Korku ve Kararsızlık...

LadyHaha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2016
138
132
103
38
Burnumda çocukluk yıllarımda aldığım darbelerden kalan ufak çaplı bir hasar var. Hafif kemer, biraz eğrilik ve tıkanıklık. Ucu da gülerken ve konuşurken düşüyor.

Hep rahat nefes almak hem de görüntümle barışmak için estetik ve kbb uzmanı olan doktorlarla görüştüm geçtiğimiz hafta. Tam operasyona karar verme aşamasında Youtube'dan birkaç ameliyat sonrası deneyim videosu izleyeyim dedim. İzlemez olaydım, onlar nasıl şişlikleri morluklar, bir kızın gözlerinin beyazı kırmızıya dönüşmüş resmen. Acıdan duramıyorum diyenler falan... :o

Ameliyat'ın nasıl gerçekleştiğini de gördüm, offf şuan operasyon kararımdan vazgeçmek üzereyim. Hala içim bir fena :(

Siz nasıl cesaret ettiniz bu operasyona, sonrası nasıl geçti? Ameliyat olan tanıdıklarımın hiçbirinden böyle şeyler duymadım. Gerçekten olduğunuza pişman edecek seviyede miydi operasyon sonrası süreç?

Biraz fikir verip şu arkadaşınızı aydınlatsanız kızlar. :)

Hergun olsam olurum ne agrı ne sızı yasadjm nede gram morardım artım teknolojı cok gelısı eskısı gıbı agrı acı cekmıorsun ınan bunyenle alakalı sıslık morlukta

Hergun olsam olurum ne agrı ne sızı yasadjm nede gram morardım artım teknolojı cok gelısı eskısı gıbı agrı acı cekmıorsun ınan bunyenle alakalı sıslık morlukta
Kime oldunuz ameliyatı? Açık teknik miydi kapalı mı? Ben de öyle duydum ama youtube'da perişan olan daha geçtiğimiz aylarda ameliyet olmuş birsürü yabancı youtuber görünce cidden korktum.

Kime oldunuz ameliyatı? Açık teknik miydi kapalı mı? Ben de öyle duydum ama youtube'da perişan olan daha geçtiğimiz aylarda ameliyet olmuş birsürü yabancı youtuber görünce cidden korktum.
Youtuber denilen olay oyunculuk ve abartma üzerine kurulu o yüzden. Bunları pek takma kafana. Teknoloji gerçekten gelişti artık öyle ağrı sızı olmuyor. Olsa bile olacakların hatrına dayanırsın merak etme.

Burnumda çocukluk yıllarımda aldığım darbelerden kalan ufak çaplı bir hasar var. Hafif kemer, biraz eğrilik ve tıkanıklık. Ucu da gülerken ve konuşurken düşüyor.

Hep rahat nefes almak hem de görüntümle barışmak için estetik ve kbb uzmanı olan doktorlarla görüştüm geçtiğimiz hafta. Tam operasyona karar verme aşamasında Youtube'dan birkaç ameliyat sonrası deneyim videosu izleyeyim dedim. İzlemez olaydım, onlar nasıl şişlikleri morluklar, bir kızın gözlerinin beyazı kırmızıya dönüşmüş resmen. Acıdan duramıyorum diyenler falan... :eek:

Ameliyat'ın nasıl gerçekleştiğini de gördüm, offf şuan operasyon kararımdan vazgeçmek üzereyim. Hala içim bir fena :KK43:

Siz nasıl cesaret ettiniz bu operasyona, sonrası nasıl geçti? Ameliyat olan tanıdıklarımın hiçbirinden böyle şeyler duymadım. Gerçekten olduğunuza pişman edecek seviyede miydi operasyon sonrası süreç?

Bence olma :) psikolojik anlamda cok zor.

Youtuber denilen olay oyunculuk ve abartma üzerine kurulu o yüzden. Bunları pek takma kafana. Teknoloji gerçekten gelişti artık öyle ağrı sızı olmuyor. Olsa bile olacakların hatrına dayanırsın merak etme.

Orası öyle ama, bazılarının yüzleri de korkunç seviyede şişmişti. Offf bilemiyorum gerçekten :D çok zor bir karar, ne yapsam bilemedim, keşke zamanında burnuma o darbeleri yemeseymişim.

