Korku?

havali-

Ömür sanıldığı kadar uzun değil...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
1.026
5.971
73
30
Kendinin prensesi😉
Çocuklarınıza disiplin verirken hata yaptıklarında uyarıda bulunurken korkutur musunuz?

Hani bazı anneler der ya bir bakisimla ya da bir seslenisimle titretirim. Ama sevmeye gelince de çok severim. Dengeli olmak iyidir.

Bazıları da der ya çocuklara korku verirsen travma olarak ileride geri döner o duygu.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda doğrusu size göre hangisi?

Korkudan kasıt nedir ? Bağırmak mı ? Dövmek (Allah korusun) mi ? Yoksa ceza vermek mi ?

Çocuk yetiştirmek büyük mesele. Benim annemin de vur eli yoktu ama bi bakışıyla misafirlikten eve gidene kadar titrerdim. Hangisi doğru bilmiyorum ama otoriter olmak lazım biraz diye düşünüyorum, disiplin olmadan nasıl büyicek bi çocuk. Benim de kafam çok karışık yorumları merak ettim

Çocuklarınıza disiplin verirken hata yaptıklarında uyarıda bulunurken korkutur musunuz?

Hani bazı anneler der ya bir bakisimla ya da bir seslenisimle titretirim. Ama sevmeye gelince de çok severim. Dengeli olmak iyidir.

Bazıları da der ya çocuklara korku verirsen travma olarak ileride geri döner o duygu.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda doğrusu size göre hangisi?
Çocuğumu korkutmam, yapmaması gereken şeyi söylerim ama korkutarak değil ciddi şekilde. Korkutmak bana göre doğru değil. Doğruyu yanlışı bilmeli ama bu konuşarak nedenini anlatarak olmalı bana göre. Korkutmak çocuğun karakterini baskılar . İlerde bir karar alırken sürekli onay bekler yanlış yapmaktan korkar. Konuşmalıyız.

Bunun bize göresi falan yok olamaz da , dogrusunu cocuk gelisimciler , pedagoglar soyluyor zaten , korkuyla kimseyi disiplin edemezsiniz hele ufacik cocuklari !!!

Disiplin saglamak icin cocuklari korkutanlar aciz insanlardir , cahil insanlardir

Disiplin icin cocuklari kurallarla buyutmek lazim , çocuğun ebeveynine cok güvenmesi lazim , cocukla duzgun iliski kuramayip korkutarak egitmeye calisan cahilin onde gidenidir

Bu devirde korkan çocuk mu var?
Kendi jenerasyonumuzla onları kıyaslamak, ilk cep telefonu ve günümüzler gibi alakasız.
Çocuklar zehir gibi, ne ile korkutulabilirler ki!

Ben ne olacağını söylerim, örneğin kendini ıslattığında, bardağı kafasından aşağı döktüğünde üşütüp hasta olacağını ya da bir yerden superman uçuşu yaptığında bedenine zarar vereceğini, dolayısıyla bunların hepsinin sonunun hastanede biteceğini söylüyorum.
Bir halt değişmiyor😂

Çocuğumu korkutmam, yapmaması gereken şeyi söylerim ama korkutarak değil ciddi şekilde. Korkutmak bana göre doğru değil. Doğruyu yanlışı bilmeli ama bu konuşarak nedenini anlatarak olmalı bana göre. Korkutmak çocuğun karakterini baskılar . İlerde bir karar alırken sürekli onay bekler yanlış yapmaktan korkar. Konuşmalıyız.
Konuyu daha da genişleteyim.Mesela defalarca uyardığınız bir konuda diyelim ki kanepe tepesine çıkmaktan zevk alıyor siz uzun uzun anlattınız. Sonuçlarına kadar güzel bir dille konuştunuz. Ama yine yaptı. siz icerideyken yine oraya çıkmış gördüğünüzde bağırmaz sakinliginizi korur musunuz?

Korkudan kastınızı anlamadım
Oraya çıkma düşersin biyerini kırarsın korkutmakmı mesela?
Veya bağrıp, çağırıp, dövmektenmi bahsediyorsunuz

Çocuk yetiştirmek büyük mesele. Benim annemin de vur eli yoktu ama bi bakışıyla misafirlikten eve gidene kadar titrerdim. Hangisi doğru bilmiyorum ama otoriter olmak lazım biraz diye düşünüyorum, disiplin olmadan nasıl büyicek bi çocuk. Benim de kafam çok karışık yorumları merak ettim
Ben de çocuk yetiştiriyorum bazen ikilemde kalıyor insan.

