• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kopek tuvalet egitimi :)

Tuvalet egitimi kolay mi:))

• Evet

OY: 1 14,3%
  • Hayir

OY: 6 85,7%

• Ankete Katılan
    7
Biz önce gazeteyle basladık, 3 aylık falandı aşıları bittiği gibi tatile gittik. Orda da imkanımız olmadı butun gun dısarıda rahat rahat yapıyordu:)
Eve gelip alan kısıtlaması yaptıgımızda sanırım 4-5 aylık civarıydı.
Şu an 4 yasında oldugu icin cok net hatırlayamıyorum:)

Köpeklerin en cok terkedildiği, geri verildiği zaman bu zamanları cunku gercekten cok zor. Bol sabır diliyorum size.
Epey buyumus super :) artik hic kacamak yoktur sabah aksam yetiyordur degil mi?

Gercekten cok zormus. Cok tesekkur ederim.odul mamasi arastiriyorum o sekil deniyim birde :))

Epey buyumus super :) artik hic kacamak yoktur sabah aksam yetiyordur degil mi?

Gercekten cok zormus. Cok tesekkur ederim.odul mamasi arastiriyorum o sekil deniyim birde :))

Evet artık sabah akşam yetiyor, tutamayacak gibi olursa tasmasını alıp getiriyor cıkalım diye:KK48:
Ödül maması alana kadar ödül olarak köpekler her seyi sevdikleri için bir iki kucuk parca kaşar veya bir parça ekmek bile onlar için ödül.
Bir de ödüllendirirken abartılı heyecanlı tepkiler vermeniz onu daha mutlu eder. Adı ne:)

Evet artık sabah akşam yetiyor, tutamayacak gibi olursa tasmasını alıp getiriyor cıkalım diye:KK48:
Ödül maması alana kadar ödül olarak köpekler her seyi sevdikleri için bir iki kucuk parca kaşar veya bir parça ekmek bile onlar için ödül.
Bir de ödüllendirirken abartılı heyecanlı tepkiler vermeniz onu daha mutlu eder. Adı ne:)
Tasma mi getiriyor zekaya bak super :))
Tamam tesekkurler :))
3 yasinda kizim koydu adini boddik :D

Selam :KK52: Benim de 8 aylık pomeranian cinsi bir kızım var. 6 aylık olana kadar çok zorlandık.

Tuvalet eğitimini henüz oturtmadığımız için salonda yaşıyordu. Kapıya çit koyuyordum çıkamıyordu. Salonun iki noktasına tuvalet pedi koymuştum. Dediğim gibi epey zorlandık. Halıya da yaptı parkeye de. Halıyı kaldırdım. Ama parkeye devamdı.

Bir de küçük olduğu için mesane kasları güçsüzdü ve su içtiği anda çişini yapabiliyordu :KK48:

5.ay gibi yavaştan alışmaya başladı. Tuvalet eğitim damlası var pede onu da damlamıştım kokusu için.

Gel zaman git zaman pede daha çok yapmaya başladı ve her pede yapışında ödül maması verdim. Yere yaptığında hafif kızdım. 6.ayı doldurduktan sonra çok şükür kurtulduk. En derin uykuda bile olsa kalkıp pede gidiyor ve gelip önümde duruyor poposunu sileyim ve ödül maması vereyim diye.:KK200:

Hatta benim cadı kızım işi iyice uyanıklığa çevirdi, bazen gidiyor, görüyorum arkasından. Pedin üstüne dahi çıkmıyor, dolanıyor geliyor. Gülüyor ve önümde bekliyor ödül maması almak için :halay::halay: öyle de uyanığız yani .

Salondaki ped sayısını 1'e düşürdüm ve artık alıştığı için evin içinde de serbest dolaşıyor. Tuvaleti gelince de salondaki pedine koşa koşa gidiyor. Yani şükür olsun ki atlattık. Darısı başınıza inşallah.:KK200: miniği öpün benim için.

Selam :KK52: Benim de 8 aylık pomeranian cinsi bir kızım var. 6 aylık olana kadar çok zorlandık.

Tuvalet eğitimini henüz oturtmadığımız için salonda yaşıyordu. Kapıya çit koyuyordum çıkamıyordu. Salonun iki noktasına tuvalet pedi koymuştum. Dediğim gibi epey zorlandık. Halıya da yaptı parkeye de. Halıyı kaldırdım. Ama parkeye devamdı.

Bir de küçük olduğu için mesane kasları güçsüzdü ve su içtiği anda çişini yapabiliyordu :KK48:

5.ay gibi yavaştan alışmaya başladı. Tuvalet eğitim damlası var pede onu da damlamıştım kokusu için.

Gel zaman git zaman pede daha çok yapmaya başladı ve her pede yapışında ödül maması verdim. Yere yaptığında hafif kızdım. 6.ayı doldurduktan sonra çok şükür kurtulduk. En derin uykuda bile olsa kalkıp pede gidiyor ve gelip önümde duruyor poposunu sileyim ve ödül maması vereyim diye.:KK200:

Hatta benim cadı kızım işi iyice uyanıklığa çevirdi, bazen gidiyor, görüyorum arkasından. Pedin üstüne dahi çıkmıyor, dolanıyor geliyor. Gülüyor ve önümde bekliyor ödül maması almak için :halay::halay: öyle de uyanığız yani .

