcut. araştırman lazım ama ev içinde uygun olur mu bilmem...
kinglerin saglık problemleri de diger köpeklere göre azdır.

ayrıca minik köpek bakımı ve idaresi kolay diye düşünme bazen inanılmaz zor olabiliyor.

benim penisilin, tahıllar dahil hherrşeye alerjim olmasına ragmen beagle köpegime karşı hiç bir alerjim (tıkanma, kaşıntı vb.) olmadı.

arkadaşlar hepinize teek teek teşekkür ederim dinlediniz yardımcı olmaya çalıştınız :)

ben de bu arada veterinerlerle vs görüştüm.. sanırım olmayacak ya :43: yani anladığım kadarıyla benim yaşam şeklimle oluru yok da hala sanırım diyorum çünkü çok istiyorum ya :43:

ama işten en erken 7 gibi gelebiliyorum ve en az birkaç saati ona ayırmam gerekiyor hergün.. bu da işi yokuşa sürüyor.. hatta veterinerlerin dediği 3-4 saat ayırmak gerektiği yönünde..

anlaşılan o ki ya kediyle idare edeceğim ya da iş değiştireceğim :53:

ayrıca evet beagle çok istiyordum.. o kadar hareketli olduğunu bi senden duydum champagneshimmer :)

Son düzenleme:
Back
X