• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpeksavar kullanan var mı

Merhaba,
Bir arkadaşım sabah koşularına giderken yanına ödül maması aldığını söylemişti. Marketkerde satılıyor çokta ucuz du yanlış hatırlamıyosan 3-5 tl.
Bunu deneyebilirsin ama korkup kaçmaman lazım :)
Ben kuyrugunu sallamayan kopege yanasmam mesela :) bide cins cins bakiyosa hic orali olmam yanlarindan gecer giderim korkunun kokusunu aliyolar :) ama sizdekiler aniden cikiyomus pusu kurmuslar:)
Mezarlığı seviyor bizim burdaki köpüş ler Kediler de bol bol .:) ödül maması güzel fikir ama her sabah işe giderken biraz zor olur bu.yanımda biri olmadı gerek

Mahalleli olarak besleme yapsanız belediyeniz Kısırlastırma ve asılarını yapsa köpekler hiç saldırmazlar. hayvanları taşla sopayla tekmeyle kovaladıkca onlarda böyle kendini koruyor yazık en tehlikeli hayvan insan aslında
Hiç taş atana şahit olmadım ben ama can havliyle insan nasıl tepki vereceğini şaşırabilir ya

Çocuklar masumdu evet, pardon ama iki küçük çocuk 5-6 köpeğe ne yapacak? Ne eziyeti? Görseler kaçarlar zaten. Çocuklar kartoplu oynuyormuş. babamı da köpek ısırdı babam ne yaptı köpeğe? Banana saldırdı seneler önce çocukken bende hiç bir şey yapmadım. Köpekler çocuğun yüzünü parçalamış, ana haber bültenlerine gazetelere kadar çıktı çocuklar masummuydu diyorsunuz.

Valla hic te kacmiyorlar uyuyan kopegi delirtiyorlar. Her gun onlarla ugrasiyorum, bana masal anlatma. Masum olan varsa, saldiriya ugramissa da yine sebebi, o kopeklere eziyet eden İNSANLAR! Yasama alani birakmadiklari gibi, bir de dovup, iskence yapiyorlar, zaten ac olan kopege. Babana, sana veya cocuga saldirmalari yine insanlarin sucu. Hicbirimiz masum degiliz.

Ultrasonik köpek savar.
Sanırım bir tür ses dalgası olan cihaz.
Ben de ilk defa duydum ama ise yarıyor sanırım hem de zararlı bir şey gibi durmuyor.

Can'ım kopek besleyen biri olarak sana tavsiye ediyorum, elinde bir sopa bulundur ve kendinden emin bir şekilde host de sopayla Korkut, vur demiyorum korkut. Sokak köpekleri ozguvensizler insandan Korkarlar ama her kopek kaçanı kovalar bunu unutma. O yüzden dediğimi dene göreceksin uzak duracaklar. Sadece bölgelerini savunuyorlar. Ben tek başıma iken sorun olmuyor kopegim yanındayken onları kovmak zorunda kalıyorum.

Şimdi buraya ne yazarsam yazayım o köpekleri biri şikayet edecek eminim. Ama içimde tutamam. Biri görürüm belki. Belki biri beni anlar.

Köpek savar nedir ya???

Bu soğukta hayvanlar açlıktan sokağa dökülüyor. Yemek su vereceğinize köpek savar gibi saçma sapan bi şeyin derdine düşmüşsünüz.

Yemek verin karnı tok olan gider kıvrılır yatar bi yerde. Yemek aramaya çıkmaz.

Hava buz gibi. Hayvanlar donuyor. Aç olurlarsa hiç dayanamazlar. Allah rızası için yemek artıklarını kapınızın önüne koyun.

