Korkudan nefes alamıyorum cesaret verin bana ne olur

Flap tedavisi oldum. Dis etlerimi 4 kisima bolerek, yani ceyrek sekilde, sirayla 4 hafta dikis atildi.
Islem yapilirken uyusturuyor anlamiyorsun.
Sonra buz ve dikkat ederek gecti.
20lik cerrahi cekilmedi ama o da benzerdir.
Asiri korkulacak bir islem degildir 😊

10 sene kadar önce ben de yaptırmıştım, korkulacak kadar değil inanın. Uyuşturıyorlar zaten.
Geçmiş olsun🌸

Istersen isim verebilirim L seklinde disim sifir dikis ve yarik ile alindi 3 disimde hic sorun yasamadim
Ama senin yolundan gitseydim cene cerrahi tercih ederdim

Yarı gömülü/ tam gömülü ise çene cerrahisi çekmeli. Dikişten hiç korkma dikiş atılınca daha çabuk iyileşiyor. Dikişi aldırırken de hiç acımıyor. Bİr iki gün hafif bir ağrı olabilir çok normal. Kanal tedavisinden daha kolay bence :D Sigara kullanıyorsan dikiş alınana kadar içmemeni tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun.

Carsamba günü 20 lik dis ameliyatim var 10 gün arayla teker teker alacak doktor 2 tanesi tam cıkmıs biri tam gömülü yan duruyor diğeri de yari gömülü.Dikiş de atilacakmış ve ben asiri derecede korkuyorum normal dis cekimi olsa bu kadar endise etmem ama dikis falan isin icine girince daha cok korkuyorum 2 defa sezaryen oldum bu kadar korkmadım cünkü her ikisinde de sakinlestirici aldım. Hadi dişi cektirdim ama dis cektirdikten sonra dikis atma olayi aklima geldikce krize giriyorum adeta dogumlarimda bile bu anlari hatirlamiyorum anlamamak icin defalarca sakinlestirici istemistim korkularım katmerleniyor cok mu zor gercekten yaa kontrolüm dısında vucudumda bir seyler olmasi fikri cok korkutucu geliyor. Tam gömülü olup yan duran agri yapmiyor istesem cektirmeyebilirim ama sonra sorun cikarmasin diye ondan da kurtulmak istiyorum.Bir de ilcede poliklinik doktoru yapacak tam cikmis dislerdeki islemi acaba ona yaptirmayip direkt cene cerrahina gitmek daha mi iyi olur ? Normal dis cekiminden cok mu farkli ?
Iyi bir yerde isinin ehli doktorunda yaptirirsan inan bana 5-7 günde toparlanirsin. Seni cok iyi anliyorum 28 yasindayim tek seferde 2 tane cektirdim 12 gün de ancs toparlandim enfeksiyon oldu ateslendim kulak enfeksiyonu gecirdim. Mutlaka iyi doktorda yaptir benim doktor yasliydi ve muayenesi hic yeni degildi eski aletlerle yapti igne yaptiktann sonra bisey hissetmedim etkisi gecene kadar dikis de bildigin o dikislerden olmuyor iyilesme sürecinde aliyolar onu hic acitmadan bir cimbiz yardimiyla kolaylikla cikiyor. Eger istanbuldaysab ilker arslani öneririm oradaki tüm doktorlarin eli hafif asiri iyiler

Benim 2 tane yarı gömük yirmilikleri aynı anda sadece uyuşturarak çekti çene cerrahı. Çekilirken hiç hissetmedim 5 dakika sürmedi.

Mutlaka cene cerrahina yaptirin. O koltuga oturup uyusturucu iğneyi vurulduktan sonrasi rahat. Olup bitiyor. Hicbir sey hissetmiyorsunuz. 1-2 gun aci sislik olabilir. Cene cerrahina uaptirmak elzem.

Ben de 20liğimi cerrahi çekimle çektirdim. Hiçbir acı duymadım. Dikiş atıldığını tabi ki hissetmiyorsunuz. Hiç korkmayın.

18 senedir panık atak hastasıyım
Ikı sezeryan yaptım
Benımde ıkısı yan gömülü kesili dikişli 20 lik diş alındı
İnan hiçbişey yok
Şuan ön dişim kırıldı hafıf ucundan dolgu olması gerek korkudan gitmiyorum
Ama o gömülü dişleri dikişli cektirmiştim yani şaşırıyorum kendıme
O dişleri cektirince köpek dişlerim dışarı dogruydu ,resmen dişlerim düzeldi.
Yan durunca diğer dişlere baskı yapıyormus hatta yan gömülü dişin yanındakinin kökünü bile çürütmüş
Hiç korkma ben yaptıysam herkes yapar
Üstteki ikiyide yani toplam 4 dişi ikisi sikişli olmak üzere cektırdım

Gömülü olmaları durumunda çene cerrahına ihtiyacınız var. Her yirmilik çekimi aynı değil. Tam gömülü bir dişi aldırıyorsanız bu ameliyat sınıfına giriyor.
Canı tatlı olmayan sabırlı kardeşim "Ağrı kesicinin etkisi hafifleyince dünyanın kaç bucak olduğunu gördüm" demişti.
İşlem sırasında uyuşturucudan dolayı hissetmeyeceksiniz. Bir süre için canınız yanabilir. Ama azda yanabilir. En kötüsünü düşünmeyin.

