Korkularım var bana yardım edin kızlar :(

tmblkz

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
62
14
18
35
Kütahya
6 yıllık bir ilişkim var. Birbirimizi seviyoruz, anlaşıyoruz buraya kadar bi sorun yok. O'nun doğuda bir ilçeye tayini çıktı, bense atama bekliyorum ondan sonra da evlenecektik. Dün bana bu yaz evlenelim neyi bekliyoruz ben burda yalnızım zaten, sen atanırsan gideriz başka yere atanamazsan da ders çalışırsın rahat rahat ben işteyken dedi. Bi anda olunca böyle apar topar olacak gibi geliyo ağustos sonuna.. açıkcası korkuyorum kızlar, ailemden üniversite hayatı dahil hiç ayrılmadım onlara çok düşkünüm iki gün bi yere gitsem giderken bi kötü oluyorum şu anda bile yazarken kötü oluyorum Türkiye'nin başka bir ucuna gidicem. Onu seviyorum bunda bi sorun yok ama gurbet korkutuyo. Aileme bişey olursa nasıl gidicem ha diyince. ya da özlesem pat diye gelemem kı Bilmiyorum bunlar bahane belki ama iş ciddiye binince çok korktum. Napıcam gurbet çok mu zor olur. Nasıl alışırım sizce? Yoksa bi sene daha atanmayı bekleyip öyle mi evlensek diyorum o zaman da ya atanamazsan boşu boşuna beklemiş olcaz diyo ki haklı. Neden bekleyelim diyo. Öğrenci evi gibi olcak pek bişey almıcaz evimize, nişanım bile belkı olmaz zaman kısıtlığından. direk düğün. Hiç böyle hayal etmemiştim. Yardım edin bana lütfen mantıklı olan ne? Bir de gurbette çok mu zor olur

NOT: İlk kez yazıyorum buraya bi yanlışım olduysa ya da olursa kusura bakmayın. Hep yazılarınızı, yorumlarınızı okuyorum çok güzel yardımlaşıyorsunuz burda. Direk aklıma size danışmak geldi. Şimdiden yardım edenlere teşekkürler..

Ayrıca aynı durumu yaşayanlar da tecrübelerini paylaşabilir mi benimle nasıl geçti bu süreçler.

Canım boşuna abartıyorsun kafanda.. Ailen biliyor mu erkek arkadaşını? Bilmiyorlarsa paylaş onlarla da, hiç bir şey düşünüldüğü gibi olmuyor zaten.. Nişandan, düğüne, ev eşyasına kadar her şey nasip kısmet. Olacak dediğin olmaz, yok olmasın dediğin olur. Bu işlere kalkışınca süreç sadece iki insana göre yürümüyor maalesef :) Gelelim ailenle ayrılma korkusuna.. Ben aileme çok yakınım yarım saat uzaklıktayız birbirimize ben ildeyim onlar ilçede ha deyince gidebileceğim yerdeler yani. Ama gidebiliyor muyum? Çok sık değil.. Çalışıyorum, kendi evimin düzeni vs derken o kadar yakında olmalarına rağmen zor geliyo bazen bana ki bende senin gibi aileme çok düşkünüm. Ama insan evlenip kendi evini kurunca her şey değişiyor. Sendeki de aileden ayrı kalmaktan ziyade evlilik korkusu gibi geldi bana, bir de hiç bilmediğin bir yere gitme korkusu... Haklısın ama günlük hayat içinde onunla bununla derken zaman öyle bir geçiyor ki.. Hele ki yeni evli olacaksın sen, karşındaki insanı gerçekten seviyorsan eminsen neden zor olsun.. Hatta daha iyi motive olup, tek başına daha sistemli çalışıp daha iyi bir sonuç bile çıkarabilirsin bence sınavda.