Uzaklaştıracağınıza merhamet edip yemek verin.
Seni hiç köpek koşturmamış sanırım durduk yere.saçma mı bu kulağın duysun sözlerini emin ol hayvansrver olmasam çoktan şikayet eder kendime de ortak bulurum benim köpeğin öldü günlerdir ağladım.babamı köpek ısırdı yine de evimizde köpek eksik olmadı.eşimin ananesi kuduz köpek ısırmasından ölmüş. Bana verdiğin akıl bu mu.yaz kış bu durum yaşanıyor.ben makul olanı bulmaya çalışıyorum
Umarım bi gün seni köpek koşturmaz ve işe ağlaya ağlaya gitmek zorunda kalmazsın
Beni bilmeden yargıladın

Onlar ayrıca sevilmediğini hissediyor, o yüzden hırçınlaşıyorlar. Kıyamam bana güvenmene bende güvenmem diyor hayvancagizlar. Bazen kendinkopegimi korumak icin 10 kopegi geri savdigim oldu, sadece dik durup kendinden emin olmalısın.

ben de almak istiyorum, bir yakinim mahalledeki kocaman boylu 5_6 li gurup gezen Köpeklerden çok korkuyor bir kaç kişiyi de kistirmislar zaten..kalbinde de sorun olduğu için resmen tek dışarı çıkamıyor korkusundan onun için temin etmek istiyorum. Şahsen benim de acı deneyimlerim oldu, 7 kocaman ve kavga halindeki köpek grubunun ortasında kaldım 2 ayrı gurup dalasiyordu sanırım, birbirlerini havaya hırlaya kovalarken ortalarindaydim bir anda dizilerimin bağı çözüldü sabahın 6 si kış vakti hava karanlık ise gidiyordum fırınci koştu 2.3 kişiyle bir 15 dk titrememi durduramadım.. ve mahallenin köpekleri değildi beslerdik bilirdik..yani bence barinaga gitmesinden yada belediyenin gelip zarar vermesindense ses ile uzaklaştırmayı tercih ederim. .
Evet sen de al canım o zaman ya bir kere korkunca insan toparlanamıyor

Annemlerin orada sokak köpekleri iki çocuğa saldırmış. Çocuğun her yerini ısırmış köpekler.
Kardeşimde eşiyle işten çıkdıktan sonra buluşup beraber eve gidiyorlar yine akşam saati kardeşim boş binanın önünde eşini bekliyorken bir köpek yaklaşmış yanına oda hoşşştttt dedim abla diyor sen köpek havaya doğru ulumuşşş bi bakdımkiii rahat 10 köpek sürü halinde geliyorlardı diyor boş binaya çıkmış köpekler peşinde allahdan bir odada kapı varmışda girememişler :KK43:yoksa onuda parçalarlardı :KK61:

Çok iyiler aslında bikaçtane bir arada olunca biraz çeteleşiyolar bide bu zamana kadar bana hiç hırlayan saldıran olmadı korkmadığımdan mı acaba o_O ben köpüş kedi görür görmez kendi çapımda uzaktan konuşuyorum seviyorum bana kızmaya fırsat bulamıyolar heralde delimine diyorlardır :KK70:
Ayyy teyzemde böyle :KK71:annem balkondan bakınıyor ay teyzen işten gelecek şu köpek sürüsü saldırmasa bari diye sayıklıyor teyzem bir indi minibüsden köpekler doldu etrafına bizim ödümüz koptu teyzem muhabbet ede ede geliyor onlarla annem dedi kız korkmuyonmu ne korkucam diyor onlarla ben hersabah muhabbet ederim teee sokak başına kadar beni yol ediyorlar akşam saatide burda bekliyorlar kocamda daha vefalı bunlar beeee diyor:KK71:

Arkadaşlar cani değilim hayvansrver biriyim beni yargılayanlar oldu üzüldüm sadece tecrübe edinmek istedim.çünkü gerçekten çok korktum.ve korkuyorum da.
bazen 5 bazen 10 köpekler geçen gün komşu belki 20 tane vardı diyor.hanginin gözüne sevgiyle bakayım mama vereyim besleyelim. Biri havlayıp ca hepsi devamını getiriyor.çok uysal olanı da var tabii.

