• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korku

fafintoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
110
70
48
29
Merhaba, son zamanlarda çok fazla kötü haber okuyorum. Taciz, tecavüz, cinayet, işkence, gasp, hırsızlık gibi.
Gündüz bunları okuyup akşam yatınca sürekli ya biri beni otobüste minibüste taciz ederse, ya sesimi çıkarsam bile kimse bişey demezse diye, eve hırsız girse ya karşılaşsak onunla ya bana bişey yaparsa diye korkuyorum.
Hepimizin çeşitli kendimizi koruma yöntemleri var bi kadın olarak minibüs boşsa binmemek, telefonla konusuyor numarası yapmak, her erkeğe abi-amca demek vs gibi. Ama bu haberleri okudukça iki katı geriliyorum ve korkuyorum. Kendimi bu haberleri okudukça güvende hissetmiyorum. Elektro şok yada ne bileyim biber gazi filan almayı düşünüyorum. Ama bunlarda başıma bela açabilir diye düşünüyorum.
Düşünsenize yolda dayak yiyen, yada tacize uğrayan bir kadına yardım etmek, müdahale etmek isterim. O kadar insanlığım var. Ama ya bana da bişey yaparsa diye cesaretim yok.
Allah yardımcımız olsun :(

Yalnız değilsin.

Maalesef ülkemizde bütün kadınlarda bu korkular var.Herkes biber gazı v.s. taşımaya başladı.

Korkutanlar utansın.Cesaret edebilmelerine zemin hazırlayanlar utansın.

Siz tedbirinizi alın.Çantanızda birşeyler bulundurun.Ne yazık ki durum bu

O bahsettiğiniz araçlar, kanunen taşınması yasak olan şeylerdir.
Ha bir bıçak taşımışsınız, ha biber gazı.
Maalesef ikisi de aynı kategoride.
Korkuyla yaşamak çok zor ama bu durumları en aza indirgememiz lazım.
Örneğin, bilmediğim muhitte asla toplu taşıma kullanmam.
Hep belirli yerlere giderim, arabaya bindiğim an otomatik kilidi beklemeden kilitlerim, hava karanlık olduğunda kalabalık alanlara yönelirim, uzaktan gelen biri hakkında olumsuz düşüncelere kapılırsam en yakın market-büfe ya da ne varsa ona girerim vs.
En önemlisi bir tehlike sezinlediğimiz an telefondan polisi arayarak durumu bildirmek gerek.

Yalnız değilsin.

Maalesef ülkemizde bütün kadınlarda bu korkular var.Herkes biber gazı v.s. taşımaya başladı.

Korkutanlar utansın.Cesaret edebilmelerine zemin hazırlayanlar utansın.

Siz tedbirinizi alın.Çantanızda birşeyler bulundurun.Ne yazık ki durum bu
Nerden bulabilirim peki elektro şok, biber gazi vs biseyleri bileniniz varmi

Hep belirli yerlere giderim, arabaya bindiğim an otomatik kiliti beklemeden kilitlerim, hava karanlık olduğunda kalabalık alanlara yönelirim, uzaktan gelen biri hakkında olumsuz düşüncelere kapılırsam en yakın market-büfe ya da ne varsa ona girerim vs.
En önemlisi bir tehlike sezinlediğimiz an telefondan polisi arayarak durumu bildirmek gerek.
Kendimizi ne kadar korursak koruyalim anlik, saniyelik bişey artik bi olay karsisinda tepki vermeye dahi korkuyor insan ya bişey yaparsa diye

Kendimizi ne kadar korursak koruyalim anlik, saniyelik bişey artik bi olay karsisinda tepki vermeye dahi korkuyor insan ya bişey yaparsa diye
Çok haklısınız.
Geçen yolda bir kavga gördüm 2-3 erkek birini dövmeye başladı.
Ne yapsam bilemedim, karışsam dayak yiyeceğim ya da polisi arasam isimsiz ihbar ne derece kaale alınıyor bilemedim.
Arabada bebeğim ve ben yalnızdım, takip edilirsem plakam alınırsa diye de korktum.
İki arada derede kaldım, sonra yola devam ettim mecbur.
İçim içimi de yedi ya o adama bir şey olduysa diye 3 gün haberlere baktım.
Psikopatlık almış başını gidiyor, insan öldürmenin cezası 5 yıl olmuş; e bizler korkmayalım da ne yapalım!

Nerden bulabilirim peki elektro şok, biber gazi vs biseyleri bileniniz varmi

Eminönünde gördüm.Tezgahlarda satılıyor.İnternette de birçok satış sitesinde var,Bulması çok zor değil.

Taşıyan bir sürü insan var.Hatta anneler alıp kızlarına veriyor taşısın diye.

Ne günlere kaldık.

