Korku..

mahidevran278

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
47
Puanlar
3
Benim şimşek sesinden aşırı bir korkum var
Kendimi kaybediyorum
İstemsiz büyük bir korku oluyor
Ya bagırmaya başlıyorum
Yada etrafda dönüyorum
Aşırı korkunç bir durum ve kimsenin beni boyle yakalamasını da istemiyorum
Ben bu durumu nasıl atlatabilirim
Komik ama düşer çarpar diye her sesinden ayrı bir hal alıyorum
Yaşayan varmı acaba?

Aynen gök gürültüsü beni de çok ürkütüyor.Kulaklarimi kapatıp besmele çekiyorum.Şimdi çocuklarım var onları teskin edecegime böyle yaparsam onlar daha çok etkilenir diye belli etmemeye çalışıyorum ama tam olarak aşamiyorum bu durumu.

Kendimi şöyle de avutuyorum yıldırım çarpsaydi gürültüden önce çarpardı, çünkü önce şimşek çakıyor,ses sonradan geliyor.

Aynen gök gürültüsü beni de çok ürkütüyor.Kulaklarimi kapatıp besmele çekiyorum.Şimdi çocuklarım var onları teskin edecegime böyle yaparsam onlar daha çok etkilenir diye belli etmemeye çalışıyorum ama tam olarak aşamiyorum bu durumu.
Bende öyleyim bir kenara çekilip kulaklarımı kapayıp dua okuyorum
Bitene kadar aşırı kötü bir durum

Kendimi kaybediyorum
Ya bagırmaya başlıyorum
Yada etrafda dönüyorum
Yaşayan varmı acaba?
Beyin öyle muazzam bir organ ki bir yazı,ses, koku, mekân, kişi bir anıyla ilgili aniden çağrışım yaptırabilir. Aklıma üniversite yılları geldi. Kykde kalırken samimi olduğum bir arkadaşım vardı. Kendisiyle dışarı çıkacağımız bir günde aniden şimşek çaktı,gök gürledi. Ben yağmuru, gök gürleme sesini seven ve keyifle izleyen biriyim. Gök gürleme sesini duyunca arkadaşım bir anda çığlık atmaya başladı, kulağını kapattı. Ben de ne yapacağımı şaşırdım, korkusu olduğunu o an anladım ve bir kaldırım köşesine geçtik ona sarıldım sakinleştirmeye çalıştım. Bu tarz fobileri olan insanlar var ,yalnız değilsiniz. Küçük gibi görünen korkular sosyal hayatımızı etkiliyorsa ve o an aşırı tepki veriyorsak burda çözülmesi gereken bir problem var demektir.

Kendimi kaybediyorum
Ya bagırmaya başlıyorum
Yada etrafda dönüyorum
Yaşayan varmı acaba?
Ben de çok korkuyordum bir de karanlıktan ama annem çok kızardı küçükken her halde korkmama rağmen bastırmayi öğrendim

Küçüklüğümden beri korkmam ama tabi dışarda olursam o anda işler değişir. Tepkiniz aşırı geldi bana travmanız sürüyor gibi.

Küçüklüğümden beri korkmam ama tabi dışarda olursam o anda işler değişir. Tepkiniz aşırı geldi bana travmanız sürüyor gibi.
Önceden böyle bir korkum asla yoksa hatta eskiden görüntü olarak aşırı hoşuma giderdi
Bu 2 sene ne olduysa istemsiz korkuyorum
Bu durumu çok düşündüm acaba bir durumdan mı etkilendim diye ama aklıma hiçbir durum gelmedi

Kendimi kaybediyorum
Ya bagırmaya başlıyorum
Yada etrafda dönüyorum
Yaşayan varmı acaba?
şimşek her zaman çıkmıyor ki

Kendimi kaybediyorum
Ya bagırmaya başlıyorum
Yada etrafda dönüyorum
Yaşayan varmı acaba?

Işık hızı çok hızlıdır: Yıldırımın ışığı saniyenin çok küçük bir kısmında göze ulaşır. Bu yüzden önce yıldırımı görürüz.
Ses hızı daha yavaş: Ses havada yaklaşık 343 m/s (yaklaşık 1 saniyede 343 metre) hızla ilerler. Bu yüzden gök gürültüsü ışığı gördükten sonra gelir.
Yani ses geldiğinde o korktuğumuz ihtimallerin çoğunun tehlikesi çoktan geçmiş olur çünkü ses sonradan gelmiş oluyor.
Bunu bilmek beni rahatlamıştı ve korkumu yenmemi sağladı.

bu ne bilimsizliktir demeye geldim.
1774026679573.webp

öncelikle yıldırım en yüksek noktaya düşer mevcut olan, çevrede onlarca metre yüksekliğinde bina varken sizi seçmez. en kısa yolu almak ister elektromanyetik kuvvetten dolayı. zaten içinde bulunduğumuz binalarda paratoner var. bu da cepte, evde ya da kapalı alanda size şimşek çarpamaz.

araçlar metal oldukları için faraday kafesi görevi görüyorlar, dışarıda bomboş bir alandaysanız araca elektrik çarpsa bile size yine bir şey olmaz.

çünkü metal içi boş yapılar yükü dışlarında tutar. sonuç olarak ağaçsız açık bir alanda fırtınaya yakalanmadıysanız yıldırım düşme ihtimali yok gibi.

son olarak bilimle kalın nolur kendinizi yıpratmayın.

İstatistiğe güven derim. Günlük hayatta trafikte olmak daha riskli yıldırım çarpması milyonda bir bile değil belki

Back
X