- 15 Ağustos 2009
- 187
- 20
- 118
selam allah nasip ederse eşim cumartesi güney koreye seule gidecek turist olarak ama çalışmaya gidecek sizlere sorum şu: eşimin bizi yanına alması çok uzun sürermi?eşim iş bulabilirmi orda geçim pahalımı ev kiraları pahalımı lütfen bana yardımcı olun şimdiden teşekürler acil cevap yazarsınız işll
Herkese merhaba~!
Umarim Korede yasayan baska arkadaslarda vardir.turkbayragi
Ben Korede yasiyorum,buraya bi universitenin yaz kampinda Koreceyi ogrenmeye geldim ama sonra birine asik olup evlendim ,esim Koreli.
Turkiyeyi ve Turkleri cok ozluyorum gercekten.
Eger sizinde Koreyle ilgili aniniz, planiniz , merak ettikleriniz varsa veya sizde burda yasiyorsaniz beraber bi iki muhabbet edelim olmaz mi?:dance:
hulyakevin sanırım msj sayınızn azlıgından ozel msj gonderemıyorsunuz
ben belırttıgım gıbı seneye koreye gtmeyı dusunuyorum bır ay kalıcam orda oyuzden pansıyon otel falan fıyatları hakkında bır bılgınız varmı acaba bır aylık seul tatılı bana ne kadara patlar bırde tek basıma gıdıcem herhangı bır turla falan degıl sızce rısklı bırsey mı bu ıllakı yanımda bır erkek bulunması lazımmı
peki ev kıralasam bır ıkı aylık oyle dosenmıs evler varmı bır ıkı aylık kıralabılınıyormu konforu falan onemlı degıl otele veya pansıyona zaten yatmak ıçn gıdıcem sadece yeterkı temız olsun tsskr ederım sorularıma cvp verdıgın ıcn
korede yaşayan arkadaşalr bana bir konuda yardımcı olabilirleröi?
kardeim haftaya güney koreye gidiyor. elektronik eşyalar ucuzmu .fotoğraf makinası isteyeceğizde.nerden alışveriş yapsın?
Merhaba
Bende Korede yasiyorum. Turkiye tatillerini aradan cikarirsak 2 seneyi bulmustur.
Esimin is nedeniyle geldik geldigimde hamileydim ve buraya ayak uyduramayip geri dondum.
tekrar geldigimde kizim 6 aylikti. Bebkle buraya gelmek oldukca skici. ben gecen yili resmen bunalimda
gecirdim esimde yalniz kalmak istemedi tum gun evdeydim cunku kizim cok ufakti.
Turkte cok az burda bazisida calisiyor yada evi uzak surekli gorusemiyorsun,
Yani anlayacagin bebekle hic tavsiye etmem.
Havaalanindan inince acayip bir koku insanin burnuna carpiyor ama artik o kokuyu almiyorum
alstim yemeklerini yiyorum.
kizim buyudu 2.5 yasinda krese basladi bende Gyonsang universitesine Korece bolumune kayit
yaptirdim 2 aydir gidiyorum 1 ayim kaldi. ilk seviyeyi bitirmeye . hayat simdi daha iyi.
bana yakin oturan birde turk arkadasim var, fakat suan Turkiyede onunda gelmesine az kaldi
ben artik adapte oldum ama oyalanacak birseyler illaki olmali.
acikcasi calismayi bile dusunuyorum burda.
cunku evde hayat olmuyor patliyorsun.
Ben gecen yil farkli bir sehirde kaliyordum. depozito vermedik ve 1200-1500 $ arasi cok luks
3+1 ve 4+1 evde kaldim. 2 kere ev degilstirdik bu yilda tongyeong diye bir sehird kaliyorum burasi
daha pahali 2+1 ler nerdeyse 800 $ filan ustelik 5000$ kadar depozito veriyorsun.
emlakciyla konusursan sana tek odali evler bile bulabilir. ama korece bilmek yada bilen biriyle bu isleri yapmak lazim. yoksa cok zor.
canım biz de eşimin işi dolayısıyla sanırım bu ay sonu geleceğiz hem de aynı sehire:)) esin ne iş yapıyor?? benim eşim gemi inşaatı mühendisi belki seninki de benzer bir iş yapıyordur??ve mesajını okuyunca aslında biraz içim sıkıldı cünkü bizim de 6 aylık bi bebğimiz varbebkle zor olur mu diyorsun orada yasamak?? ben hala karar veremiyorum esimi yalnız bırakmak istemiyorum gitmek istiyorum o acıdan ama bi yandan da cocukla zor olur diye cekiniyorum..kendimi kurtaracak kadar ingilizcem var aslında mesleğim de var mimarım ama orada calışma imkanım sanırım olmayacak 6 aylık bi bebekle ve korece bilmeyen bu halimle:))ama aynı sehirde olduguna cok sevindim açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?