Zaman çok kötü tabi tedbiri almak lazım dikkatli olmak lazım ancak sürekli bunları düşünerek yaşanmaz. Paranoyak olursun sürekli tedirgin ve huzursuz olursun. En iyisi düşünmemeye çalışmak. Olacak olan varsa önüne geçmiyorsun maalesef. Allah korusun ne diyelim... Millet olarak da çok zor zamanlardan geçiyoruz.. Korku hepimizin içinde ama hayat devam ediyor. Güzel günler gelecek inşallah deyip günlük telaşlarımıza devam etmekten başka çaremiz yok sanırım

Hep belirli yerlere giderim, arabaya bindiğim an otomatik kilidi beklemeden kilitlerim, hava karanlık olduğunda kalabalık alanlara yönelirim, uzaktan gelen biri hakkında olumsuz düşüncelere kapılırsam en yakın market-büfe ya da ne varsa ona girerim vs.
Herkesin arabası olmuyor malesef. Gitmek zorunda da kalabiliyoruz bilmediğimiz muhitlere. Benim mesela gelecek aylarda iş görüşmelerim olacak her biri başka ucunda İstanbul'un. Mecbur toplu taşıma kullanacağım. Belki taciz edilip sesimi çıkardığımda önceden başıma geldiği gibi sapık kendini aklayacak teyzeler amcalar bana ahlaksız terbiyesiz utanmaz diyip cık cık yapacaklar. Tacizi görenler beni ilgilendirmez yeter ki bana değmesin diyip susacak.

Herkesin arabası olmuyor malesef. Gitmek zorunda da kalabiliyoruz bilmediğimiz muhitlere. Benim mesela gelecek aylarda iş görüşmelerim olacak her biri başka ucunda İstanbul'un. Mecbur toplu taşıma kullanacağım. Belki taciz edilip sesimi çıkardığımda önceden başıma geldiği gibi sapık kendini aklayacak teyzeler amcalar bana ahlaksız terbiyesiz utanmaz diyip cık cık yapacaklar. Tacizi görenler beni ilgilendirmez yeter ki bana değmesin diyip susacak.
İste bundan bahsediyorum buna asla tahammulum yok bizler gibi insanlarda haber okuyor ama nasil bunlara goz yumabiliyorlar, eskiden boyle seyler yoktu diye dusunuyorum yada vardi ama bu kadar değil sosyal medyada herkes cik cikliyor sapiklari ama gunluk hayatta kafalarini ceviriyorlar tahammul edemiyorum..

Merhaba, son zamanlarda çok fazla kötü haber okuyorum. Taciz, tecavüz, cinayet, işkence, gasp, hırsızlık gibi.
Gündüz bunları okuyup akşam yatınca sürekli ya biri beni otobüste minibüste taciz ederse, ya sesimi çıkarsam bile kimse bişey demezse diye, eve hırsız girse ya karşılaşsak onunla ya bana bişey yaparsa diye korkuyorum.
Hepimizin çeşitli kendimizi koruma yöntemleri var bi kadın olarak minibüs boşsa binmemek, telefonla konusuyor numarası yapmak, her erkeğe abi-amca demek vs gibi. Ama bu haberleri okudukça iki katı geriliyorum ve korkuyorum. Kendimi bu haberleri okudukça güvende hissetmiyorum. Elektro şok yada ne bileyim biber gazi filan almayı düşünüyorum. Ama bunlarda başıma bela açabilir diye düşünüyorum.
Düşünsenize yolda dayak yiyen, yada tacize uğrayan bir kadına yardım etmek, müdahale etmek isterim. O kadar insanlığım var. Ama ya bana da bişey yaparsa diye cesaretim yok.
Allah yardımcımız olsun :KK43:
Bir müddet bu haberlerden uzak durun.hayatta resmettiğini yaşarsın derler. Allah korusun evrene kötü enerji yollama. Düşün düşün kafayı yersin böyle.dikkatini başka şeylerle dağıt bence. Tedbir olarak yasal yanında taşıyabileceğin bi şeyler bak korkuyorsan.

Haberleri izleme, ben mesela o saatleri çocuğa ders çalıştırma saati yaptım ki izlemeyeyim. Sen de o saatlere bir aktivite koy. Sana lazım bir şeyin bilgisini internetten öğrenirsin zaten. Korku ve endişeyle yaşamak zaten çok zararlı. Kendine neden kiyiyorsun ki?

İste bundan bahsediyorum buna asla tahammulum yok bizler gibi insanlarda haber okuyor ama nasil bunlara goz yumabiliyorlar, eskiden boyle seyler yoktu diye dusunuyorum yada vardi ama bu kadar değil sosyal medyada herkes cik cikliyor sapiklari

Maalesef korkunun ecele faydası yok.Daha dikkatli olmaya çalış ortamlarda ama kendini çok korkutursan bu seferde en ufak şeyde etraftan kaçmaya başlarsın ve bu da hayatını cehenneme çevirir.

