Sizde var yani 1 kez mi dolanmış ? Kordon dolanan doğumlar çok daha zor oluyormuş bebek hemşiresi bi arkadaşım var o anlattı bide çıkarken morarabiliyormuş oksijen verince düzeliyormuş ama tedirgin oldum bendebenim doktorum kordon dolanmasının normal doğuma engel olmadığını, onun bazı doktorların sezeryan yapmak için bahanesi olduğunu söylüyor sürekli. hatta bugün kontrolde yine söyledi.ancak ve ancak doğum esnasında bu kordon bebeğin nefes alışını ve kalp atışlarını etkilerse o riski görüp sezeryan kararı verilir diyor. Bazen doğum oluyor bir bakıyoruz bebeğin boynunda üç dolam kordon , bazen bir bakıyoruz ayağına dolanmış diyor. yani bebek iyi durumdaysa kordon dolanması normal doğuma engel değil. Bana mantıklı geldi, aklıma yattı. ben de normal doğum istiyorum
Sizde var yani 1 kez mi dolanmış ? Kordon dolanan doğumlar çok daha zor oluyormuş bebek hemşiresi bi arkadaşım var o anlattı bide çıkarken morarabiliyormuş oksijen verince düzeliyormuş ama tedirgin oldum bende
Canım benimki 1 sefer dolanmıştı açtı ama seninki iki sefer dolanmış eğer bebeğinin hayatı söz konusuysa hiç düşünme sezeryan ol bende çok istiyordum normal doğum kordonu çözdü bu sefer suyum geldi sancım gelmedi kalp atışları bozuldu acil sezeryana alındım anne olmak zor önemli olan onların hayatı :)Kizlar 37 hafta 5 gunlukken 2 gun once doktora gittim bebege 2 kez kordon dolanmis dedi once atki gibiyken simdi boynunda tur atmis dedi bana kalsa sezeryan yapalim dedi ama su an gevsek dedi ben beklemek istiyorum dersen bekleriz belki acilir ama o sorumlulugu almam dedi normal istersen.yarin gidecegim nstye baglayalim dedi.basina boyle birsey gelip 38.haftada 3 gun icinde kordonu normale donen var mi nirmal dogumu cok istiyordum canim cok skliyor ne karar verecegim bilemedim.
Kizlar 37 hafta 5 gunlukken 2 gun once doktora gittim bebege 2 kez kordon dolanmis dedi once atki gibiyken simdi boynunda tur atmis dedi bana kalsa sezeryan yapalim dedi ama su an gevsek dedi ben beklemek istiyorum dersen bekleriz belki acilir ama o sorumlulugu almam dedi normal istersen.yarin gidecegim nstye baglayalim dedi.basina boyle birsey gelip 38.haftada 3 gun icinde kordonu normale donen var mi nirmal dogumu cok istiyordum canim cok skliyor ne karar verecegim bilemedim.
ben de normal dogum yaptiran doktorlari duydum bu dediginiz doktor gibi ama her kafadan bi ses cikiyor ve ne yapacagimi sasirdim.Bakin benim yukarda yazdigimi okuyun isterseniz. 6 kere dolanmisti o videoyu bulsam ekliycem..
ben de normal dogum yaptiran doktorlari duydum bu dediginiz doktor gibi ama her kafadan bi ses cikiyor ve ne yapacagimi sasirdim.
ben de boyle dusunuyorum yarin diyecegim bebege sknti olmazsa kordon karnimda gelecegi zamana kadar bekleyelim normali deneyelim tehlike hissedecegimiz zmn sezeryana gecelim dicem bakalim ne dicek doktorum.cvplariniz icin cok tesekkur ederimHakkinda hangisi hayirlisi olacaksa o olur insallah. Akışına birak. Normal dogum bence olur. Eskiden sezeryan mi varmis sanki hic mi kordon dolanmasi olmamis. Elbet bir hikmek var. Insan normal doguma endeskli yaratilmistir. Eger bir sorun hissedilirse sezeryana alinirsin. Tabiki sen bilirisn burda senin psikolojin cok onemli. Umarim hangisi hayirlisiysa onu olursun..
Merhaba. Benim bebeğimin de 38.haftada kordon 2 kez dolanmıştı. Ama dr um iki kez kıvrılmış dolanmamış ayrıca dolanmış bile olsa normal Doğuma engel değil demişti. Bende hep aksilik olmadığı sürece normal doğum istedim. 40+2 ye 3 cm açılma ile girdik ama doğum emaresi yoktu suyum azalınca acil sezeryana alındım malesef kordon iki kez dolanmış ve kakasını da yapmıştı hatta yediğini düşünüp hemen midesini yıkamışlar. Başka sıkıntılar da olunca yoğun bakıma alındı kuzum. Şükür atlattık ama kordon lafını duyar duymaz sezeryan istemediğime çok pişman oldum.Smyy21 sonuç ne oldu canım? Normal mi doğurdun Sezaryen mi? Tecrübene ihtiyacım var benim de bebeğimde 1 tur dolanma varmış çatım da orta seviyedeymiş doktorum böyle doğurttum bir sürü diyor sezaryen lafı etmiyor ama ne yapacağımı bilemedim ben de sonuna kadar normal Doğum istedim hep ama bebeğimin sağlığı daha önemli ne yapsam bilemiyorum
Aminn saolasın. Doktorum nasıl bir Doğum şekli istiyorsun diye sormadı ki. Başından beri normal Doğum istedim hala istiyorum ama riske atmak istemem tabi. Bir de çok az kaldı 40 ı doldurmaya, dolduran arkadaşlardan da duyuyorum bebekler mekonyumları yemiş. Doktorumla aram hep iyiydi ama tabiki tam olarak kimseye güvenmiyorum umarım sorun olmadan çözülür Allah'a emanetizMerhaba. Benim bebeğimin de 38.haftada kordon 2 kez dolanmıştı. Ama dr um iki kez kıvrılmış dolanmamış ayrıca dolanmış bile olsa normal Doğuma engel değil demişti. Bende hep aksilik olmadığı sürece normal doğum istedim. 40+2 ye 3 cm açılma ile girdik ama doğum emaresi yoktu suyum azalınca acil sezeryana alındım malesef kordon iki kez dolanmış ve kakasını da yapmıştı hatta yediğini düşünüp hemen midesini yıkamışlar. Başka sıkıntılar da olunca yoğun bakıma alındı kuzum. Şükür atlattık ama kordon lafını duyar duymaz sezeryan istemediğime çok pişman oldum.
Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah. Dr unuz tabiki daha iyi biliyordur ama onlarında göremediği durumlar olabiliyor. Siz ısrarla sorun bebeğinizin sağlığından emin olun.
Hayırlı doğumlar dilerim Allah yardımcınız olsun.
Sezeryan yaptım ama kordon dan dolayı deil bebeğim bi sonraki kontrolde kordonu kendisi çözmüştü :)Smyy21 sonuç ne oldu canım? Normal mi doğurdun Sezaryen mi? Tecrübene ihtiyacım var benim de bebeğimde 1 tur dolanma varmış çatım da orta seviyedeymiş doktorum böyle doğurttum bir sürü diyor sezaryen lafı etmiyor ama ne yapacağımı bilemedim ben de sonuna kadar normal Doğum istedim hep ama bebeğimin sağlığı daha önemli ne yapsam bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?