Kordon Dolanmasından İkiz Kızlarımı Kaybettim.

başınsaolsun canım
acını anlıyorum bende oğlumu kaybettim
sabır diliyorum sana.

Allah hepimize sabır versin.Benim acım daha çok yeni.1 hafta önce alındı bebeklerim.Onlar için hayırlı olan buymuş diye rahatlatıyorum kendimi , aradan 10 dakika geçiyor ağlamamı durduramayıp başa dönüyorum.Siz kaçıncı haftanızda kaybetmiştiniz?

27. hafta rutin kontrolüm için doktora gittiğimde öğrendim bebeklerimi kaybettiğimi.Yaşadığım acıyı anlatmam mümkün değil.Bebeklerimin son ultrason görüntüleri aklımdan çıkmıyor.
Doktor kordon dolanması olduğunu söyledi.
Bebekler ertesi gün sezaryenle alındı.
Bana göstermediler kızlarımızı ama babası gördü.Ben kordon bebeklerin boynuna dolandı sanmıştım.Kordon ortada düğüm olmuş.Bebekler kansız ve oksijensiz kalmışlar.
Yalnız kaldığımda kafamın içindeki soruları durduramıyorum.Oğluma çok ders çalıştırıyordum.Acaba masada otururken onları sıkıştırdım mı,araba sürdüğümden mi, yoksa yürüdüğümden mi?Çok mu ütü yaptım,ayakta çok mu kaldım?Geceleri yatarken bazen sola yatmaktan sırtım ağrıyordu.Sağa dönüyordum ya da bazen sırtüstü yatıyordum.Bu mu sebep oldu?
Bebeklere yeteri özeni gösteremedim mi içimdeki vicdan azabını susturamıyorum.
Benim gibi bebeğini kordon dolanmasından kaybeden ve paylaşmak isteyen varsa...

Başın sağolsun arkadaşım. Allahım kızlarını çok sevmiş melek yapmış onları. Allah sabır versin canım.

35 haftalıkken gönderdim bebeğimi cennete..tam dört ayı bitirdik...allah sabrını versin arkadaşım ve sabrınında karşılığını...bu nasıl güzel bi dua anlatamam...hissettiklerini çok iyi anlıyorum,benim yazdıklarımı okurkende gözlerin dolacak şimdi,''bişey olmayacak bir dahaki sefere''yi duymak isteyeceksin,ultrason görünce irkileceksin..inşallah hepimiz atlatıcaz bunları allahım inşallah yeniden yüzümüzü güldürecek..burdan bi arkadaşım bana ''trafik kazası geçirsen bir daha arabaya binmeyecekmisin''demişti,öyle düşün bir daha deneyeceğiz ve allahın izniyle kucağımıza alacağız

35 haftalıkken gönderdim bebeğimi cennete..tam dört ayı bitirdik...allah sabrını versin arkadaşım ve sabrınında karşılığını...bu nasıl güzel bi dua anlatamam...hissettiklerini çok iyi anlıyorum,benim yazdıklarımı okurkende gözlerin dolacak şimdi,''bişey olmayacak bir dahaki sefere''yi duymak isteyeceksin,ultrason görünce irkileceksin..inşallah hepimiz atlatıcaz bunları allahım inşallah yeniden yüzümüzü güldürecek..burdan bi arkadaşım bana ''trafik kazası geçirsen bir daha arabaya binmeyecekmisin''demişti,öyle düşün bir daha deneyeceğiz ve allahın izniyle kucağımıza alacağız

Çok teşekkür ederim.
Hergün alışveriş yaptığımız bir marketin kasiyeri tatlı bit kızcağız vardı.Ona hamile olduğumu söyledim.Gözü doldu.'Benim de kızım olacaktı.Sezaryen tarihini kararlaştırmaya gittiğimiz gün onu kaybettiğimizi öğrendik.Kordon dolanmış boynuna.' demişti. Benim de o dönem 1 ay süren kanamam olmuştu.Onu anladığımı düşünmüştüm.Ben de kızlarıma birşey olacak diye korkuyordum.Ama yanılmışım.Başına gelmeyince anlaşılmıyor.Ben şimdi anladım o kızcağızın çektiklerini.
Siz 34. haftada kaybetmişsiniz.Allah sizin de yardımcınız olsun.

ben de kordon dolanmasından 36. haftada kaybettim
zor günler zor işler
ama hayat devam ediyor
peki o kasiyer kızın varmı şimdi bebeği ya da hamileliği hergün alışveriş yaptıgımız demişsin
Allah onun da bizim de hepimizin yardımcısı olsun

ben de kordon dolanmasından 36. haftada kaybettim
zor günler zor işler
ama hayat devam ediyor
peki o kasiyer kızın varmı şimdi bebeği ya da hamileliği hergün alışveriş yaptıgımız demişsin
Allah onun da bizim de hepimizin yardımcısı olsun

Çok teşekkür ederim.
Evlendiği ay hamile kalmış.Bebeğini de geçen sene kaybetmiş.Tekrar bebek istediğini söyledi.Umarım kısa zamanda eline alır bebeğini.

inşallah alır
biz de alırız şu mübark cuma gününde hayırlısıyal sağlıklısıyla ve uzunömürlüsüyle tez zamanda hepimize bebişler nasip etsin

ya ben çok kotu uzuldum ALLAH sana ve eşine sabır versin .onlar sımdı melek..ve anne karnında bır bebek hayatını kaybederse obur dunyada onlar sana şefaatçi olurmuş .boyle dusun bu cok guzel bır mujde sana ....üzülme lütfen herşeyde bır hayır vardır ....

Başınız sağolsun.
Ama kendinizi suçlayan unsurlar aramayın. Böyle düşünerek kendinizi daha çok üzersiniz olayı daha çıkmaza sokarsınız. Rabbim şu an için oğlunuza sağlıklı uzun ömürler versin. İnşallah yine en kısa zamanda bebeğiniz olur.

çok üzüldüm. aynı acıyı ben de yaşadım.ben de bebeğimi doğumdan bir gün once kaybettim. hiç bi sağlık sorunum ya da kötü bir beliriti olmamasına ragmen. ayrıca otopi raporumda temiz çıkmıştı .. tamamen allahın bileceği bir iş. otopsi raporundan sonra kendimi daha ii hissettim cunku biliyordum ki benm bir hatam olmamıştı. kendime çok ii baktım tüm kontrollerimi yaptım. tüm hamilelik boyunca çalıştım da ama hiç bir şekilde kötü bi şey olmamıştı..

allah sabır versin

çok üzüldüm. aynı acıyı ben de yaşadım.ben de bebeğimi doğumdan bir gün once kaybettim. hiç bi sağlık sorunum ya da kötü bir beliriti olmamasına ragmen. ayrıca otopi raporumda temiz çıkmıştı .. tamamen allahın bileceği bir iş. otopsi raporundan sonra kendimi daha ii hissettim cunku biliyordum ki benm bir hatam olmamıştı. kendime çok ii baktım tüm kontrollerimi yaptım. tüm hamilelik boyunca çalıştım da ama hiç bir şekilde kötü bi şey olmamıştı..

allah sabır versin

Çok teşekkür ederim.Sizin durumunuz benimkinden daha zor olmuş.

Back
X