- 16 Ağustos 2019
- 892
- 2.290
- 113
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuğum yok ideal dünyadan yorum yapacağım.
2. Kez veya kaçıncı kez son sınırınızsa o kanepeye çıktığında ceza alacağını bilse yapmaz diye düşünüyorum. Ceza dediğimiz tabi ki dayak değil de mahrum bırakma ya da başka bir alternatif olsa ve gerçekten kararlı ve istikrarlı olsanız.
Ayrıca kızmak da gayet normal bir duygu bence. Çocuklara asla kızılmaması daha tehlikeli. Yeter ki niye kızdığınızı anlatın.
Size pedagog cocuklarinizi korkutun mu dedi??
Bu bağırma olayları sıklaşınca önemi kalmıyor bence. Güzel bir tabir değil ama bazı çocuklar için mesela dayak arsızı olmuş denir ya onun gibi.Bugün kardeşini salıncaktan düşürdü abisi. Yavaş salla diye uyardım kardeşin düşebilir canı acır dedim.
Tamam anne dikkat ederim dedi çok istediği için izin verdim. Bu dediğim abi 4 küçük de 3 yaşında.
Ben de o sırada mutfağı toparlıyorum.
Salıncaktan düşünce küçük. biraz fazla bağırdım sanırım büyüğe.
büyük olan öyle bir titredi ki dudaklarını ısırdı korkudan ben de üzüldüm o kadar korkunç mu göründüm acaba diye.
Sonra konuştum karşıma alıp su verdim su içti anne senden çok korktum dedi.
Sarıldım korkma amacım korkutmak degildi ben de o an korktum kardeşine bir sey şey oldu sandım dedim. Sonra korkusu geçti tabi.
Not: küçüğe herhangi bir sey şey olmadı düşerken kendini tuttu kafası yere değmedi
Yok, bağrılıyor.Yani bağırmak bazen kaçınılmaz oluyor. Keşke hep bağırmadan büyütüm diyebiliseydim. İnsanın tahammül sınırlarını aşabiliyor çocuklar bazen.
Ama korkmazlar benden. Öyle travma geçirtecek kadar nasıl bağrılır ki zaten. Kendi ruh sağlığı bozuk olması gerekir insanın
tsk ederimBu bağırma olayları sıklaşınca önemi kalmıyor bence. Güzel bir tabir değil ama bazı çocuklar için mesela dayak arsızı olmuş denir ya onun gibi.
Bence çocuk bağırırsanız gerçekten ciddi bir şey olduğunu bilsin. Sonuçta ikisi de sizin çocuğunuz. 4 yaşındaki 3 yaşındakini sallarsa en doğal şey düşürmesi. Çok şükür bir şey olmadığını da gördükten sonra keşke bağırmasaydınız.
O konu başka bir konuydu. Kendi aralarında celisiyorlar demek istedim.
Kafamda canlaninca bile bir tuhaf oldum.Yok, bağrılıyor.
İki ufak çocuk söz konusu ise yer gök inleterek bağrılıyor.
Daha 5 dk önce bademciklerimi patlattım.
Büyük oğlum küçüğü oyuncak kutusuna koymuş, bir de üzerine oturmuş.
Kaldırmak çıkarmak için yapmadığım kalmadı, oyun oynuyorlar ve ikisi de çok mutlu(!) ama süre uzadıkça cinnet geçirip bağırdım.
Nefes alamayabilir, 40 cm bir kutuda orası burası ezilebilir, bayılabilir vs.
Fazlasıyla geveze fazlasıyla atılganım belki de var etkisi farkında değilim. Zor iş büyütmekBen de çocuk yetiştiriyorum bazen ikilemde kalıyor insan.
Peki o titremeler sonucu bir travma oluştu mu şu an ki psikolojiniz ne durumda?
En önemlisi özgüven eksikliği oluşturdu mu?