bende üniv dahil hiç ailemden ayrılmadım evlendim 12 saatlik uzaklıkta bir şehre geldim
ilk aylar evliliğin getirdiği alışma durumu, bocalamalar, la geçer aileni tabi özlersin o kaçınılmaz ama
bunun için zamana ihtiyacın var zaman olur ki baba evindeyken bile evini özler olursun
evlilik bambaşka bir deneyim, zorlugu kadar güzellikleride var

canım ben de bu sene atandım ve hemen evlendim. aileme özellikle babama o kadar düşkünüm ki... ilk kez ayrılıyorum onlardan. ben sakaryadayım onlar istanbulda ama olmuyor her zaman gidilmiyor çok şey çıkıyor... burada eşyalı bir ev kiralık.. eşyaları başka insanları başka köydeyim... eylül ayından beri burdayım 6 bçk ay falan oldu alışamadım... bunalımdayım sürekli midem bulanıyor başım ağrıyor. 2 haftada bir gidiyoruz biz yinede çok zor geliyor. bu ay gidemedik eğitimlerimiz seminerlerimiz vardı.. boğuluyorum resmen. alışamadım buraya...

ev aldık istanbulda çok iyi bir puan almıştm kpssden. kesin istanbul olur die bakıyoduk 1 tane bile kontenjan açmadılar. evimizi tam döşeyemeden içinde yaşayamadan geldik tanımadığımız bir evde tanımadığımız eşyalarla üstelik ailemden uzak yaşıyoruz. Eşim birtanedir bana destek olmaya çalışıyor her konuda. istersen her hafta gidelim diyor ama işte.. mecburiyettende olsa kalıyorsun çıkıyor birşeyler. işimden de öğrencilerimden de müdürmden okulumdan o kadar memnunum ama ne fayda...

çok şükür bu haziranda eş durumuyla döneceğiz inşallah... günleri sayıyorum... bahçelievler beykent uzak derken istanbul sakarya oldu talihimize. güzel deneyim oldu ama içim buruk onlarsız. ben alışamadım hala... 3 ay kaldı bakalım kısmet.

(iyi ki konuyu açmışın içimi dökmeye ihtiyacım varmış..)

canım benimde 6 yıllık ilişkim var okulum bitmedi onu bekliyoruz yerinden olsam evlenirdim neyi bekliyorsun ki neden zor olsun eninde sonunda olacak bu iş ben olsam beklemezdim

çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı okuyunca çok haklı dedim. Arkadaşlarımda abarttığımı söylüyolar neden böyleyim bilmiyorum. Ailemin haberi var, sen nasıl istersen öyle olsun dediler. Zaten ailelerde tanıştı. Umarım dediğiniz gibi olur. Yarın son kararı vericez. hayırlısı olsun

Evet her şeyden önce hayırlısı olsun.. Ailen sen nasıl istersen öyle olsun dediğine göre bence bu sorumlulukları kaldırabilirsin sen :) Kendine güven, nasıl huzurlu olacaksan ona göre karar ver.. Sonra pişman olma.

Evet kesinlikle sizin yaşadıklarınız benim korkularım eminim benimde öyle olucak ben kendimi biliyorum. ama bi yanda da şartlandırma kendini diyorum. ben atanınca güzel bı yer yakınlarda bi yer yazarız diyorum. Açıkcası kendimi ikna etme aşamasındayım. Erkek arkadaşım istediğin zaman gidersin hiç merak etme burda bayan öğretmenler var tanışrsın falan dedi ama o kadar sıcakkanlı da değilim ki ben Umarım siz de en kısa zamanda Gidersiniz eş durumundan.

karşılıklı olarak sıkıntılarınız ilişkide problemleriniz yoksa (ki tek sıkıntı gurbet vs) bence uzatmadan düğün yapmak en iyisi.
neden derseniz o kadar yıl eçirmişsiniz onca emek bu noktaya varmış maşallah
uzaklık, mesafe, ayrı kalmak çok yorar ilişkiyi o riske atmaya değmez.

anne-baba olayı çok zor olur tahminimce ama iki güzellikten birine dönmeniz gerekiyor.
hem bir kaç sene sonra yakınlarda bir yere tayin hakkınız vsde olur biraz diş sıkmak lazım.