Çok geçmiş olsun Sizi çok iyi anlıyorum 10 yıl önce 2 tane alt yirmilik dişlerim yan dönmüştü. Ben de 1 ay arayla yan dönmüş dişler için iki ayrı cerrahi müdahale oldum. gerçekten de orada uzanırken yaşadığım korkuyu dogumda bile yaşamamıştım. ama Beklediğim gibi olmadi. Cok hizli uyustu cekimde hicbir rahatsizlik hissetmedim.korkmanıza gerek yok.bana en zor gelen bölüm dikiş bölümüydü Çünkü sürekli üstüne eğilen biri elleri ağzının içinde bu çok rahatsızlık verici ama geçiyor. Bir ay sonraki 2 çekimde ne olacagini bildigimden cok daha rahat gecti. Kapayın gozlerinizi hatta bana ikincide muzik dinleyebilirsin demislerdi.ondan sonra o yirmilik dişin yaşattığı Sıkıntıların bitmesi Her Şeye Değer gerçekten çok geçmiş olsun korkmayın neredeyse Her canlı yirmilik diş çekimini tadıyor Yani sakin olun sadece

Carsamba günü 20 lik dis ameliyatim var 10 gün arayla teker teker alacak doktor 2 tanesi tam cıkmıs biri tam gömülü yan duruyor diğeri de yari gömülü.Dikiş de atilacakmış ve ben asiri derecede korkuyorum normal dis cekimi olsa bu kadar endise etmem ama dikis falan isin icine girince daha cok korkuyorum 2 defa sezaryen oldum bu kadar korkmadım cünkü her ikisinde de sakinlestirici aldım. Hadi dişi cektirdim ama dis cektirdikten sonra dikis atma olayi aklima geldikce krize giriyorum adeta dogumlarimda bile bu anlari hatirlamiyorum anlamamak icin defalarca sakinlestirici istemistim korkularım katmerleniyor cok mu zor gercekten yaa kontrolüm dısında vucudumda bir seyler olmasi fikri cok korkutucu geliyor. Tam gömülü olup yan duran agri yapmiyor istesem cektirmeyebilirim ama sonra sorun cikarmasin diye ondan da kurtulmak istiyorum.Bir de ilcede poliklinik doktoru yapacak tam cikmis dislerdeki islemi acaba ona yaptirmayip direkt cene cerrahina gitmek daha mi iyi olur ? Normal dis cekiminden cok mu farkli ?
Hiç korkmayın bende geçen sene çektirdim ve riskli bir yerdeydi çektiğini bile anlamadım zaten uyuşuk olacak ağzınız. Sonrasında tükürme yapmayın bir şey içerken pipetle içmeyin kanamayı arttırabilirmiş bende çok hafif şişlik oldu morarma bile olmadı hatta 1 gün sonrasında avm ye gittim. Kafada büyütülecek bir şey değil sadece 1 2 gün ağzımı açmakta biraz zorlandım o kadar

Benımde ıkı 20 lik diş alınması lazım tekı çürük ve parça kırıldı inanılmaz şekilde korkuyorum asırı şekilde doğum yapmak bu kadar korkutucu gelmedı bana. Size de çok gecmıs olsun lütfen gelısmeyı yazın burayada belkı bana da bi cesaret gelir.

Operasyon başlamadan sakinnleştirici alın. Ağzınızı uyuşturacakları için bir şey hissetmezsinşz diye tahmin ediyorum

Ohoooo. 4 ünü de o şekılde aldılar. Hemde farklı farklı yıllarda 😂 hiç korkmayın geçer gider. Dikişte atıldı hepsıne. Hatta bırınde felaket hastaydım, 10 gün önden iğne olup ondan sonra patlayınca alabılmışlerdi. Korkmayın herkesın basına gelıyor malesef 20 lik dışler böyle genelde

Yapmıyorlar . Bende ayrı ayrı günlerde oldum . Sinirlere dokunuyordu yarısından kesip boşluğu doldurup diktiler . Çok rahat geçirdim korkmayın.

Hatta çokta şaşırmıştım büyük ağrılar bekliyordum bekledıgım gibi olmadı
Umarim benim de ayni olur tesekkur ederim

Yapmıyorlar . Bende ayrı ayrı günlerde oldum . Sinirlere dokunuyordu yarısından kesip boşluğu doldurup diktiler . Çok rahat geçirdim korkmayın.

Hatta çokta şaşırmıştım büyük ağrılar bekliyordum bekledıgım gibi olmadı
Umarim benim de ayni olur tesekkur ederim
Merhaba, ben çocukken ortodonti tedavisi gördüm. 16 yaşımda da alt çenem dar olduğundan daha yirmilik dişler çıkmadan doktorum onları almak istedi. Yani çıkmamış henüz içerideki dişler çekildi ve dikiş atıldı.
Hatırladığım kadarıyla bir hafta öncesinde ilaç kullanmıştım. işlemden sonra da 1-2 gün şişlik olmuştu. iki dişi bir hafta arayla çekmişti.
Öyle korkulacak bir şey yoktu. ben de diş işlemlerinden hoşlanmıyorum ama yapacak bişey yok.
Evet ben de antibiyotik kullaniyorum bu akşam bitecek yarin islem

Dis hekimi degilse yaptirmayin hic boyle sey duymadim. Benim normal gomulu vs olmayan dişimi bile cekim olacaginda çene cerrahina yönlendirdiler diger diş hekimlerim gittigim hastanede böyle oluyor dolguyu ayri bir hekim yapar, kanal ayri bi hekim çekimler, implantlar çene cerrahi yapar. Hepsinin uzmanligi ayri
Yanlis belirttim herhalde dis hekimi yapacak işlemi ama dis cerrahi degil genel diş üzerine calisiyor,gömülü diş dışındakileri ben alırım gömülü olanı cerrah alır dedi

Back
X