Korku

Benhurrem

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
2.459
4.354
53
Sürekli esimden ayrılacağım diye korkuyorum aramiz bozulacak evliligimiz kotu olacak korkusu aşamıyorum hersey guzel giderken aniden korku basıyor sürekli olumsuz düşünüyorum dengemi kaybettim böyle olan varmi kendinizi toparlayabildiniz mi

İnsanın korktuğu başına gelir.
Bir de niye bu kadar korkuyorsunuz? Evliliğiniz bozulursa hayatınız mı bitecek? Nedir yani, alt tarafı evlilik. Bu kadar korkup kendini yıpratacak, psikoloji bozacak ne var ki?

İnsanın korktuğu başına gelir.
Bir de niye bu kadar korkuyorsunuz? Evliliğiniz bozulursa hayatınız mı bitecek? Nedir yani, alt tarafı evlilik. Bu kadar korkup kendini yıpratacak, psikoloji bozacak ne var ki?
Sizin alt tarafi evlilik diye basitlestirebileceginiz bir konu degil hanımefendi bu ben bunu basit birsey olarak görmüyorum görüş farklılığı bu evlilige karşı biriyseniz yorum yapmayiniz yeterince ic sıkıntım var birde sizinkiyle ugrasamiycam

Sizin alt tarafi evlilik diye basitlestirebileceginiz bir konu degil hanımefendi bu ben bunu basit birsey olarak görmüyorum görüş farklılığı bu evlilige karşı biriyseniz yorum yapmayiniz yeterince ic sıkıntım var birde sizinkiyle ugrasamiycam
Evlilğe karşı değilim, evliyim zaten karşı olsam evlenmezdim. Ancak evliliği hayatımın merkezine de koymuyorum. İnsanız başımıza her an her şey gelebilir. Bunu bilerek ve buna göre yaşamak gerekiyor diye düşünüyorum. İç sıkıntınız da kendi yarattığınız bir durum. İnsanın ya ilerde evliliğim bozulursa diye içi sıkılmamalı. Normal değil bu. Bir yardım almalısınız sanki.

Evliliğe karşı olmakla ne alakası var, arkadaş gayet doğru söylemiş. Dünyanın en şahane en kutsal en önemli evliliği bile olsa insanın kendinden önemli değil.

Dünyanın sonu mu?
Ölüm mi var sonunda?
Bu kadar korkuyorsanız o evlilikte bence sorun vardır. İnsan düzgün bir ilişkide bu kadar kaybetme korkusu yaşamaz.

Ne olur boşanırsanız mesela? En fazla ne olur? Üzülürsünüz eeee başka? Bu kadar ödünüzün kopmasının sebebi ne? Evlenmeden önce yaşamıyor muydunuz, soluduğunuz havayı içtiğiniz suyu evlilik mi verdi size? Bırakın kocayla aranın bozulmasını insanlar evlatlarını kaybediyor farkında mısınız?
Babaannem önce küçücük çocuğunu sonra eşini sonra kardeşini ana babasını en son tekrar evladı kaybetti ve 100 yaşında öldü, kimse kocasıyla karısıyla arası bozuldu diye yada boşandı diye ölmez. Ona buna çemkireceğinize kendinizin farkına varın da doktora gidin

Niye, dünyadaki tek erkek eşiniz mi ? Ayrıca sakınan göze çöp batar. Arkadaş gayet normal bir şey söylemiş hemen sivrilmişsiniz hayırdır? Burada çeşit çeşit üye çeşit çeşit düşünce var. Saygı duymak zorundasınız. Yok ben her yorumu kaldıramam diyorsanız bulunacağınız her burası değil.

Sürekli esimden ayrılacağım diye korkuyorum aramiz bozulacak evliligimiz kotu olacak korkusu aşamıyorum hersey guzel giderken aniden korku basıyor sürekli olumsuz düşünüyorum dengemi kaybettim böyle olan varmi kendinizi toparlayabildiniz mi
Yani hayatta her şey insan için. Durduk yere evlilik bozulacak diye sağlığımız bozulacak diye birilerini kaybedeceğiz diye veya öleceğiz diye korkalım mı ne yapalım? Destek alın bence normal değil durduk yere böyle bir kuruntu, eşiniz de boğulur böyle zaten korktuğunuz başınıza gelir

Eşiniz dışında güvendiğiniz aileniz, çevreniz vs yoksa sadece ona odaklandıysanız kaybetme hissi oluşmuş olabilir. Yani sadece o var o da giderse ne yaparım gibi yalnız kalma korkusu. Bunun için yapabileceğiniz şey dolu dolu hayatınızı doldurun işiniz yoksa çalışın yada çocuk varsa onlarla meşgul olun boş kalmayın. Zihninizin meşgul olacağı bir şeyler lazım

Başka böyle takıntılı olduğunuz, kaygılandığınız konular var mı?
Psikolojik destek alın bence.

Daha önce 17 yaşında bir evlilik yaptığınızı ve evlenip ayrıldığınızı yazmıştınız. Evliliğiniz sürdürülemez hale gelmese daha önce de ayrılmazdınız.

Bu evliliğinizde de aynıları olur mu diye düşünmek yerine ana odaklanmaya çalışın.

Daha önce 17 yaşında bir evlilik yaptığınızı ve evlenip ayrıldığınızı yazmıştınız. Evliliğiniz sürdürülemez hale gelmese daha önce de ayrılmazdınız.

Bu evliliğinizde de aynıları olur mu diye düşünmek yerine ana odaklanmaya çalışın.
Evet boşanma korkusu ayni seyleri yasama korkusu var esimin babasi sorunlu bir adam kumasi vs var esim cok naif biri iyi de biri babasinin yaptiklarini da hiçbir zaman kabul etmemis cok zor bir çocukluk geçirmiş iyi şeyler yasarken sürekli olumsuz düşünüyorum bozukacak gibi vs atak gibi geliyor hayatima darma duman oluyorum belki de yardim almaliyim psikoloktan

Bastırılmış kıskançlık duygusundan kaynaklandığını düşünüyorum. Sağlıklı evlilikte neden ayrılma korkusu yaşayayım ki ? "Çok gülme ağlarsın" sözüyle buyutuldugumuz için heralde mutlu olmanın sonu hep kötü gelecek sanıyoruz.

IMG20221107110129.webp

Back
X