köpek ısırdı benii acil bakınn !!

bi de utanmadan eğitim verdiğimiz için aç bırakıyoruz ve dövüyoruz dediler ya psikolojim alt üst şuanda

bi de utanmadan eğitim verdiğimiz için aç bırakıyoruz ve dövüyoruz dediler ya psikolojim alt üst şuanda

bulunduğunuz şehirdeki hayvanları koruma derneğine ulaşın lütfen. alsınlar elinden o yavruyu. hiç olmadı www.facebook.com/haysev ile bağlantıya geçin, ne yapabileceğinizi sorun. zaten o köpek dövüldüğü için sizi ısırmıştır. yazık valla çok yazık.

bulunduğunuz şehirdeki hayvanları koruma derneğine ulaşın lütfen. alsınlar elinden o yavruyu. hiç olmadı Hayvan Severler | Facebook ile bağlantıya geçin, ne yapabileceğinizi sorun. zaten o köpek dövüldüğü için sizi ısırmıştır. yazık valla çok yazık.

önce bi aşı kartını göreyim de muhakkak şikayet etcem zaten peşini bırakmıycam

Benim bildigim bu gibi durumlarda kuduz ve tetanoz asisi yapilir. Beni de 3 ay once kedi hem isirdi hem cirmaladi, o zaman arastirmistim.
Kopek asiliysa birsey olmaz. Ama keske doktora gercegi soyleseydin, ona gore kuduz asisi da vurulurdun muhtemelen.
Anneni yaninda goturmek ya da ona herseyi soylemek zorunda degilsin madem tedaviye mani oluyor bu durum. tek basina doktora gidemeyecek bir durumun mu var anlayamadim.

Benim bildigim bu gibi durumlarda kuduz ve tetanoz asisi yapilir. Beni de 3 ay once kedi hem isirdi hem cirmaladi, o zaman arastirmistim.
Kopek asiliysa birsey olmaz. Ama keske doktora gercegi soyleseydin, ona gore kuduz asisi da vurulurdun muhtemelen.
Anneni yaninda goturmek ya da ona herseyi soylemek zorunda degilsin madem tedaviye mani oluyor bu durum. tek basina doktora gidemeyecek bir durumun mu var anlayamadim.

çok korktum annemin gazabından. öğrenmemesi daha iyi olur. yarın aşı kartına bakınca aşısı tamsa bişey olmaz değil mi

ben de anneme hasta olunca soyleyemıyorum yaa çekiniyorum.çünkü çocuklugumdan beri o kadar çok hastalık gecırdım ki artık kadıncağız sinir hastası oldu nerdeyse..hastayım bişeyim var deyınce çok aşırı uzuluyor.yine mi hastasın diye başlıyor ağlamaya.hastalıgıma mı uzuleyım anneme mi uzuleyım dıye benım de kafam karısıyor.ama ne olursa olsun en sonunda soylerım anneme. annemiz ki bize ne kadar kızarsa kızsın bızım ıcın ennnn iyi olanı yapar. senın suan psikolojin bozulmus. belkı bu endıseyle kendin için dogru bır karar veremezsın yani panik içinde oldugun için..o yuzden ya annene ya da bir büyüyüğüne danış derim.yarın da ilk iş bi doktora gidip gercegı anlatıp gereklı aşılarını olman senın ıcın daha iyi olur.ilerde olumsuz bır sey yaşarsan sonradan cok ama cok pişman olursun ve telafisi de çok güç olabilir.çok gecmiş olsun..

ayrıca kucukken beni de süs fino köpeği gibi bir köpek ısırmısı.tam ısırma da denmez aslında elım agzına gırdı cıktı gibi.hemen doktora gittik evde yaşayan evcil süs köpeği olmasına rağmen her ihtimale karşı 1-2 aşı olmuştum.

