Korkularım yersiz mi?

“Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir” sözünü bırakmak istedim buraya.
Bir de söylemeden edemeyeceğim, asla kırmak değil niyetim,
Bazen sizin gerçekten ne yazayım ne yazayım diye düşündüğünüzü düşünüyorum, ya da çok takıntılısınız 🤷🏻‍♀️
Evet biraz takıntılı biriyim maalesef.

Suan istediklerin dusunduklerin cok degil 3-5 sene sonra degisecek. Bu yasta es secmenin ileride boyle bir dezavantaji var. Fikir ayriliklari basliyor. Cunku hala gelisimin devam ediyor. Acele etme derim. En onemlisi kendi ekonomik bagimsizligini kazanmis olman. Gelen adam ona gore saygi duyacak sana.

Görücü evliliğinde de sonuçta tanışıp ertesi gün evlenelim olmuyor hatta daha iyi birleri tavsiye etmiştir kefil olmuştur daha iyi çıkma ihtimali yüksek. Aşk evliliği yapanlar hep mi mutlu yada görücü usulü evlilik yapanlar mutsuz mu. Düşüncenizi doğru bulmadım. İyi insanlar çıksın karşınıza

Bence yersiz. Etrafımda tanıdığım çoğu kişi iş yerinde buldu eşini.

Ay benim için komşumuzun dediği geldi aklıma. Okulda bulamadı evden de çıkmıyor (kısa bir çalışma hayatım oldu) nerden koca bulacak demiş anneme😂 sonuç : 1 sene içinde evlendim😅

Görücü evliliğinde de sonuçta tanışıp ertesi gün evlenelim olmuyor hatta daha iyi birleri tavsiye etmiştir kefil olmuştur daha iyi çıkma ihtimali yüksek. Aşk evliliği yapanlar hep mi mutlu yada görücü usulü evlilik yapanlar mutsuz mu. Düşüncenizi doğru bulmadım. İyi insanlar çıksın karşınıza
Ben öyle bir şey demedim ki. Benim hayalim aşk evliliği. Herkesin evlenme tarzı veya hayali farklıdır buna saygı duyarım.

"Üniversite yıllarında bir sevgili bulunamazsa ileriki yıllarda zor bulunuyor."
Bu salak lafı kim dedi ya??
Ben üniversiteyi bitireli kaç sene oldu, hayatıma pek çok romantik anı girdi, bazıları sevgililiğe gitti,bazıları 'tatli bir anı' olarak kaldi.
Kesinlikle katılmadığım bir önerme
Ayrıca üni ilişkisiyle evlenmek de çok matah bir şey değil ya , benim çevremdeki arkadaşlarımın çoğu üni aşkıyla evlendi... Yani, bilemiyroum :) kötü bir yorumda da bulunmak istemiyorum ama gerçekten sıkıcı bir şey. (Yakın cevremi baz alıyorum) Ciddi ilişkileri var diye ne üniversite günlerini güzelce yaşadılar (tek başına-kizkiza tatile,festivale gitmek, eşte dostta kalmak, Erasmus / work and travel yapmak vs vs) , ne de üni sonrası o çok keyifli para kazadiklari birkaç senenin tadını çıkattilar. Rota çok klasik, mezun ol/asker yolu bekle/ ise gir/ para biriktir / evlen...
Yani zaten yapılacak bir şey şu evlilik süreci,
Bunca stresli ve masraflı -donulmez bir yola girmeden önce
insan biraz kendini gerçekleştirip , parasını gönlünce saçıp, kendiyle başbaşa kalıp , üç beş ülke gezip evlenmeli bence ki gözü açık kalmasın. Ya da ben herkesi kendim gibi görüyorum, bilmiyorum.
Ama 21 yaşındaki çiçek gibi bir genç kızın 'evlenmek istiyorum,ya koca bulamazsam' konulari açmasi gerçekten çok üzücü. Etrafımda da böyle çok insan var, tek dertleri evlenmek, tek arzuları, istekleri bu. En büyük hayalleri beyaz gelinlik... Yani gerçekten kendin için kurduğun en büyük hayal bu mu?

