• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korktuğum Başıma Geldi

bir omzumda melek, diğerinde şeytan!
büyük bir savaşın içindeyim.
elim telefona gidiyor doktorumdan randevu almak için, yapamıyorum.
Allah"ım ne yapmalıyım bilmiyorum mafoldumben

birşey sormak istiyorum
siz bu konuyu bebeğimi aldırıyorum haberiniz olsun diye mi actınız
yoksa
böyle bir durumum var ne yapmalıyım demek için mi
anlayamadımda ondan soruyorum çünkü bütün mesajlarınızda aldırcam doğurmamalıyım demişsiniz

bir omzumda melek, diğerinde şeytan!
büyük bir savaşın içindeyim.
elim telefona gidiyor doktorumdan randevu almak için, yapamıyorum.
Allah"ım ne yapmalıyım bilmiyorum mafoldumben

ilk basta bunu esinizle paylasin ve ona korkularinizi anlatin....
sonra doktorunuzdan randavu alin ama kontrol icin!!
zaten bir kac hafta sonra kalp atislarini duyucaksiniz düsünsenize

benim size söylemek istedigim tek bisey var
zaten affetmissiniz olanlari bitmis ve bu evliligi devam ettirmissiniz
simdide esiniz düzelmis yazilariniza göre mutluymussunuz
simdi eskileri acip zaten affettiginz seyleri sebeb olarak göstermeyin

yani eşiyle araları iyi ki beraberler boşanmamışlar
eğer değilse neden çocuk yapılsın ki
sorun ne neden aldırmak istiyosunuz
diğer konular sorun olsa ayrılırdınız diye düşünüyorum

etkilendim açıkçası.
teşekkür ederim yüreklendirmeye çalıştığınız için.
ama bu meleği doğurmamalıyım.
Allah beni affetsin..

Aklıma gelmişken annemin çocukları düşüyordu dr tedaviyle olur anca demişti biz üzerine düşmedik

üstelik annem 3 ay bitene kadar farketmedi bile

hamileyken kuzenim kanserdi saten aklınada gelmedi onun peşine dolandı durdu menapozdayım sandı ayakta durabilmek için sürekli sakinleştirici şeker ilacı vs aldı durdu

kuzenimin vefatından bir hafta sonra zorla tahlil yaptırdım anneme

sonra dr dr gezdik özürlü olacak dediler ve annem dr lara tek şunu söyledi

ben bunu aldırdıktan sonra gidipte kızımın bir kazada özürlü kalamıyacını ne bileyim onu çekeceksem saten çekerim dedi ve dogrudu allahtan bir şeyi yok ve çok zeki

senin çekecek çilen olduktan sonra dogursanda çekeceksin dogurmasanda

zor günlerden sonra dogacak bu çocuk belkide ilacınız olacak sen zamanını Allahtan daha iyi bilemezsinki

siz kafanıza koymussunuz bu bebegi aldırmayı eger esiniz bu bebegi hak etmiyorsa sizide hak etmiyorudur. önceki konulalarınızı bilmiyorum ama yazık bu bebise..
ayısıgım arkadsıma katılıyorum benim annemde 38 yasında hamile kaldıgını ögrenmişti ve üstelik hastaydıda babamda kanserdi ve annem hamile oldugunu 7 aylıkken ögrendi aldırma gibi bi lüksü yoktu nasıl büyütücez hastamı olur sagmı olur die cok düşündük üstelik annem ve babam bosanmıs 7 aysonra tekrar evlenmişlerdi öle saglam bi evlilikleri yoktu yanii ve kardesim dogdu bize ugur getirdi ( annem hariç ) annem dogumdan sonra dahada hastalansı suanda 24 saat oksijen mak. baglı yasıyor evde ve hala iyiki gelmişsin oglum die biliyor.

eğer gerçekten istiyorsanız aldırın..madem geleceği yok..mutsuz olacaksa vicdan azabı duymazsanız aldırın..allah yardımcınız olsun...bu arada d.k.hapıyla nasıl hamile kaldınız?bende kullanıyorum da düzensiz mi kullanıyordunuz acaba? korktum şimdi ister istemez....