Köpek aşılıysa hiçbir şey olmaz diyen arkadaşlar emin mi acaba? Çünkü hayvandan bulaşan tek şey kuduz değilki. Bir sürü parazit var. Aşı karnesinde kaç aşı olması gerektiği de yazıyor mu? Yoksa sadece olduğu aşılar mı var? Bazı hayvan sahipleri inciğine cinciğine kadar düşünmüyorlar. Zorunlu birkaç aşıyı yaptırıp bırakıyorlar.
Tabii doktor ne dedi en önemlisi o.
Bu tür konularda pek bilgim olmasa da, önümde şöyle bir örnek var. Arkadaşım kedi besliyor evinde, hem de sokaktaki kedi köpeğe de bakıyor. Evdeki aşısı tam kediler tırmıkladığında bile gidip iğne oluyor. Bir ara parazit hapı da kullandı.
Sen istersen sağlam bir doktorla konuş bunları ve hayvan bakanlardan fikir almaya çalış.
O kafede o hayvana eziyet edenlere ne denir bilemiyorum. Cehennemde yansınlar :47:

Köpek aşılıysa hiçbir şey olmaz diyen arkadaşlar emin mi acaba? Çünkü hayvandan bulaşan tek şey kuduz değilki. Bir sürü parazit var. Aşı karnesinde kaç aşı olması gerektiği de yazıyor mu? Yoksa sadece olduğu aşılar mı var? Bazı hayvan sahipleri inciğine cinciğine kadar düşünmüyorlar. Zorunlu birkaç aşıyı yaptırıp bırakıyorlar.
Tabii doktor ne dedi en önemlisi o.
Bu tür konularda pek bilgim olmasa da, önümde şöyle bir örnek var. Arkadaşım kedi besliyor evinde, hem de sokaktaki kedi köpeğe de bakıyor. Evdeki aşısı tam kediler tırmıkladığında bile gidip iğne oluyor. Bir ara parazit hapı da kullandı.
Sen istersen sağlam bir doktorla konuş bunları ve hayvan bakanlardan fikir almaya çalış.
O kafede o hayvana eziyet edenlere ne denir bilemiyorum. Cehennemde yansınlar :47:

çok korkuyorum ben ya

madem annenden çekiniyorsun, hemen yarın ilk iş aynı doktora kendin git ve durumu anlat.
hayati bir konuda risk alma canım.

Son düzenleme:
ben kucukken benide koyde isirmisti kopek parmagimdan dikislik bir durum yoktu ama doktorada goturmediler sahibi ALLAHTAN hayvanlara ilgili sanirim asini filan yaptirmisti ki kuduz filan olmadim yani:25:

yarın bakıyım aşısı varsa korkmıycam aşısı yoksa napcam bilmem sopayı yiycem mecbur anamdan. aşısı varsa ölmem dimi

köpek kuduz olmayabilir ama taşıyıcı olabilir. aşı bunu engelliyor mu bilmiyorum.
en doğrusunu doktor bilir.

sen annene söyle mutlaka.
aşısı varsa da gidip doktora danışın.
hem,
ben olsam aşı kartına falan yüzde yüz güvenmem.
yüzde 99 güvensem bile yüzde bir riski almam.
risk hayati bir konuysa alınmamalı.
aşını ol. ne kaybedersin ki.

Yarın hatta mümkünse hemen git ve kuduz aşısı programına başla, aile hekimine gitmen yeterli. Bu. Çok ciddi bir olay hafife alma lütfen. Doktor bunu tarım müdürlüğüne bildirir onlar da köpeği kontrol ederler, köpek gözetim altında tutulur ve eğer köpek ölmezse aşıya son verilir yoksa beş doz aşı yapılır ki ilkini bugün yaptırman lazım. Annene de gerçeği söyle bence hemen.

Olaya bak, annesi parcalamasin diye kuduz olmayi goze almak ((=

git devlet hastanesinde vurul asini. kopegide takip et bakalim olecek mi ((=

Hem ayrica kopekleri saldirganlastirmak icin yapilan bu ac birakma, karanlik odalarda bekletmeye falan cok karsiyim! :47:

Back
X