Korku!

Annesibebisleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
424
306
33
34
merhaba kizlar, benim 4 yasinda oglum var ve suan 37 hafta hamileyim.
Ilk hamileligim cok kolay gecti, ama dogumum zor oldu. Normal epidural dogum yaptim. 12 saat sanci cektim onun son saatler epidural igne yedim. Oglum zor dogdu, karnima bastirdilar falan sonra vakum pompayla cikarildi bi kac dikisimde oldu ama hemen toparlandim cok sukur.

Gelelim derdime ; Sukurler olsun rabbime bana yine bu duyguyu yasatti.
Ama ben dogum etmekten cok korkuyorum, o aciyi hissetmekten epidural vurdurcam yine buyuk ihtimal ama ondan bile korkuyorum artik. Surekli aklima geliyor esim gece calisiyor ama uzak degil, her aksam olunca bu korku basiyor.

Yurtdisinda yasiyorum gerek olmadigi surece acil bi durum olmadigi surece sezeryan yapmiyorlar burda.

Rabbim isteyen herkeze nasip etsin. Kizlar lutfen bana yardim edin korkumu yenmem lazim.

aynen arkadaşa katılıyorum çok dua et ve yanından telefonunu ayırma sakın acil durumda hemen kocana hastaneye Vs ulaşma imkanın olsun

Insirah suresini biliyor musunuz, bilmiyorsaniz ezberleyin ve dilinize pelesenk edin. Cok sevdigim bir ablam soylemisti. Insallah bu seferki tek nefeste kolay dogum olur. Allah yardimciniz olsun

İnşallah iyi geçirirsiniz doğumu. İlki zor geçti diye ikincisi de kötü geçecek diye bir şey yok. Kendinizi iyi geçeceği yönünde motive edin, doktorunuza sorarak bol bol yürüyüş yapın, stresinizi azaltıp doğumunuzu kolaylaştırır. Hayırlı doğumlar dilerim.

ikinci bebekler genelde pit diye doguyor diye duyuyorum etrafimdan..
ikinci dogumu yapan bi cok arkadasim cok guzel gectigini soyledi dogumlarinin.
annemde bende cok sanci cekmis ama kardesim oyle kolay dogmus ki,sanci aralarinda uyuyordum nerdeyse diyor.
okadar kolay olmus.
icinizi ferah tutun bence.
Bol bol insirah suresi okuyun.
saglikla alin kucaginiza

ariyana arkadasıma katılıyorum ikinci doğumlar kolay oluyormuş Dr umda bana ikinci hamileliğimde aynı seyleri söylemişti. Ilk doğumum cok zor oldu benimde 17 saat sancı çektim oglum 4250 doğdu. Cok kanamam ve dikişim oldu ama yinede ikincide son ana kadar asla normal dogumdan vazgeçmedim nasip değilmiş kordon dolanmış ve acil sezeryan oldum. Korkmayın arkadaşların dediği gibi dua edin Rabbim yardımcınız olsun bir avazda kurtarsın insallah

İnan aynı insan yapsa da her doğum bir değil. Çünkü gelecek olan Bebek bir değil.
Dolayısıyla şuan korkuya kapılman, kendine yapabileceğin en büyük kötülük.
Zaten bir kere öyle yada böyle vajinal doğumu yaşamışsın ne diye sezeryan düşünüyorsun. Sezeryanda evet doğum 45 dk ama acısı 3 ay. Vajinal doğumda o kadar şikayet etmene rağmen 12 saat sürmüş. 30 dk Sonra hemen yürüyebilirsin bile.
Bence korkuyu bir kenara bırakıp nefes çalışmalısın. Doğru nefesin, Süreyi kısalttığı ve doğumu kolaştırdığı kanıtlanmış.
Bulunduğun ülkede doğuma hazırlık ve nefes eğitimi Veren kurslardan var mı?
Bulutsan hemen yazıl.

Bu korku bendede var.meryem suresini oku.orda bi ayet var onu surekli oku meryem annemiz dogum yaparken okudugu bir dua var onu yazacam sonra bakmam lazim birde dogumdan once bol hurma yemek iyi geliyormus bunu yerken de ihlas felak nas fatiha eyetel kursi okuyarak ye kolay dogumlar olsun insallah

Hiç korkmayın... 2.doğumlar ilk doğuma göre daha kolay ve ağrısız olur genelde ( büyük bebek vs gibi bi durum olmazsa) İlk doğumu atlatmışsınız bu çok daha kolay ve daha ağrısız olacak diye düşünün sürekli. Stresli girmeyin doğuma en önemlisi bu. Yurtdışındaymışsınız bir gebelik kursuna vs de yazılabilirsiniz, egzersizlerin çok rahatlattığını duymuştum.

Canim şöyle düşün o sanci sadece 12-13 saat surdu bebegini kicagina aldiginda canin aciyir muydu hala? Hepsi geçmiş gitmisti degil mi... bu da oyle olacak sadece 12 saat oyle düşün. ..
Allah yardimcin olsun arkadaslarin dedigi gibi bol bol insirah oku...
Ve bolca hurma ye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…