Ben düğün stresine inanmıyorum. Bir insanın huyu neyse dar zamanda odur.
Ben sinirli bir insanımdır ama ona rağmen düğün zamanı aksilikler olduğunda kalbini kırmadım. Bir tane büyük bir olay yaşadık kavga ettik onda da ikimizde hatalıydı özür diledik barıştık geçti.
Genel anlamda nişanlılıktaki olaylar dikkat etmelisin. Bir insanın stres anındaki huyunu suyunu en iyi o zaman görürsün. Şimdi seni insan içinde azarlayan kalbini kıran insan ileride bir beş yıl sonra falan insan içinde azarlayabilir.
Yakın arkadaşım sinirli biriyle evli şu an, ipuçlarını nişanda vermişti görmedi. Bir kere biz onlara yemeğe gittik bir kere onlar geldi ikisinde de kızı gereksiz yere ağlatana kadar azarladı yanımızda. Bu huyu nişanlılıkta da vardı görse de geçer dedi şimdi gittikçe şiddetlenen sinir atakları yaşıyor ve herkesin içinde azarlıyor mesela. Artık biz görüşmemeye başladık her seferinde kavga diye.
Eşimle biz de kötü aksilikler yaşadık o dönemde ama bana bir kez olsun sesini yükseltmedi, sakin bir insandı ve sakinlikle çözdü. Yani huyu sakinse stres diye bağıran kalp kıran bir insana dönüşmez yok öyle bir şey.
Lütfen iyi düşün.
Genenlde kötü giden tüm evliliklerde değişir sandım cümlesi gizli, yada düğün stresi sandım cümlesi gizli. Aslında o adamın sadece huyunu net görüyorsun, evliliğin fragmanını izliyorsun. Bunu fragman olarak gör ve mutsuz olurum diyorsan dön o köprüden yoksa daha zor olur.