Peki o titremeler sonucu bir travma oluştu mu şu an ki psikolojiniz ne durumda?
En önemlisi özgüven eksikliği oluşturdu mu?

1. Dediğinizi yapıyorum zaten 2. Dediğinizde dövmek yok sorularım arasında ama bağırmak var.
Yani bağırmak bazen kaçınılmaz oluyor. Keşke hep bağırmadan büyütüm diyebiliseydim. İnsanın tahammül sınırlarını aşabiliyor çocuklar bazen.
Ama korkmazlar benden. Öyle travma geçirtecek kadar nasıl bağrılır ki zaten. Kendi ruh sağlığı bozuk olması gerekir insanın

2 yasindan beri iki kizima da soyledim. Soyledigim seyi yapmazsaniz 3'e kadar sayicam ceza alacaksiniz diye. Suan biri 6 biri 3 yasinda. Kizdigim seyleri yaptiklarinda 1 2 3 sayiyorum. 3 te mutlaka duzelmis oluyorlar. Hic ceza verdim mi,hayir. Ama bi kez alistirmis bulundum🙈

Bu konudan ben de muzdaribim. Bazen kurallara uyan 7 yaşındaki kızım bazen canavara dönüşüyor. Kızıp bağırıyorum, bu durum beni üzüyor. Açıkçası hiç kızmadan çocuk büyüttüm diyenleri ise gerçekçi bulamıyorum.

Cok isterdim benim kızçem de bir bagırmamla veya uyarımla korkup ya da çekinip beni dinlesin ama malesef yapısı gereği inatçı, baya asi.
Bebekliğinden beri öyle.
Çok kişi "sen bunu yetistirememissin " damgası vurdu anne babam dahil.
Ama bazen karakteri çok fazla torpuleyemezsin.
Bence çocuk aileden korkmaktan ziyade çekinmeli.
Şunu yaparsam anne babam ne der diye.
Etraf aman gık demeyeyim psikolojisi zarar görür diye serbest büyütülüp türlü hatalara bulanan gençlerle dolu..
Dozunu ayarladıktan sonra otorite hayat kurtarıcıdır.

Bunun bize göresi falan yok olamaz da , dogrusunu cocuk gelisimciler , pedagoglar soyluyor zaten , korkuyla kimseyi disiplin edemezsiniz hele ufacik cocuklari !!!

Disiplin saglamak icin cocuklari korkutanlar aciz insanlardir , cahil insanlardir

Disiplin icin cocuklari kurallarla buyutmek lazim , çocuğun ebeveynine cok güvenmesi lazim , cocukla duzgun iliski kuramayip korkutarak egitmeye calisan cahilin onde gidenidir

Bazen pedagoglar da kendi arasında çelişiyor.
Iki pedagog görüşmesi yaptım . Bilerek değil
Ilk gittiğim pedagog beni diğer hafta yine gel gelişmeleri konuşalım demişti.
2. Hafta o olmayınca başka bir pedagog ilgilendi benimle ama o da diğer pedagog görüşünün tam aksini konuştu.

Bir de özgüvenli olsun konusunu çok abartıyoruz sanırım. Fikrini sora sora, karar vermesine izin vere vere tepemize çıkarıyoruz. Sonra mantıklı mantıksız her istediği olsun istiyor

Konuyu daha da genişleteyim.Mesela defalarca uyardığınız bir konuda diyelim ki kanepe tepesine çıkmaktan zevk alıyor siz uzun uzun anlattınız. Sonuçlarına kadar güzel bir dille konuştunuz. Ama yine yaptı. siz icerideyken yine oraya çıkmış gördüğünüzde bağırmaz sakinliginizi korur musunuz?
Çocuğum yok ideal dünyadan yorum yapacağım.

2. Kez veya kaçıncı kez son sınırınızsa o kanepeye çıktığında ceza alacağını bilse yapmaz diye düşünüyorum. Ceza dediğimiz tabi ki dayak değil de mahrum bırakma ya da başka bir alternatif olsa ve gerçekten kararlı ve istikrarlı olsanız.

Ayrıca kızmak da gayet normal bir duygu bence. Çocuklara asla kızılmaması daha tehlikeli. Yeter ki niye kızdığınızı anlatın.

Bazen pedagoglar da kendi arasında çelişiyor.
Iki pedagog görüşmesi yaptım . Bilerek değil
Ilk gittiğim pedagog beni diğer hafta yine gel gelişmeleri konuşalım demişti.
2. Hafta o olmayınca başka bir pedagog ilgilendi benimle ama o da diğer pedagog görüşünün tam aksini konuştu.

Size pedagog cocuklarinizi korkutun mu dedi??

Back
X