evlilik bu dünyadaki en güzel şey :) neden korkar ki insanlar hiç anlamam. hemde sevdiğin adamla!evlendikten sonra anlayacaksın ki dünyanın en rahat,en güvenli,en sıcak,en huzurlu yeri sevdiğin adamın kolları. ya birlikte uyuyup birlikte uyanmak o kadar güzel ki neden 6 sene beklemişim bile diyebilirsin :) Allah uzuuun ömür versin ama ailelerimiz ne kadar yanımızda olabilecek ki? bende doğudayım. ailem batıda. bi uçağa bakıyo yanlarına gitmek. sen evlen mutlu olmaya çalış. hasretliğe de alışırsın merak etme. herşey zamanında güzel.yaşını bilmiyorum ama bence evlilikte çok geciktirilecek bişey değil. daha çocuklarınız olacaaak onlar büyüyeceeek falan... :)

Son düzenleme:
canım benimde 6 yıllık ilişkim var okulum bitmedi onu bekliyoruz yerinden olsam evlenirdim neyi bekliyorsun ki neden zor olsun eninde sonunda olacak bu iş ben olsam beklemezdim

Haklısınız hiç beklemiyodum böyle bişey kendimden ama o kadar kolay olmuyomuş evlilik dediğin şey. Sevgilimle telde konuşurken bile sesim titremey başladı o derece. annemle bi posta ağlaştık onu söylemiyorum bile

Evet bi dertte o ben 27 o 28 yaşında. herşey yaşında güzel diyorum, geç kalmak da istemiyorum bazı şeylere açıkcası. Hatta geç kalmış bile olabilirim ama bunun çocuğu var falan en azından bi kaç sene kendimiz yaşarız bakarız diyorum ne kadar erken olursa o kadar iyi gibi. çok teşekkürler gerçekten, yorumlarınız beni rahatlatıyo

haha haklısın valla sevgilim askere gidiyor gelince nişan yapıcaz hemen dedi 2 gün kendime gelemedim valla

evet uzaktan ilişki çok zor gerçekten, bi kavgamız olsa barışmamız anlaşmamız bile çok zaman alıyo. yan yana olsak konuşup çözebilceğimiz basit bı konuda bile. ben hep atanınca evlenmeyi düşünmüştüm. güvencem olsun dedim ama nasıp işte. tabi ki çalışıcam kpssye, o zamana kadar para isteme meselesi bile beni geriyo. ki duysa çok kızar bu söylediğime sevgilim. ama ben böyleyim napiyım

İnş dediğiniz gibi olur. Aynı seyleri yaşayanları görmek güç veriyo insana. sen niye yapamıyasın herkes aynı durumda diyorum

27 yaşındasın demek. bende 28 e yeni girdim. evlendikten sonra 1 sene en az çocuk yapmayalım dedik. 2 ay korunduk 3. ay yahu bebişimiz olsun boşverelim gezmeyi tozmayı dedik bak sende öyle olursun. hele biz kadınlarda bu annelik denen hormon varya onlar yanıp tutuşmaya başlıyo sonra kk da bebek istiyoruz önerilerinizi bekliyoruz diye konu açarsın herşeyin hayırlısı olsun. bak bekar adam tek başına fazla bırakmaya gelmez. bende doğuda görev yapıyorum burda batıdan gelen erkekler karaborsa yani benden söylemesi :)

olsun kadında her konuda onurlu olmak iyidir (yanlış anlaşılmayayım sakın ama zorunlu olmamasına rağmen eşim bana bakmalı kafasıyla yan gelip yatan hanımlara kızıyorum)
evlenirsiniz çekirdeğin çekirdeği minnacık bir aile kafanız rahat olur inşallah haliyle daha verimli ders çalışırsınız diye düşünüyorum
gerçek mutluluk insana her anlamda seviye atlatıyor çünkü
dilerim hakkınızda iyi olacak olana çarçabuk karar verirsiniz ama benim fikrim ertelememe yönünde.

Insan alisiyor bende gurbetteyim 9 saat mesafe var ailemle aramda. Ama sizin icin gecici bi uzaklik sanirim gorev icin o da bir teselli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…