Arkadaşlar bu arada bir bilgi yanlışlığını düzelteyim. Biber gazının taşınması hakkında herhangi bir kısıtlama yok. Yani biber gazı taşımak suç degil. Bununla ilgili emniyet genel müdürlüğünün bir açıklaması var hatta. Sadece bu biber gazları yurdumuza kaçak yollardan getiriliyor. Yani emniyet mensubu olanlar dışındaki kişilere bunların temini devlet tarafından yapılmıyor. Bu gazlar ithal ediliyor ve kaçak yollardan getiriliyor. Yani savunma amaçlı taşıyabilirsiniz. Ayrıca yanınızda taşıdığınız herhangi bir şey başkasına zarar verdiğiniz müddetçe suç aleti olarak sayılır. Bu biber gazı değil bir su şişesi bile olabilir. Suç kastı olmaksızın savunma amaçlı yanınızda böyle şeyleri bulundurabilirsiniz. Zaten yasak olsaydı böyle şeyler devlet silah ruhsatı vermezdi hic bir vatandaşına.

ben de asırı korkagım. dun trafik saati bir yere gitmem gerekti ve arkadasımla metroya binelim dedik. cok cok nadir metroya bınerim ama simdi de terör olaylarından dolayı korkudan yaklasamıyorum bile cok cekınıyorum. ya biri canlı bomba cıkarsa ya metroyu patlatısa yerin altı bir de falan diye. inanın korkudan binemedik kac km lik yolu yuruyerek gittik öldük bittik ama en azından patlamadık diyoruz.

Arkadaşlar bu arada bir bilgi yanlışlığını düzelteyim. Biber gazının taşınması hakkında herhangi bir kısıtlama yok. Yani biber gazı taşımak suç degil. Bununla ilgili emniyet genel müdürlüğünün bir açıklaması var hatta. Sadece bu biber gazları yurdumuza kaçak yollardan getiriliyor. Yani emniyet mensubu olanlar dışındaki kişilere bunların temini devlet tarafından yapılmıyor. Bu gazlar ithal ediliyor ve kaçak yollardan getiriliyor. Yani savunma amaçlı taşıyabilirsiniz. Ayrıca yanınızda taşıdığınız herhangi bir şey başkasına zarar verdiğiniz müddetçe suç aleti olarak sayılır. Bu biber gazı değil bir su şişesi bile olabilir. Suç kastı olmaksızın savunma amaçlı yanınızda böyle şeyleri bulundurabilirsiniz. Zaten yasak olsaydı böyle şeyler devlet silah ruhsatı vermezdi hic bir vatandaşına.
aynen öyle dogru yazdınız. bir de sunu ekleyeyim, mesru mudafaa durumunda biber gazı kullanımı suç teşkil etmiyor. zaten kuvvet kullanımı yasagının istisnai halidir mesru mudafaa durumu. bireyler arası da devletler arası da aynı kural gecerlidir. bir kisi ani ve kacınılmaz tehlike karsısında kendisini korumak icin her turlu orantılı yonteme basvurmakta serbesttir. o yuzden biber gazı tasıyın, ve tasıtın. ben anneme babama arkadaslarıma kız erkek herkese de veriyorum bende fazla varsa. nereden neyin gelecegi belli olmuyor. bu kadar tehlike icinde kendimizi koruma alanı bu kadar kısıtlı maalesef yargı onune cıktıgımız zaman masumiyet karinesi en cok da magdurları yaralıyor aslında.

aynen öyle dogru yazdınız. bir de sunu ekleyeyim, mesru mudafaa durumunda biber gazı kullanımı suç teşkil etmiyor. zaten kuvvet kullanımı yasagının istisnai halidir mesru mudafaa durumu. bireyler arası da devletler arası da aynı kural gecerlidir. bir kisi ani ve kacınılmaz tehlike karsısında kendisini korumak icin her turlu orantılı yonteme basvurmakta serbesttir. o yuzden biber gazı tasıyın, ve tasıtın. ben anneme babama arkadaslarıma kız erkek herkese de veriyorum bende fazla varsa. nereden neyin gelecegi belli olmuyor. bu kadar tehlike icinde kendimizi koruma alanı bu kadar kısıtlı maalesef yargı onune cıktıgımız zaman masumiyet karinesi en cok da magdurları yaralıyor aslında.
Haklisiniz, bi site var http://anitsayac.com diye 2008 den bu yana oldurulen kadinlar icin bi anit sayac bu. Daha simdiden bir ayda 11 kadın öldürülmüş. Yaptirimlar o kadar yetersiz ki, ben korkuyorum kendimi dahi savunurken hayatim mahvolabilir diye. Canavarlar korkmuyor anlayamiyorum..

Back
X