Korktuğum Başıma Geldi.

Mata Hari

Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
7.011
19.528
Merhabalar. 2 hafta önce yeni bir eve taşındım. Alt katımda yeni evli bir çift oturuyor. Onlar da bizden 1 hafta önce taşındılar.

Bir kaç gün önce dedemi kaybettim. Cenaze dolayısıyla 3 gün eve geç geldim. Çocuklarıma da ( biri 4 yaşında, diğeri 2,5) kayınvalidem gelip baktı sağolsun. Ufaklıklar ben evde yokum diye fazla azıtnışlar sanırım. Dün ben evde yokken alt komşu gelmiş ve çocukların koşmalarından rahatsız olduğunu söylemiş kibar bir dille.

Sorunum çocuklara söz geçirememem. Özellikle 4 yaşında ki oğlum yavrum koşma komşularımız rahatsız oluyor dedikçe inadına koşuyor. O koştukça ben geriliyorum çünkü kimseyle kötü olmak istemiyorum. Öyle bir dönemde ki hiç söz dinlemiyor. Kızım da onu taklit ediyor tabi.

Evin her yerine halı serdim daha az ses olsun diye. Dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum ama maksimum 10 dk sonra yine zıplamaya,koşmaya başlıyor.

Önceki evimizde rahattık. Komşularla birbirimizi idare ediyorduk. Forumda okuyup çaresiz annelere üzülürdüm. Şimdi başıma geldi.

Delirmek üzereyim artık. Bana bir akıl verin nolur. Sürekli yapma,koşma diyen bir anne oldum. Bunu hiç istemiyorum.

Eşim bu akşam uğrayıp kusura bakmayın diyecek ama böyle ömür geçer mi bilmiyorum.

Alttakinler başka yere taşınsın
çocuk koşmadan hareket etmeden büyümez

Apartmanda yaşayanların çok absürt saatlerde çok fazla gürültü olmadığı takdirde birbirlerine tolerans göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuk sesi de bunun içinde. Çocuğa ne derseniz deyin enerjisi varsa koşacak, zıplayacak. Yapacak pek bir şey yok. Ama gidip konuşsanız iyi olur tabi ki.

Bir de önümüz yaz. Akşamüstleri ufaklıkları alıp bir parkta bir kaç saat iyice yorsanız eve dönünce koşacak enerjileri kalmaz.

bu nasıl bi düşünce yapısı.Rahatsız oldular niye neden alt komşu taşınıyor ki.Çocukların enerji atmaya ihtiyacı var bunun için parklar ve aktivite salonları mevcut.Kimse kimseyi rahatsız edemez

çocuk bu bağlayacak değilsiniz ya, bence eşiniz yerine siz gidin durumu anlatın, kendinizi de bu kadar kasmayın daha küçükler yahu.

Bende öyle düşünüyorum. Çocuk dediğin ot gibi oturmaz sonuçta. Bir şey görüp heyecanlanıyor koşuyor mesela. Nasıl zaptedeyim?

Benim de yan dairemde sabaha kadar ağlayan bir bebek var ama ne yapayım. Kapılarına dayanacak halim yok, bebek sonuçta. En fazla annesine babasına üzülüyorum susturamadıkları için.

bazen cocuk sesleri gelir bunlar idare ediliyor ama bizimde vardı ust katımızda cocuklu bir aile topuklarını yere vura vura kosuyordu cocuklar gercekten denildigi gibi idare edilemiyor belli bir sureden sonra..pedagogla gorusun bence en iyi yonlendirmeyi onlar yapar

koşmaktan başka bir aktivite bulsanız ona,keyif alabileceği bir şeyler ..Araları da az tabii mümkün değil bütün gün oturtabilmeniz ama gürültüyü aza indirgeyecek oyunlar bulmaya çalışın bence ..

Apartmanda yaşayanların çok absürt saatlerde çok fazla gürültü olmadığı takdirde birbirlerine tolerans göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuk sesi de bunun içinde. Çocuğa ne derseniz deyin enerjisi varsa koşacak, zıplayacak. Yapacak pek bir şey yok. Ama gidip konuşsanız iyi olur tabi ki.

Bir de önümüz yaz. Akşamüstleri ufaklıkları alıp bir parkta bir kaç saat iyice yorsanız eve dönünce koşacak enerjileri kalmaz.
Oğlum kreşe gidiyor zaten bütün gün evde yok. Olan gürültü en fazla akşam 21:30 da biter. O da çok abartı değildir.
Diken üstünde yaşamak istemiyorum ya :KK43:

Yeni evliydim ve alttaki komşu zırt pırt kapıya gelirdi yok banyo su kaçırıyor yok bilmem ne diye. 2 tane azman gibi çocukları var ve pazar sabahın köründe bile böğüre böğüre kavga ediyorlar ama daha 1 kere uyarmadık :KK14:

Oğlum kreşe gidiyor zaten bütün gün evde yok. Olan gürültü en fazla akşam 21:30 da biter. O da çok abartı değildir.
Diken üstünde yaşamak istemiyorum ya :KK43:

E problem yok o zaman. Diken üstünde yaşamayın, çocukları da sıkmayın. Alt komşunuza gidip "kusura bakmayın 2 çocuğu zaptetmek zor. Size rahatsızlık vermemeye çalışacağız" deyin yeter.

yarım gün dahi olsa bir yuvaya yada oyun grubuna verseniz.hem enerjisini atar hemde sosyalleşir.naçizane tavsiyem.

E problem yok o zaman. Diken üstünde yaşamayın, çocukları da sıkmayın. Alt komşunuza gidip "kusura bakmayın 2 çocuğu zaptetmek zor. Size rahatsızlık vermemeye çalışacağız" deyin yeter.
Evet haklısın. Hatta ben gidip gürültümüz olursa kusura bakmayın diyecektim ama onlar benden önce davrandı :-)

X