27. hafta rutin kontrolüm için doktora gittiğimde öğrendim bebeklerimi kaybettiğimi.Yaşadığım acıyı anlatmam mümkün değil.Bebeklerimin son ultrason görüntüleri aklımdan çıkmıyor.
Doktor kordon dolanması olduğunu söyledi.
Bebekler ertesi gün sezaryenle alındı.
Bana göstermediler kızlarımızı ama babası gördü.Ben kordon bebeklerin boynuna dolandı sanmıştım.Kordon ortada düğüm olmuş.Bebekler kansız ve oksijensiz kalmışlar.
Yalnız kaldığımda kafamın içindeki soruları durduramıyorum.Oğluma çok ders çalıştırıyordum.Acaba masada otururken onları sıkıştırdım mı,araba sürdüğümden mi, yoksa yürüdüğümden mi?Çok mu ütü yaptım,ayakta çok mu kaldım?Geceleri yatarken bazen sola yatmaktan sırtım ağrıyordu.Sağa dönüyordum ya da bazen sırtüstü yatıyordum.Bu mu sebep oldu?
Bebeklere yeteri özeni gösteremedim mi içimdeki vicdan azabını susturamıyorum.
Benim gibi bebeğini kordon dolanmasından kaybeden ve paylaşmak isteyen varsa...
Doktor kordon dolanması olduğunu söyledi.
Bebekler ertesi gün sezaryenle alındı.
Bana göstermediler kızlarımızı ama babası gördü.Ben kordon bebeklerin boynuna dolandı sanmıştım.Kordon ortada düğüm olmuş.Bebekler kansız ve oksijensiz kalmışlar.
Yalnız kaldığımda kafamın içindeki soruları durduramıyorum.Oğluma çok ders çalıştırıyordum.Acaba masada otururken onları sıkıştırdım mı,araba sürdüğümden mi, yoksa yürüdüğümden mi?Çok mu ütü yaptım,ayakta çok mu kaldım?Geceleri yatarken bazen sola yatmaktan sırtım ağrıyordu.Sağa dönüyordum ya da bazen sırtüstü yatıyordum.Bu mu sebep oldu?
Bebeklere yeteri özeni gösteremedim mi içimdeki vicdan azabını susturamıyorum.
Benim gibi bebeğini kordon dolanmasından kaybeden ve paylaşmak isteyen varsa...