21 haftalık gebeyim dün 2. düzey ultrasonda kordonun bebeğimin boynuna 1 kere sarılı olduğunu söyledi doktor.panik oldum korkma 2 veya 3 kere boynuna dolamaması için dua et dedi sadece.sonuçları kendi doktoruma göstermek istedim fakat doktorum 1 hafta izin almış.başına böyle bi durum gelen varmı acaba.bebeğimi Allah a emanet ettim.aklımdan da çıkmıyor
rabbim hayırlısını versin canım rabbim sağlıcakla kucağına almayı
nasip etsin inş.kötü birşey olmaz dualarım seninle ve bebeğinle.
rabbime güven herşeyi o bilir.
Korkmana gerek yok,cunku kordon bagi bebege zarar vermeyen bir dokudan olusuyor.bir dusunsene bebek surekli hareket halinde oldugu icin illaki ,bir yerlerine dolanacak.eger yeteri kadar Su icmezssen kordon sertlesiyormus,iste o zaman bebek icin tehlikeli,eger yeterince Su iciyorsan,saydam ve elastik olan o bag bebege zarar vermez allahin izniyle.tabi tedbir amacli genede doktora gorunmekte fayda var.
Allah korusun icini ferah tut arkadaşım
Kordon uzun oldugu icin, bebegin boynuna 1 tur dönmesi normal. Ki genelde böyle olur
Benim oglumda da olmuştu
Allahim saglikla kavustursun yavrunuza
Amin Allah razı olsun.biraz netten baktımda bu tür durumlarda genelde sezeryanla doğum yapılıyomuş sende sezeryanlamı doğurdun oğlunu Allah bağışlasın bu arada
Sezaryen ama bu sebepten dolayi değil benim doğum seklim
Riskli görünen bi durum vardır da, bebegi sıkıntıya sokmamak ve hemen sonladirmak için sezaryen yapılıyordur bu durum da
Icini ferah tut sen
acaba benim yaptığım hareketlerden mi etkileniyor uyurken çok sağa sola dönüyorum yüzüstü yatıyorum farkında olmadan .bilemiyorum doktorum gelsede bir an önce gitsem Allah korusun meleğimi
acaba benim yaptığım hareketlerden mi etkileniyor uyurken çok sağa sola dönüyorum yüzüstü yatıyorum farkında olmadan .bilemiyorum doktorum gelsede bir an önce gitsem Allah korusun meleğimi
hayir canim :) bizim yatis pozisyonumuz bebegi etkilemez.cunku bebek zaten onu dis etkenlerden koruyan bir zarin icinde,ve o zar cok esnek,o yuzden bebek istedigi gibi haraket edebiliyor,yuzustu yatmak soyle,eger gobegin cok buyumediyse yatabilirsin,zeten gobek buyuyunce kendin rahatsiz oluyorsun ve o pozisyonu kullanamiyorsun.mesela hep sol tarafa donup uyu derler,ama ben en cok sag tarafima yatinca rahat ediyorum,bu biraz bizim durumumuzlada alakali.dedigim gibi,sen gunde en az 1,5 en fazla 3 lt su icmeye bak,kacinci haftaydi hatirlamiyorum,belli bir sureden sonra vucut bebegin suyunu yeniliyormus diye okudum bir yabanci kaynakta, hem bizim icin hem bebek icin su icmek cok onemli,cunku surekli wc ye ciktigin icin bir yrde su kaybediyorsun.Ben su icmesem basim donuyor,tansiyonum dusuyor dusun yani.genede icin rahat olsun diye doktoruna gorun,ama allahin izniyle hic birseycik olmaz,sevgiler :)
dua ediyorum bende rabbime onu korusun diye :) teşekkür ederim arkadasım. benim ilk gebeliğim çok heyecanlıyım seninde ilk mi ? az kalmış doğumuna hayırlısıyla kucagına alırsın inşAllah
tesekkur ederim,hayirlisiyla insallah benimde ilk bebegim olacak:) Allah hepimizinkini koruyup gozetsin insallah,sen de saglikla sihatle kucagina alirsin insallah.su kordon dolanmasindan bende cok korkuyordum,ama biraz arastirinca,aslinda bebege zarari olmayan bir maddeden olusmus oldugunu okudum,cok evham yapma,cok dusunme.bir bakimada anliyorum seni.doktor olumsuz birsey deyince cok uzuluyor insann,bendede oyle olmustu,bir test sonucum dusuk cikmisti,tedbir âmacli baska doktora yonlendirmistiler beni,o sonuclari alana kadar ne cok uzulmustum,bir tsrsftsn elde degil,bir taraftanda cok dusunmemek lazim,hayirlisiyla hersey cok guzel olacak insallah :))
Cnm bende 2 ay doğum yaptım.32 haftalıkken kordon boynunda göründü.başka bi Dr a göründüm o da aynı şeyi soyledi.dışardan yapılabilecek herhangi bi müdahale olmuyor maalesef.senin hareketlerınle de ilgisi yok.bebek büyüdüğü için kordon ya ayağına,ya boynuna ya da koluna dolanabilirmiş.hareketlerını takip et dedi bana Dr lar.ve 38+3 de sezaryen oldum.ilk işim kordonu sormak oldu.dr hayır boynunda değil dediyani bebişin onu tekrar açabilirde..içini ferah tut
annem bırak çocuğu unut orda büyüsün diyo ama unutamıyorum ki uyanınca eşimden önce bebeğime günaydın diyorum:) doktor aynı şekilde olumsuz birşey söyleyince içim gidiyor.savunmasız meleğim kıyamam ben ona Allah gönlümüze göre verir inşAllah :)
Allah bağışlasın canım.kordon dolandığı için mi sezeryan oldun yoksa kendi isteğinmiydi :44:
Âmin canım hepimizin bebişlerini..evet kordon oldugu için bir de bana bebek iri kafası ve vücudu 2 hafta ondendi normal zorlar dedikleri için sezaryen oldum.ama bebeğim 3.600 dogdu be küçücük kafası bvardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?