Salondaki ped sayısını 1'e düşürdüm ve artık alıştığı için evin içinde de serbest dolaşıyor. Tuvaleti gelince de salondaki pedine koşa koşa gidiyor. Yani şükür olsun ki atlattık. Darısı başınıza inşallah.:KK200: miniği öpün benim için.
Super cok sevindim darisi basimiza:))ben toprak kum koydum. Daha cok yapmaya basladi topraga.. Gunduz pek sikinti yok ama geceleri felaket. Sabah bi kalkiyorum salon her yer cis kaka.en ücra köşeler falan :KK43:

Super cok sevindim darisi basimiza:))ben toprak kum koydum. Daha cok yapmaya basladi topraga.. Gunduz pek sikinti yok ama geceleri felaket. Sabah bi kalkiyorum salon her yer cis kaka.en ücra köşeler falan :KK43:

Geçecek bu günler. Ben de sürekli çiş kaka temizlemekten bıkmıştım artık. Şimdi dışarı çıkardığım zaman da yapıyor. Alıştı artık benim nazlı kızım :KK200:

Geçecek bu günler. Ben de sürekli çiş kaka temizlemekten bıkmıştım artık. Şimdi dışarı çıkardığım zaman da yapıyor. Alıştı artık benim nazlı kızım :KK200:
Disari ciktiginda da cok yapti. Evde de cok yapiyor. Mama saatli veriyorum sabah ve aksam ama suyu hep dolu temiz onunde bi gun bakayim dedim nerdeyse 2.5 litre su iciyor :o :D
Su ikinci doz asisini da olsun sabah ogle aksam gezmeye cikartiriz. Gene gece eve mi yapar acaba. Icim cikti cis kaka kokusundan :confused:

Günde 3 kere sokağa çıkıp yapmaya alışırsa eve yapmaz herhalde artık. Yani o şekilde yaptıran pet sahibi tanıdıklarım var.

Bende 9 yıl dünyanın en ballı ama en inatçısı olan bir pekinezle yaşadım..
Öncelikle ilk geldiğinde her yer ama her yer batmıştı :olamaz:

Ben ödül maması hiç denememiştim ama her çiş yaptığında gazeteyle silip o gazeteyi banyoda gider borusunun oraya koydum. Şuan tam süreyi hatırlayamıyorum ama maksimum 1 ay kadar sürede alıştı yavaş yavaş sonrasında hep gider deliğine yakın yere yaptı çişini.

Taaa ki orayı deterjanla yıkayana kadar... Önemli olan çişini yapmasını istediğiniz yerde çiş kokusunu bulabilmesi..

9 sene boyunca hep sabah-akşam gezmelerimiz oldu kakayı eve hiç yapmadı hatta 1 gün çıkartmadığımda bekliyordu.

Gazeteyi denemenizi, bol sabırlı olmanızı diliyorum veterinerimiz küçük patilerin daha uzun sürede öğrendiğini söylemişti.

Evladınıza mutlu, sağlıklı ömürler diliyorum :KK200:

Bende 9 yıl dünyanın en ballı ama en inatçısı olan bir pekinezle yaşadım..
Öncelikle ilk geldiğinde her yer ama her yer batmıştı :olamaz:

Ben ödül maması hiç denememiştim ama her çiş yaptığında gazeteyle silip o gazeteyi banyoda gider borusunun oraya koydum. Şuan tam süreyi hatırlayamıyorum ama maksimum 1 ay kadar sürede alıştı yavaş yavaş sonrasında hep gider deliğine yakın yere yaptı çişini.

Taaa ki orayı deterjanla yıkayana kadar... Önemli olan çişini yapmasını istediğiniz yerde çiş kokusunu bulabilmesi..

9 sene boyunca hep sabah-akşam gezmelerimiz oldu kakayı eve hiç yapmadı hatta 1 gün çıkartmadığımda bekliyordu.

Gazeteyi denemenizi, bol sabırlı olmanızı diliyorum veterinerimiz küçük patilerin daha uzun sürede öğrendiğini söylemişti.

Evladınıza mutlu, sağlıklı ömürler diliyorum :KK200:
daha hala tam alisabilmis degil ama ilerleme kaydettik en azindan eskisi gibi halilar cis kaka kokmuyor :D

cok tesekkur ederim sagolun :* ❤

Arkadaslar benim 6 aylık bir goldenım var. 1.5 aylıkken geldi evimize. Her sabah ise gitmeden önce en az 3 yerden kaka temizliyordum. Bide 1-2çift çorap değiştiriyordum. Çünkü çişe basiyordum. Sonra pes ettim ve bahçeyi tahsis ettim kendisine. Suan 6 aylık halen tuvalet eğitimi yok. Iste asıl problem simdi başlıyor. Çünkü ben bahçeli bir evden apartman dairesine taşınıyorum önümüzdeki hafta. Sizce bu saatten sonra öğretebilir miyim ona çişini kakasını?

Öğrenir fakat artık 6 aylık olmuş tek başına eğitim verirken zorlanabilirsin eğitime götürmeni tavsiye ederim. Benim Pekingese cinsi köpeğimin tuvalet eğitimini 3 aylıkken verdim. Şu anda 7 yasında kuzenim Almanya'da köpek eğitmeni Şila'ya komut eğitimini kendisi verdi çünkü ben başaramamıştım.

Back
X