Yemeklerinden Artan ları bazen köye kendi köpeğime götürürüm.bazen buraya dondurma kutusuna koyarım yesinler diye.kediyi sıkıştırdır 5 6 köpek Tarzan gibi atlayıp hayvanı kurtardım. Ben acı çeksin ler istemedim. Alet elime geldi ve yolundaki kediye dahi tutmadım deneme amaçlı bana zararları olmadıkça kulanmam aleti.ama benim de canım var hamile olsam düşük yapardım dedim eşime.
kendimce çözümün bu olurda koştırurlarsa ki umarım olmaz sonucu yazarım. Hepinize teşekür ederim.fikirleriniz için

Ben kullanıyordum..
Motora bindiğimiz için peşimizden koşuyorlar, hatta bi keresinde tam ayağımı ısırmak üzereydi. Eşim çok korktu ve köpeksavar aldık. Ama işe yarıyor mu yaramıyor mu anlamadım. Ama sanırım yarıyor. Açıp düğmesine basıyorum köpek görünce, hiç yaklaşmadılar kullanmaya başladıktan sonra..

Özellikle bunu yazmak için giriş yaptım bunu da herkesin bilmesini istiyorum belki o zaman belediyeyi arayalım şikayet edelimciler biraz olsun bilgi sahibi olurlar. Ibb veterinerlikte çalışan birinin sokağında beslediği bir köpeği bulamayıp barınak barınak arayan bir bayana itirafıdır bu. Önce diyor ki yok bizde biz almadık sonra sıkıştırılınca şikayet geldiyse alınmış olabilir şu şu barınaklara bakın. Hanımefendi oralarda da olmadığını söyleyip bastırınca bak ben sana yardımcı olmak istiyorum ama bunu başka kimseye gidip anlatma şikayet geliyor alıyoruz barınaklar tıka bana dolu bakan yok beslenme bakım sorun çok bekleyen öldürülüyor ve yakılıyor. Kadın bunları ağlaya ağlaya anlatıyor. Bu dünyanında bu sokağında biz nasıl sahibiysek onlarında bizden farkı yok olmamalı.

Evden oturup romantik bir şekilde kar izliyoruz değil mi biz insanlar bir an için düşünün dışarıda günlerdir aç olduğunuzu çırılçıplak halinizle buz gibi betonlara basarken üstünüze karlar yağdığını onların tüyü var üşümez şehir efsanesini bir kenara bırakarak.

Konu sahibi bahsettiğiniz alet hakkında bilgim yok ancak zararlı bir şey değilse zor durumlarda kullanılabilir ancak size asıl tavsiyem mahallenizin boş bir bölgesine belediyeye ısrar ederek kulübeler talep edin vermiyorlarsa hayvanseverlere derneklere ulaşıp da temin edebilirsiniz.

En güzeli eminim kilosu üç lira olan tavuk ciğeriyle bir liralık pi kaç paket makarnayı haşlayıp bir kaç can doyurup hayatta kalmasını sağlayarak bir nebze huzurla uyumak.

Hiç bir köpek çok zor durumda olmasa kimseye saldırmaz, lütfen biraz empati lütfen onların yaşam hakkına biraz saygı. Lütfen şu evlerde bile ısınamadığımız günlerde onları unutmayalım.

Cevapları okumadım yazım kimseye cevaben değildir.

Ay buna hiç inanasım gelmedi nedense eski mahallemde 4 5 belki daha fazla köpek hep etrafımda gezerdi sen onlara naparsan yap sana bişey yapmıyorlar bir sefer güvenini kazanman yeterli çok ütopik geldi bu haber bana o_O
Valla eskişehirde olmuş diye duydum bir kaç ay önce .Haberlerde izledik.Ben onların yalancısıyım.
Bence de köpeklere kendini sevdirince saldırmazlar hiç ama bilemiiciim.:KK48:

Ay buna hiç inanasım gelmedi nedense eski mahallemde 4 5 belki daha fazla köpek hep etrafımda gezerdi sen onlara naparsan yap sana bişey yapmıyorlar bir sefer güvenini kazanman yeterli çok ütopik geldi bu haber bana o_O
Haberi buldum martta olmuş .Bayağı önce olmuş gene.Erinç pütün yazın çıkar

