Köpeklerde dışkı yeme problemi ve çözümü

Shoei

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
23
1
16
Ankara
Evimizi açtığımız ikinci köpeğimizde karşılaştık bu sorunla. Sebebi, anneden öğrenilmiş davranış olması veya insanlarda da görülen 'pika' olabilir.
Köpekler doğduktan sonra anneler yavruların bitmek bilmeyen dışkılarını temizlemek için onları yer. Bu içgüdesel ve yavruların sağlığını korumak için yapılan bir davranıştır.
Ancak yavrular tarafından 'öğrenilir'. Dediğim gibi sebebi 'pika' da olabilir. Bu sanırım bedende eksik olan bir maddeden kaynaklanıyor. İnsanlarda da toprak, kireç vb yeme isteği uyandırıyor.
Neyse bizim köpek eve geldiğinde 45 günlüktü. Gazetesine bakıyoruz, pisliğin izi var kendisi yok... Diğer köpeğimiz kakasını yaparken ağzı sulana sulana gidiyo, altına girip ağzını açıp bekliyo. Sanırsınız Nutella şelalesinin altına girecek... Biz durumu farkedince çıldırdık, uykularımız kaçtı. Artık eşim halüsinasyon görmeye başladı. Uykusundan sıçrayarak falan uyandı kaç kez, ''Ağzında kakayla geçti'' diyo bana. Neyse veterinerlere gittik, netten araştırdık baya.
Çözüm olarak ilk başta kakasının üzerine kolonya döktük, güzel bir çözümdü aslında. Çünkü döktüğümüz zaman ona yaklaşamıyordu. İğreniyordu hatta. Ama çalıştığımız için akşama kadar takip edemedik. Akşam eve geldiğimizde gazetesinde dediğim gibi izler var ama kendileri yok :(
Daha sonra öğrendik ki yurtdışında satılan bir ilaç var Deter 8 in 1. Sipariş verdim 1 ay sonra gelecek. Türkiye'de de satan internet siteleri var sanırım ama orjinalliğine güvenemedim.
Sonucu tekrar yazıcam size.

evet bu kotu bi huy..benim kopegim yavruydu 8ay benle kaldi bu problemi hic yasamadim ama netten baktigimda kizin teki sert bisekilde kopegine vurmus baya sert.sonra kopek bir daa yememis..ilac gelene kadar kaka yedigini gordugunuzde poposuna ufak bi saplak atabilirsiniz ya da istemediginiz bi davransi yaptiginda ne yapiyorsaniz onu yapin..bu hareketinden hoslanmadiginizi bilsin..ama sert olmayin..ise yarayabilir..

sert olmak köpeğin korkak ve ürkek olmasını sağlamaktan başka işe yaramaz. evet söz dinler, itaat eder ama korkudan. hatta sokakta basit bir gel komutuna bile yere sürüne sürüne, korka korka gelebilir ve rezil olursunuz. tuvalet için dışarı düzenli çıkmaya başladıktan sonra, bu durum biraz daha kolaylaşacaktır. dışarıda yapar, poşetle alır çöpe atarsınız. eve tuvalet yapılmayacağını kati şekilde bilen köpüş, yapamadığı şeyi de yiyemez. canım istedi yapayım de yiyeyim derse bilemem:31:
nutella şelalesi lafı gece gece çok güldürdü beni:1:

Biz de yaşamıştık aynı sorunu.
Beyefendi halıya yaptı diye kızmıştım. Kızmak dediğim de bağırmak, dövme falan yok.
Ertesi gün yine halıya yapıp kakasını yemişti.
"Sahibim kaka yaptığım için kızdı, görmemeli" diye düşünüyorlarmış.
Kötü kuru mamadan kaynaklı da olabilirmiş. Ama bizimki kızdığımdandı.
Sonra kakasını yaptığı saatleri gözlemleyip hemen temizledim, ödüllendirdim, sevdim.
Yapmadı bir daha. :)

kakasını yaptığı için kızdığımı düşümesinin imkanı yok, Ama dediğin doğru o yüzden bunu yapanlar da varmış. Bizimki kendi kakasını değil özellikle diğer köpeğimizinkini yiyo bi de..
Kötü mamadan da mümkün değil olamaz :) Proplan kullanıyoruz.
Bunu yapan da avatarımdaki bebek.

canım benim köpeğimde küçükken böyle birşer yapmıştı sokakta başka köpeğin dışkısını yerken gördüm. çok fena kızdım bağırdım ve vurdum :/ köpekleri dövmek hiç hoş birşey değil ama bazen gerekli olabiliyo bence bir buçuk seneden fazla oldu köpeğimi alalı bir daha öyle bir problem yaşamadım. dayak gerekli dedim ama yanlış anlamayın beni lütfen sürekli vuralım demiyorum köpeklerimize ama onun hayatını tehtid edecek bir durum varsa sizin çok kızdığınızı ve yanlış olduğunu anlamalı. evdeki köpekleriniz aşılı parazit taşımıyor olabilir ama başka köpeklerin taşımadığına emin olamazsınız ileri de kendinin diğer köpeğinizin ve size sağlık problemi olarak dönebilir.aldığınız ilaç sonrası davranışlarını da yazarsınız çok sevinirim

Back
X