Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
konu açılalı üzeerinden bayaı zaman geçmiş ama bende kore dizisi hayranıyım :)))
bu yüzden korece kursuna bile gittim 1 kur ve bayıldım herkese tavsiyeederim
bütün dizilerinde anlatılan olaylar duygusallık ve müzikler muhteşem :))![]()
kızlar nolur benimle dalga geçmeyin ama ben bazen ayırt edemiyorum birbirlerine benzetiyorum kim kimdi diye o yüzden yanaşmamıştım :))
ama sonra bir baktım şu "bir aşk hikayesi" dizisi varya "ı am sorry ı love you"dan uyarlama aradaki fark diye bir video koymuşlar altındaki yorumlarda da hep kore yapımını övmüşler bir de ben artık klişe senaryo ve oyunculuklardan bıktım
adam kadın tanışır aynı gece yatarlar ertesi gün kadın hamile bilmem ne yada yok fbi ajanları orda burda milleti yakalıyo valla sıkıldım bunaldım
ve sonra duydum ki kore dizileri tam bana göreymiş duygular ön plandaymış o yüzden izlemeye başlayacağım
fantastik bir kore dizisi var mı ?
Konu açılalı epey olmuş ama ben de dizi paylaşamadan geçemicem. Korenin tarihine damga vuran bölüm sayısı çok olsa da kendisini izlettiren bir dizisi vardır ki tadından yenmez. Jumong (efsane prens) şiddetle tavsiye edebileceğim korenin tarihini Koguryo'nun kuruluşunu anlatan azmin, sevginin,sadakatin,dostluğun,aşkın,iyiliğin olduğu kadar kötülüğün de olduğu muhteşem bir dizidir. Tarihi dizi sevenlerin üstüne bir daha tarihi dizi izlemek bile istemeyeği bir dizi.. Bonus olarak tarihi dizi sevmeyenler için de önerilerim olucak fakat öncesinde ''Running Man'' adlı yarışma tadında bol kahkalı bir şeyi kaçırdığınıza üzülürsünüz mutlaka izleyin derim 91.bölümden itibaren çevirilmiş alt yazıları mevcut. Hangi yaş grubundan olursanız olun cinsiyetiniz ne olursa olsun 7den 70e kendini sevdiren harikulade bir yapım.. Dizi ve film önerilerimi de sunayım hazır yazmaya başlamışken
İlk yazacağım ağır dramlarındandır Kore'nin:
1-Winter Sonata (ilk izlediğim kore dramasıdır, o yüzden yeri bende ayrıdır,her bölüm ağlamışlığım vardır)
2-Sad Love Story (her bölüm hüzün, her bölüm buram buram aşk kokuyor, defalarca izleyebilirim, dizinin müziklerinden etkilenmemek elde değil)
3-Autumn In My Heart (ikinci izlediğim kore draması bu dizi de, en az ilki kadar ağlamıştım)
4-A Love To Kill (burda da aşk konulu bir dram vardır)
5-I Am Sorry I Love You (türkçeye uyarlanıp bir aşk hikayesi isimli dizi olarak önümüze sunulmuştur bileniniz vardır belki ama açık söyliyim ben hiç beğenmedim Türk yapımını, çok eksiklikler vardı, en başta başrol olan adamın kız kardeşinin rolü tam bir fiyaskoydu eğer bu diziyi orjinal haliyle izlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız ve bana hak vericeksiniz)
6-7th Level Civil Servant (bu filmde gözyaşlarınıza da kahkalarınıza da hakim olamıcaksınız)
7-A Moment To Remember (bilmeyeniniz yoktur sanırım bu filmi de türkçeye uyarlanıp sinema filmi olarak önümüze gelmişti yine, Özcan Denizle Fahriye Evcenin oynadıgı bu kore yapımı filmi kesinlikle orjinal haliyle izlemenizi tavsiye ediyorum yine)
Bir de japon dizisi önericem size; gerçek bir hikayeden alıntıdır dizi ve adı çok duyulmuş, insanın içine işleyen bir dizidir.Ben epey ağlamaklı olmuştum açıkçası.Dizinin adı ''One Litre Of Tears''. Gerçek olması epey üzücü.. Bu diziyi de şiddetle tavsiye ederim.
Bunlar da komedi,romantik,aşk tadında diziler:
1-Full House
2-Rooftop Prince
3-Secret Garden(fantastik bir yanı var dizinin, üstelik dizideki bazı cümleleri çok sık duyacaksınız,bu cümleler Kore halkının da dilinde)
4-My Girlfriend Is A Gumiho (isminden de beli olsa gerek Gumi nickim bu diziden kalmadır, çok eğlenceli fantastik bir dizidir. Shin Min Ah'a hayran olmuştum bu dizide)
5-Good Doctor (aslında içinde dram barındırıyor fakat başrol oyuncusunun fevkaladenin de fevkinde olan oyunculuğu insanda fena tebessüm bıraktırıyor)
6-You Came From Stars(fantastik)
Tayvan yapımı olan ''Fated To Love You'' dizisini de önermeden geçemicem.Gerçekten çok eğlenmiştim bu dizide ama bir yerinde gözyaşlarımı durduramadımAslında liste çok uzun ama yazım da çok uzun oldu burda kesiyim en iyisi
![]()
Kore dizilerinden sonra ben de başka yapımları izleyemez oldum.
Kısa öz, masum aşkları konu alıp duyguyu bire bir veriyor olmaları çok hoş.
İzlerken derdimi unutuyorum gerçekten.
Şimdiye dek çok dizi izledim. Film de..
Şuan My girlfriens is a Gumiho yu izliyorum.
Ertelediğim için kendime çok kızdım. :)
Ama senin yazdıklarından çoğunu izlemedim.
Mutlaka izleyeceğim.
Özellikle dramı seviyorum..Teşekkür ederim
Dramı seviyorsan aşk konusuna da değindiğin için söylüyorum bunu mutlaka 2.maddeye göz atmalısın Sad Love Story gerçekten hüznün ötesinde bir dizi etkileneceğine eminim yer yer kızıcaksın da özellikle müzikleri seni alıp götürücek her müzigi duyduğunda yüreğin parçalanıcak o kadar iddalıyım bu dizinin etkisinden, yinede bunu izledikten sonra bunalıma girmezsin umarım benim gibiayrıca ben teşekkür ederim bu kadar uzun yazımı okuduğun ve gösterdiğin ilgin için.. Sana keyifli seyirler canım :114:
Kesinlikle izleyeceğim..
Ben de sana;
Stairway to Heaven önereceğim..
O da dram, aşk konulu çok beğenerek izledim..
Ay inanmıyorum senin önerdiğin dizideki başrol Sad Love Story'de de başrol ve ben Kwon Sang Woo'ya büyük bir hayranlık besliyorum. Diğer dikkatimi çeken şey de kadın başrolbu kadar denk gelir verdiğim dizi önerilerinde Winter Sonata'daki kadın başroldür kendisi de
Diğer oyuncular da tanıdık çok iyi geldi bu dizi önerin bugün bitirmiştim bir dizimi boşluktaydım teşekkür ederim.İsmini duymuştum izleyeceğimden emin olabilirsin..
Rica ederim iyi seyirler :)
Kızlar korece bilen var mı aranızda ? Bilgi paylaşımı yapabiliriz![]()