Yontem farkliligi vardir , bazi konularda celisirler o ayri ama korku gibi bir konuda hicbir uzman celismez , uzmanin kendisi psikopat sosyopat bir manyak degilse cocuklarinizi korkutun demez
Siz kavram karmasasi yasiyorsunuz sanirim , disiplin kurmak , kural koymak ve soz dinletmek gibi mevzularla korkuyu karistiriyorsunuz , mesela eskiden cocuklar bezi biraksin diye kukunu yakarim derlermis korkutmak budur , hangi uzman bunu normal karşılar? Yemegini yemezsen seni polise veririm demek korkutmaktir , bunu normal karşılayan uzman mi var??
Korkutarak cocuk buyutulmez ama disiplinle ve kurallarla cocuk buyutulur
Elbette çocuğun seviyesine göre uyarı ve yine onun anlayacağı şekilde nedenlerini belirtmek gerekir. Oğlum 13 buçuk aylık cekmecelere elini sikistirmamasi için onu uyardım sık sık hatırlattım çok kısa sürece iyi bi karıştırıcı oldu. Kesinlikle korkutmak yanlış bi yöntem. Zaman zaman uyarılara uymadiginda sonuçlarla karsilasmali elbette bu kendine zarar vermeyecegi şeylerde olmalı. Bazı şeylere sıcak elin acır yara olur vs diye uyardigimizda ciddiye almayabiliyo ya da ısrarcı olabiliyo o zaman benim kontrolümde olmak kaydıyla dokunurken tepki veemiyorum. Zaten dokunur dokunmaz geri çekiyor. Her yaş gurubu için elbette farklı konular olacaktır ama yasaklar ,korkular pek işlevsel olmuyo çocuk yetiştirme noktasında. Hayatta huzurlu olabilmek için esnek olabilmek lazım yoksa hem kendimize hem etrafımızdaki insanlara hayatı zorlastiririz maalesef.Çocuklarınıza disiplin verirken hata yaptıklarında uyarıda bulunurken korkutur musunuz?
Hani bazı anneler der ya bir bakisimla ya da bir seslenisimle titretirim. Ama sevmeye gelince de çok severim. Dengeli olmak iyidir.
Bazıları da der ya çocuklara korku verirsen travma olarak ileride geri döner o duygu.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda doğrusu size göre hangisi?
Anne baba kolay taviz veriyor ama ablalar genelde öyle olmuyor. O anne babalığın verdiği kıyamama durumu olmuyor çok. Ben de ablayım. Aynı durumlar Bizde de geçerli.Anne değil ablayım.
Otoriter olan benim, bir bakışımla yaptığı hatayı düzeltmeye çalışıyor. Ama anneme veya babama karşı öyle değil. Bir hatayı 500 kez yapsa annem babam 500 kez kızsa yine dinlemiyor. Nedenini bizde anlamadık ama durum böyle.
Ya konu açarken bunu ifade ettim zaten sesiyle bakisiyla korkutmak benim anlatmak istediğim. o korku biçimi bana da çok ters. Öyle bir seye hic bir zaman basvurmadim.
Siz ne düşünüyorsunuz benim sorum Hakkinda?
Malesef çocuklar en çok tehlikeli şeylerden zevk alıyorlar. Düşünemiyorlar bazen bir sonraki adımı.Yok, bağrılıyor.
İki ufak çocuk söz konusu ise yer gök inleterek bağrılıyor.
Daha 5 dk önce bademciklerimi patlattım.
Büyük oğlum küçüğü oyuncak kutusuna koymuş, bir de üzerine oturmuş.
Kaldırmak çıkarmak için yapmadığım kalmadı, oyun oynuyorlar ve ikisi de çok mutlu(!) ama süre uzadıkça cinnet geçirip bağırdım.
Nefes alamayabilir, 40 cm bir kutuda orası burası ezilebilir, bayılabilir vs.
Gerçekten öyle, bu konuda size katılıyorum. Bende kardeşimi bulaşık makinesine sokmuşum mesela annem korkudan ne yapacağını şaşırmıştı allahtan çalıştırmamışım makineyiMalesef çocuklar en çok tehlikeli şeylerden zevk alıyorlar. Düşünemiyorlar bazen bir sonraki adımı.
Allah korusun hepsini.