nefertitycim, neler yasadigini bilmiyorum, ama okudugum kadariyla (arkadaslarin yazdiklarindan yola cikarak) anliyorumki esinle sorunlarin vardi,ama halletmissiniz? hallettiyseniz , bu melegin gunahi ne? kimse kusursuz degil biliyosun, affedilmiyecek birsey yapmis olaydi esiniz (ne yaptigini bilmiyorum) zaten affetmezdin dimi? sen yinede kestirip atma,,,iyice bi dusun . hem bu cocuk gokten dusmediya, babasiyla cok bozuk olaydi araniz, eminim bu iside yapmazdiniz...(benmi yanlis dusunuyorum acaba?)

anne değilim henüz anne adayı da değilim ama burada "aldırma" kelimesi geçen bu tür konuları okurken aklıma hep şu soru geliyor: bir anne öz evladına nasıl ve neden kıyabilir?

nefertitycim, neler yasadigini bilmiyorum, ama okudugum kadariyla (arkadaslarin yazdiklarindan yola cikarak) anliyorumki esinle sorunlarin vardi,ama halletmissiniz? hallettiyseniz , bu melegin gunahi ne? kimse kusursuz degil biliyosun, affedilmiyecek birsey yapmis olaydi esiniz (ne yaptigini bilmiyorum) zaten affetmezdin dimi? sen yinede kestirip atma,,,iyice bi dusun . hem bu cocuk gokten dusmediya, babasiyla cok bozuk olaydi araniz, eminim bu iside yapmazdiniz...(benmi yanlis dusunuyorum acaba?)

kesinlikle katılıyorum

yapmayınn mafoldumben Rabbim korunduğun halde o bebeği sana verdiyse bir bildiği vardır elbet...
bak bana ve benim gibi olanalra yıllarca o kelimeyi söylemek için can atıyorummm ama olmuyor :gitme: Rabbim böyle bir mucizeyi veriyoken onu canından etme..

eğer gerçekten istiyorsanız aldırın..madem geleceği yok..mutsuz olacaksa vicdan azabı duymazsanız aldırın..allah yardımcınız olsun...bu arada d.k.hapıyla nasıl hamile kaldınız?bende kullanıyorum da düzensiz mi kullanıyordunuz acaba? korktum şimdi ister istemez....

sadece bir gün almayı unuttum.
ertesi gün iki tane birden aldım.
mutsuz olacağına inanıyorum evet.
oğluma çok iyi bakıyorum ama ikinci bir çocuğa aynı kalitede annelik edebileceğimi hiç sanmıyorum. pilim bitti sanki.

arkadaşlar, yorumlarınız için tek tek teşekkür ediyorum.
bana kızıyorsunuz biliyorum.
konu açmamın sebebi kendimi bu yönde yüreklendirmek.
hayal kurup etkilenmemek için inatla "aldırmalıyım" diye kendime telkinde bulunuyorum.
çünkü evliliğimin bir gün biteceğini biliyorum.
eşimle şu an hiç bir sorunum yok.
herşeyimle ilgileniyor, iyi bir baba, iyi bir eş.
ama işte o yaptığını unutamiyorum bir türlü.
ne kadar güzel davransa da ben huzurlu değilim.
her an bişey olacak, yalan söyleyecek korkusuyla yaşıyorum.
kör göze parmak gibi ikinci bir çocuk bu evliliğe, benim korkularıma çok fazla.

Sana ancak kalbinden gelen sesler yardımcı olabilir...
unutma 'şer gibi görünenin içinde hayır,hayırın içinde bir şer gizli olabilir'
Rabbimin bir bildiği vardır,hiçbirşey sebepsiz değil bence...
dilerim en doğru kararı verirsin,ama eşinede danışmalısın çünkü izinsiz aldırmak suçtur.herşeyden önce onun babası senin kadar onunda hakkı var bebek üzerinde
...

siz kafanıza koymussunuz bu bebegi aldırmayı eger esiniz bu bebegi hak etmiyorsa sizide hak etmiyorudur. önceki konulalarınızı bilmiyorum ama yazık bu bebise..
ayısıgım arkadsıma katılıyorum benim annemde 38 yasında hamile kaldıgını ögrenmişti ve üstelik hastaydıda babamda kanserdi ve annem hamile oldugunu 7 aylıkken ögrendi aldırma gibi bi lüksü yoktu nasıl büyütücez hastamı olur sagmı olur die cok düşündük üstelik annem ve babam bosanmıs 7 aysonra tekrar evlenmişlerdi öle saglam bi evlilikleri yoktu yanii ve kardesim dogdu bize ugur getirdi ( annem hariç ) annem dogumdan sonra dahada hastalansı suanda 24 saat oksijen mak. baglı yasıyor evde ve hala iyiki gelmişsin oglum die biliyor.

geçmiş olsun.
umarım en kısa zamanda düzelir anneniz.
Allah sabır versin size de, zordur anneyi öyle görmek.

Ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Ben diğer konularınızı okumadım ama anladığım kdarıyla eşiniz affedilmesi zor hatalar yapmış ve siz bir şekilde affetmiş ve şuan birliktesiniz. Hamile kalma aşamasına geldiğinize göre de eşinizle aranız epey düzelmiş. Bir çocuğunuz zaten var, ikinciye bakmak size zor gelmeyecektir. Hem belli mi olur belki bu minik yavru yuvanızda aradığınız huzuru tekrar bulmanızı ve birbirinize bağlanmanızı sağlar. Aldırmayın derim ben. Benim ablam yıllardır bebği olsun diye bekliyor. Şimdi hamile ve kanamaları var, düşük tehlikesi yüzünden iki göz iki çeşme ağlıyor. Allah size böyle büyük bir mutluluk nasip etmiş bunu geri çevirmeyin. Bebeğinizi dünyaya getirin, siz annesiniz ona ve diğer yavrunuza bakacak gücü elbet bulursunuz. Allah size doğru yolu göstersin. Sevgiler.

Ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Ben diğer konularınızı okumadım ama anladığım kdarıyla eşiniz affedilmesi zor hatalar yapmış ve siz bir şekilde affetmiş ve şuan birliktesiniz. Hamile kalma aşamasına geldiğinize göre de eşinizle aranız epey düzelmiş. Bir çocuğunuz zaten var, ikinciye bakmak size zor gelmeyecektir. Hem belli mi olur belki bu minik yavru yuvanızda aradığınız huzuru tekrar bulmanızı ve birbirinize bağlanmanızı sağlar. Aldırmayın derim ben. Benim ablam yıllardır bebği olsun diye bekliyor. Şimdi hamile ve kanamaları var, düşük tehlikesi yüzünden iki göz iki çeşme ağlıyor. Allah size böyle büyük bir mutluluk nasip etmiş bunu geri çevirmeyin. Bebeğinizi dünyaya getirin, siz annesiniz ona ve diğer yavrunuza bakacak gücü elbet bulursunuz. Allah size doğru yolu göstersin. Sevgiler.

isteyen herkese nasip etsin.
umarım bir çırpıda doldurur 9 ayı.

Nefertiti arkadaşım, önceki konularını evliliğini daha önceki konularından takip ettim.Asla onaylamadığım bir tercih yaptın.

Belkide o tercihi yapmak zorunda kaldın, istemeye istemeye. Bu konudaki yorumlarından cidden evliliğine ve eşine asla güvenmediğini anladım. Bundan yola çıkarak, asla onaylamadığım kürtajı yapman gerektiğini düşünüyorum. Ama keşke güvenmediğin adamla birliktede olmasaydın be arkadaşım.
zaten kafanda bitmiş sanki bu evlilik, geleceğini görmüyorsun, o zaman niye hala birliktesin.benneyaptımki

eşim için lüks, ama bebeğim için şanssızlık olur dünyaya gelmesi.
babasına özlemle büyüyeceğini bildiğim için aldırmak zorundayım.
keşke güvenebilseydim.
oğlum bir kardeşinin olmasını ne çok istiyordu oysa!
ben anlamadım hala sizi.
siz bu adamı affetmediniz mi.?
evliliğinizi sürdürmeye karar vermediniz mi.?
. evet. öyleydi.. okuduklarımdan onu çıkarmıştım
güven yok diyorsunuz. güven olmadan evlilik nasıl sürer ki. bir daha yapmayacağına inanmıyor musunuz.?
hala şüpheleriniz varsa, evliliğinizin durumu gerçekten vahim. nereye kadar bu şekilde güvensiz ,tereddütlerle dolu olan bu evliliği sürdüreceksiniz o zaman..
hata sizin. bu kadar güvenmediğiniz bir adamdan çocuk yapmak. bunun ,sonuçlarını düşünmeliydiniz. kürtaj olsanız neyi değiştirecek. evlilikte güven yok olmuşsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X