Sen oldun mu? Olduysan, sonrasında pişmanlık yaşadın mı?
Oldum canim. Sislik mutlaka oluyor ama aza indirmek senin elinde olan bisey. Doktor bana odem azaltici veya atici serum takmisti ilk gunumde ve iki gun boyunca buz tuttum. Morlugum hic olmadi ama morluktan sonra gelen sarimsi yesilimsi durum oldu. Morarmadan sarardi goz altlarim ama cok cok az bir sarilikti. sislikte ilk uc gun goz ustu ve goz altimda vardi. 16. Gunum suan sadece burnumda var sislik. Agri sizi olayi yalan herhalde bende 1 gr agri veya aci olmadi. Dikis alinirken biraz acidi ama o da katlanilmayacak bir aci degil. Neden olma dedigimi anlatayim . Bandajlar cikip Aynaya ilk baktiginda mutesem bir burun bekliyosun. Bekleme. Hayal kirikligina ugrarsin. Oldukca sis ve genis bir burun goruyosun. Bakislarin mimiklerin yuzun degismis. Bos bakiyosun gibi geliyo. Bu ne bu benmiyim diyosun. Ve bu durumun duzelmesi 6 ayi buluyor. Bu 6 ayda psikolojik anlamda cokuyosun. Ya ben bilincliyim cokmem . Kendi agzinla diyosun duzelicekmis falan dersen oyle olmuyo iste. Yasamadan anlayamazsin :D tek zorlugu psikolojini zorlamasi. Simdiki aklim olda yaptirirmiydim. Cok kotu bir burnum yoktu ya yaptirmazdim herhalde . Tabi bu fikrim burun oturunca degisebilir yani 6 aya. Ama suan gerek yoktu diyorum icimden.

bende olmak istiyorum fakat ameliyat sonrası ne kadar süre sonra tam olarak toparlanabilirim acaba

Fiziksel anlamda bir hafta 10 gun psikolojik anlmda bilmiyorum
Psikolojikmen ben çökmüş durumdayım. Eskiden burnum büyük uzun ve kemerliydi. Şimdi sadece kemeri yok. Yins büyük ve uzun. Bugun çıktı atel ve hüsrana uğradım resmen eski burnum karsımda :( çok kötüyüm herkes aynı seyi söylüyor burnum eskisinin aynısı hiç küçülme değişme yok :(

Hep rahat nefes almak hem de görüntümle barışmak için estetik ve kbb uzmanı olan doktorlarla görüştüm geçtiğimiz hafta. Tam operasyona karar verme aşamasında Youtube'dan birkaç ameliyat sonrası deneyim videosu izleyeyim dedim. İzlemez olaydım, onlar nasıl şişlikleri morluklar, bir kızın gözlerinin beyazı kırmızıya dönüşmüş resmen. Acıdan duramıyorum diyenler falan... :eek:

Ameliyat'ın nasıl gerçekleştiğini de gördüm, offf şuan operasyon kararımdan vazgeçmek üzereyim. Hala içim bir fena :KK43:

Asla ama ASLA olma diyorum resmen kendine bünyene gereksiz işkence hemde psikolojik olarak berbat ötesi bişey bi arkadaş yazmış YAŞAMADAN ANLAMAZSIN diye aynen öyle inşallahda hiç yaşamazsın.. Ben burda okuduklarımla gittim oldum çok basit çok kolay bir süreç diyenlere sakın inanma öncelikle morarıcaksın özellikle göz çevren ve kocaman şişceksin ağzın yüzün gözün burnun bomba 2 hafta nefes ağızdan tampona kan donup kalıyo çünkü.. Ben ameliyat sonrası Hastanede 5-6 kere bildiğin kıpkırmızı kan kustum (en berbat kısmıda oydu) Gözlerine kan oturuyo bildiğin vampir ben öyle 2 ay işe gittim düşün herkes soruyodu görenler noldu sana diye.. Anestezi etkileride cabası.. Hepsine değdimi? Tabiki HAYIR..Hele bide dr malesef burda anlatılanlarla ilgisi olmazsa sonuç hüsransa yemin ederim mafolursun.. İnş sen böyle bir hataya düşmezsin illa olucam dersende göze alırsan bunları burdaki ünlü! dr ları geç aç instagramı dr ların tek tek yaptığı burunları gör sonra karar ver çok konuşan değil ÖZ Konuşan ama işine aşık hakkıyla yapan ve en önemlisi parayla işi olmayan sana gerçekleri dobra dobra söyleyeni seç arkadaşım.

