köpüklü nefis türk kahvesi için

bende içine bir parçalara ayrulmış küçük bi parça bitter çikolata koyarım hem deli gibi köpük oluyo hemde mis gibi kokuyor hafif çikolata aromalı bır kahve oluyor.

yenı bısey kesfettım gecen meger kızlar yapıyomussunuz sız zaten.ben kahvemı sekersız ıcıyorum.sevgılım cok sekerlı.2 cezve yapmayım dıye onun fıncana seker koydum.cezveden cok az kave alıp uzun sure karıstırıyorum seker erısın dıye.sonra kasıkla kopuklerı paylastırıyorum.ama onun fıncan yarıya kadar kopuk oluyo bende tık yok.kopuksuz.

Kızlarr bakır cezve alın onda yapın.Kesinlikle soğuk su ile yapın,kahvesini bolca koyun.Suyunu ve şekerini de koyduktan sonra ocağa alın daha da karıştırmayın bir taşım kaynasın,kaynamasın alın yoksa köpüğü kaçıyor.Ben böyle yapıyorum.Bir de kısık ateşte olması şart.Karbonat falan koymam.Miss gibi köpüklü kahve..Üşenmedim bu saatte kahve yapıp fotoğrafını koydum.On yüz bin milyon baloncukları bile var:))sempatiksalakcinni
trkkahvesii.jpg

Son düzenleme:
Benim kahvelerim de köpüklü olur.
Köpüklü kahveyi sevenlerdenim vesselam :hulya:

Ben normal çeşme suyuyla yapıyorum.
2 kişilik için 3 tatlı kaşığı kahve ,çok şekerli sevdiğimiz için de 8 tane felan küp şeker koyuyorum.

Ocağın altını çok açmıyorum hafif ateşte tıngırtarak pişiriyorum.

İlk başta ocağa koyunca hiç karıştırmıyorum ben.

Üstünde köpükler belirince fincanlara pay ediyorum kaşıkla.boshayallersmile

Sonra tekrar ocağa koyup altını açıyorum hafiften karıştırıyorum bir de.Kaynamaya başlayınca fincanları yarısına kadar doldurup tekrar ocağa alıyorum cezvemi,ikinci kez kaynatıp geri kalanını da boşaltıyorum fincanlarıma.

Köpük köpük oluyor :kahve:

bendensin canım..kaydirigubbakcemile5 ama küp şeker kullanmayın..toz şeker ve kahveyi suyu koymadan iyice karıştırın.. sularını da koyduktan sonra ben hiç karıştırmıyorum.. kaynamaya yakın köpükleri kabarıyo zaten ..o zaman alıyorum paylaştırıyorum fincanlara.. yarıya kadr köpük oluyo nerdeyse..kahveyide yavaş yavaş dökün. bi anda dökerseniz köpüğü gider. arkadaşlarımın görücü kahvelerini hep ben yapmışımdır söylemesi ayıp :kahve:
ben de aynen böle yapıyorum karbonata falan hiç gerek yok valla gayet köpüklü oluo alkisalkisalkis

kahve kesinlikle taze yeni çekilmiş olması gerekiyor bayat kahveler köpürmez ben suyunu ayarlarım ondan sonra kahve ve şekerini ilave ederim ve kahve makinelerinde daha çok köpük oluyo kahveyi dökerken de aldığın köpüğün tam ortasına dökme kenarında dök köpük bozulmasın canım çekti dur gidip yapayım bi.bi de arkadaşlar fincanın içine suyunu kahvesını şekerini ilave ettikten sonra bi iki kere karıştırdıktan sonra direk fincanı ocağa oturturun en küçük ocağın kısığında pişsin hiç dokunmayın kaynayınca çok güzel bir kahve olduğunu hissedeceksiniz ben tek olduğumda genelde böyle yaparım..ohh miss gibi

kahveyi pişirirken biraz karbonat koyun arkadaşlar deli gibi köpürüyor tadında da hiç bi depğişiklik olmuyor hemde yediklerinizi hazmettiriyor :))))))))))

Kahveyi soğuk suyla yapın ve cezveye kahve, şeker ve suyu koyduğunuzda karıştırıp kısık ateşte pişirmeye bırakın. Bi daha karıştırmayın.

Back
X