Yorumlara bakıyorum da,ne kadar bencil,ne kadar kendi kurallarımıza gören bir toplum olmuşuz.Çekecek,taşınsın,çocuk bu.....
Yok böyle bir dünya.İnsanın en huzur bulduğu yeri evidir.Evinde de huzur bulamıyorsa yaşam kalitesi düşer.Kimse kimsenin çocuğuna katlanmak zorunda değil.Çocuktur deyip kimse kenara çekilemez.
İnsan hasta olabilir,hastası olabilir,kendi uyuyan çocuğu olabilir,eşi vardiyalıdır gece çalışır gündüz uyuyabilir.Yani kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.Veya kusura bakmayın çocuğum gürültü yapabilir özürdilerim demekte bir yere kadar geçerliliğini korur.Tabiki yeri gelir gürültü olur,insanın kalabalık misafiri gelir gürültü olur.Bunlar arada sırada olan şeydir.Ama çocuk için geçerli değil.
Konu sahibi sen de bir çözüm arıyorsun duyarlısın.Ödül/ceza yöntemini kullanacaksın.Onların dikkatini çekecek aktiviteler yapacaksınız birlikte.Kimsenin rahatını bozmamak için,kendi rahatını bozup,dışarıya çıkaracaksın.(bozmuyorsun demiyorum yanlış anlama)
Yapacağın şey,çocuklarına sözünü geçirteceksin.Ceza/ödül yöntemi.
Hiç bir şekilde çocuğun seni dinlemiyorsa hiperaktif olabilir.Doktora götürecek,tedavi uygulatacaksın.
Çocuğa söz geçirme konusunda pedagoglardan yardım alabilir,internetten bununla ilgili seminerler izleyebilir,makalleler okuyabilirsin.