Son düzenleme:
Asla ama ASLA olma diyorum resmen kendine bünyene gereksiz işkence hemde psikolojik olarak berbat ötesi bişey bi arkadaş yazmış YAŞAMADAN ANLAMAZSIN diye aynen öyle inşallahda hiç yaşamazsın.. Ben burda okuduklarımla gittim oldum çok basit çok kolay bir süreç diyenlere sakın inanma öncelikle morarıcaksın özellikle göz çevren ve kocaman şişceksin ağzın yüzün gözün burnun bomba 2 hafta nefes ağızdan tampona kan donup kalıyo çünkü.. Ben ameliyat sonrası Hastanede 5-6 kere bildiğin kıpkırmızı kan kustum (en berbat kısmıda oydu) Gözlerine kan oturuyo bildiğin vampir ben öyle 2 ay işe gittim düşün herkes soruyodu görenler noldu sana diye.. Anestezi etkileride cabası.. Hepsine değdimi? Tabiki HAYIR..Hele bide dr malesef burda anlatılanlarla ilgisi olmazsa sonuç hüsransa yemin ederim mafolursun.. İnş sen böyle bir hataya düşmezsin illa olucam dersende göze alırsan bunları burdaki ünlü! dr ları geç aç instagramı dr ların tek tek yaptığı burunları gör sonra karar ver çok konuşan değil ÖZ Konuşan ama işine aşık hakkıyla yapan ve en önemlisi parayla işi olmayan sana gerçekleri dobra dobra söyleyeni seç arkadaşım.

Bu anlattıklarının içinden de en çok göze kan oturması olayından korkuyorum, izlediğim videolardan birinde kızın gözlerinin beyazı kıpkırmızı olmuştu. Normalde öyle canı az, prenses bir tip değilim acısından çok sonuçtan ve inatçı kanamalar şişlikler beni korkutuyor.

Sakıncası yoksa hangi doktora olduğunu özelden yazabilir misin?

Oldum canim. Sislik mutlaka oluyor ama aza indirmek senin elinde olan bisey. Doktor bana odem azaltici veya atici serum takmisti ilk gunumde ve iki gun boyunca buz tuttum. Morlugum hic olmadi ama morluktan sonra gelen sarimsi yesilimsi durum oldu. Morarmadan sarardi goz altlarim ama cok cok az bir sarilikti. sislikte ilk uc gun goz ustu ve goz altimda vardi. 16. Gunum suan sadece burnumda var sislik. Agri sizi olayi yalan herhalde bende 1 gr agri veya aci olmadi. Dikis alinirken biraz acidi ama o da katlanilmayacak bir aci degil. Neden olma dedigimi anlatayim . Bandajlar cikip Aynaya ilk baktiginda mutesem bir burun bekliyosun. Bekleme. Hayal kirikligina ugrarsin. Oldukca sis ve genis bir burun goruyosun. Bakislarin mimiklerin yuzun degismis. Bos bakiyosun gibi geliyo. Bu ne bu benmiyim diyosun. Ve bu durumun duzelmesi 6 ayi buluyor. Bu 6 ayda psikolojik anlamda cokuyosun. Ya ben bilincliyim cokmem . Kendi agzinla diyosun duzelicekmis falan dersen oyle olmuyo iste. Yasamadan anlayamazsin :KK70: tek zorlugu psikolojini zorlamasi. Simdiki aklim olda yaptirirmiydim. Cok kotu bir burnum yoktu ya yaptirmazdim herhalde . Tabi bu fikrim burun oturunca degisebilir yani 6 aya. Ama suan gerek yoktu diyorum icimden.

Detaylı yazı için çok teşekkürler :) Açıkcası ben de en çok sonuçtan ve iyileşme sürecinin uzunluğundan çekiniyorum. İlk 2-3 hafta için fazla bir beklentim yok hatta burun açıldığında muhtemelen şuankinden daha büyük bir burunla karşılaşırım şişlikten dolayı, zira çok büyük bir burnum yok, yandan hafif kemerli ama asıl sorun bir tarafa hafif bir eğilimi var ve gülünce o ufak kemerden doğru çok tipsizce ucu düşüyor, hafif gülümsediğim sürece sorun yok ama şöyle içten bir gülüş oluşunca tipim kayıyor :D Mimiksiz düz halimde de kalkık sayılabilecek, çelişkilerle dolu bir burun işte...

Peki sen sigara kullanıyor musun, duyduğuma göre sigara kullananlarda iyileşme süreci biraz daha uzun olabiliyormuş. Ben kullanmıyorum, doktorum bunun bir avantaj olduğunu söyledi. Burun derin kalın mı bir de? Bir dee doktorun kimdi bunu özelden de yazabilirsin? Çok soru sordum ama kafamda deli sorularla geçirdim son 10 günü daraldım artık :D

Bu anlattıklarının içinden de en çok göze kan oturması olayından korkuyorum, izlediğim videolardan birinde kızın gözlerinin beyazı kıpkırmızı olmuştu. Normalde öyle canı az, prenses bir tip değilim acısından çok sonuçtan ve inatçı kanamalar şişlikler beni korkutuyor.

Sakıncası yoksa hangi doktora olduğunu özelden yazabilir misin?

Op. Dr. Emre İlhan

Kesinlikle ihtiyacı olan herkes yaptırmalı ama natural olmasına özen gösterin ve doktorunuzu siz yönlendirin bu konuda.
İnsanın kendine güveni geliyor yahu. Burun önemli:olamaz:

Back
X