Haberi buldum martta olmuş .Bayağı önce olmuş gene.Erinç pütün yazın çıkar

Merkezi Adana’da bulunan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Türkiye’de ilk kez bir insanın sokak köpekleri tarafından öldürüldüğü iddiasına rağmen, cesede klasik otopsi yapılmamasına anlam veremediklerini söyledi. Genç kadının ’ölüm tutanağı’nda klasik otopsiye gerek olmadığının vurgulandığını belirten Çıtırık, şu açıklamayı yaptı:

"Erinç Pütün’e rahmet diliyor, ailesine bu dayanılmaz acıya katlanmaları için de sabır diliyoruz. Bu olay basında, ’otopsi yapıldı ve köpeklerin parçaladığı kesinlik kazandı’ olarak tamamen yalan bir ifade ile yer almıştır. Otopsi yapılmamıştır. Eğer bu elim olay bir insandan kaynaklandı ise, adalet tecelli etmemiş demektir. Bu konuda ise hiç bir istihbari çalışma yapılmamıştır. Hayatını kaybeden bu genç insana karşı toplumun görevi ve vicdani borcu olarak, emniyetçe istihbari çalışma ve savcılıkça da, ’klasik otopsi’ yaptırılmasını önemle talep ediyoruz.Tutanakta babanın ifadelerine yer verilmiş. Orada baba kızının evden ayrıldığı zaman 4-5 gün gelmediğini anlatıyor. Son ayrılığında kimlerle nerede nasıl görüştüğü, nerelerde kaldığı, kimlerle telefonlaştığının detaylı olarak araştırılmasını talep ediyoruz."
Bak canım ilk haberde bunlar yazıyor kadına otopsi bile yapmamışlar köpekler yaptı demişler o kadar o_O neyse zaten kesinlikle olmaz demiyorumda düzenli yemek veren bir insanı tanıyorlar ve tam tersi herşeyden koruyorlar şaşırdım bu yüzden

Merkezi Adana’da bulunan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Türkiye’de ilk kez bir insanın sokak köpekleri tarafından öldürüldüğü iddiasına rağmen, cesede klasik otopsi yapılmamasına anlam veremediklerini söyledi. Genç kadının ’ölüm tutanağı’nda klasik otopsiye gerek olmadığının vurgulandığını belirten Çıtırık, şu açıklamayı yaptı:

"Erinç Pütün’e rahmet diliyor, ailesine bu dayanılmaz acıya katlanmaları için de sabır diliyoruz. Bu olay basında, ’otopsi yapıldı ve köpeklerin parçaladığı kesinlik kazandı’ olarak tamamen yalan bir ifade ile yer almıştır. Otopsi yapılmamıştır. Eğer bu elim olay bir insandan kaynaklandı ise, adalet tecelli etmemiş demektir. Bu konuda ise hiç bir istihbari çalışma yapılmamıştır. Hayatını kaybeden bu genç insana karşı toplumun görevi ve vicdani borcu olarak, emniyetçe istihbari çalışma ve savcılıkça da, ’klasik otopsi’ yaptırılmasını önemle talep ediyoruz.Tutanakta babanın ifadelerine yer verilmiş. Orada baba kızının evden ayrıldığı zaman 4-5 gün gelmediğini anlatıyor. Son ayrılığında kimlerle nerede nasıl görüştüğü, nerelerde kaldığı, kimlerle telefonlaştığının detaylı olarak araştırılmasını talep ediyoruz."
Bak canım ilk haberde bunlar yazıyor kadına otopsi bile yapmamışlar köpekler yaptı demişler o kadar o_O neyse zaten kesinlikle olmaz demiyorumda düzenli yemek veren bir insanı tanıyorlar ve tam tersi herşeyden koruyorlar şaşırdım bu yüzden
Ben de şaşırdım .Haberde kadın için şey yazılmıştı.100den fazla derin kesik var falan diye.Bilmiyorum ben de köpekleri çok severim ve en sevecen hayvan olduklarını düşünüyorum.Belki yalan haberdir

Back
X