Ben üniversiteyi bitireli kaç sene oldu, hayatıma pek çok romantik anı girdi, bazıları sevgililiğe gitti,bazıları 'tatli bir anı' olarak kaldi.
Ayrıca üni ilişkisiyle evlenmek de çok matah bir şey değil ya , benim çevremdeki arkadaşlarımın çoğu üni aşkıyla evlendi... Yani, bilemiyroum :) kötü bir yorumda da bulunmak istemiyorum ama gerçekten sıkıcı bir şey. (Yakın cevremi baz alıyorum) Ciddi ilişkileri var diye ne üniversite günlerini güzelce yaşadılar (tek başına-kizkiza tatile,festivale gitmek, eşte dostta kalmak, Erasmus / work and travel yapmak vs vs) , ne de üni sonrası o çok keyifli para kazadiklari birkaç senenin tadını çıkattilar. Rota çok klasik, mezun ol/asker yolu bekle/ ise gir/ para biriktir / evlen...
insan biraz kendini gerçekleştirip , parasını gönlünce saçıp, kendiyle başbaşa kalıp , üç beş ülke gezip evlenmeli bence ki gözü açık kalmasın. Ya da ben herkesi kendim gibi görüyorum, bilmiyorum.
Ama 21 yaşındaki çiçek gibi bir genç kızın 'evlenmek istiyorum,ya koca bulamazsam' konulari açmasi gerçekten çok üzücü. Etrafımda da böyle çok insan var, tek dertleri evlenmek, tek arzuları, istekleri bu. En büyük hayalleri beyaz gelinlik... Yani gerçekten kendin için kurduğun en büyük hayal bu mu?
Teşekkür ederim ama ben en büyük hayalim evlilik demedim ki. Şu an için asla evlilik düşünmüyorum zaten. Ama 30 yaşında falan evleneceğim yani evlenmek istiyorum, bir hayat arkadaşı istiyorum. Tek derdimin gelinlik giymek olduğunu kim söyledi? Bu sitede nedense hemen koca meraklısı etiketi yapıştırılıyor. Bir kadın hem eğitimli olup, hem hobi sahibi olup hem de evlenmek isteyemez mi?

Anladım. Ben şöyle düşünmüştüm aslında: Üniversitede tanışırım aşık olurum, uzun yıllar bir birliktelik yaşarım, zamanı gelince de evlenirim.
Hiçte öyle değil yavrum
Üniversite biter tak sepeti koluna herkes kendi yoluna
Bu sefer araya mesafe girer kafayı sıyır dur
Sürekli stres ve o dönem daha olgun bile olmuyorsunuz.
Koca dugunlerde eş dost tavsiyesiyle değişik ortamlarda bulunur.
Hiç ummadığı iz yerde tanisirsiniz.
Hatta işde daha çok bulunur.
Sen aranan ulaşılmaya ol.
Benimde kızım var yeminle herkesin burnunu sürttürüm:)) koştur peşinden.
Sen hep kovalanan ol merak etme herkes seni mesleğin olsun güzel ol bakımlı ol bulur.

Ağzına sağlık tam benim kafa
İki kızım var gönüllerince yaşasınlar okul hayatını iş hayatını keyfi ne zaman isterse evlensin evlilik en son is

Ben üniversiteden sonra zor olduğuna katılıyorum. 27 yaşındayım, evli arkadaşlarım hep üniversitede tanışıp evlenenler. Üniversitede uzun ilişkisi olmayanlar veya ayrılanlar hala bekar ve ciddi bir ilişkisi olan da yok. Okul çağlarında birine aşık olmak, onunla hayatını birleştirmek daha kolay çünkü genç ve heyecanlısın. Yaş aldıkça o coşku azalıyor, kriterler değişiyor, yaşıtlarının bir kısmı evlendiği için seçenekler azalıyor falan filan derken evlenmek zorlaşıyor. Ama gençlikte heyecanla kurulan ilişkiler mi ileri yaşlarda kurulan ayakları daha yere basan ilişkiler mi tercih edilmeli o kişisine göre değişiyor. Kime ne zaman aşık olacağımızı seçemiyoruz o yüzden burada herkes "Evet ya üniversiteden sonra zor" dese de yine aşık olmayı beklemek zorundasınız o yüzden akışa bırakın. Ama aşkı, en doğru hayat arkadaşını bulmak çok zor bir şey bunu da bilin. Çok az insan hayatının aşkıyla evleniyor yani hiçbir zaman evlenemeyebilirsiniz eğer arayışınız bu yöndeyse. Ben de arıyorum ama pek ümitli değilim olursa olur olmazsa olmaz ne yapalım...

Ben üniversiteden sonra zor olduğuna katılıyorum. 27 yaşındayım, evli arkadaşlarım hep üniversitede tanışıp evlenenler. Üniversitede uzun ilişkisi olmayanlar veya ayrılanlar hala bekar ve ciddi bir ilişkisi olan da yok. Okul çağlarında birine aşık olmak, onunla hayatını birleştirmek daha kolay çünkü genç ve heyecanlısın. Yaş aldıkça o coşku azalıyor, kriterler değişiyor, yaşıtlarının bir kısmı evlendiği için seçenekler azalıyor falan filan derken evlenmek zorlaşıyor. Ama gençlikte heyecanla kurulan ilişkiler mi ileri yaşlarda kurulan ayakları daha yere basan ilişkiler mi tercih edilmeli o kişisine göre değişiyor. Kime ne zaman aşık olacağımızı seçemiyoruz o yüzden burada herkes "Evet ya üniversiteden sonra zor" dese de yine aşık olmayı beklemek zorundasınız o yüzden akışa bırakın. Ama aşkı, en doğru hayat arkadaşını bulmak çok zor bir şey bunu da bilin. Çok az insan hayatının aşkıyla evleniyor yani hiçbir zaman evlenemeyebilirsiniz eğer arayışınız bu yöndeyse. Ben de arıyorum ama pek ümitli değilim olursa olur olmazsa olmaz ne yapalım...
Beni çok iyi anlamışsınız. Teşekkür ederim. Evet, aşık olup evlenmek istiyorum.

Ağzına sağlık tam benim kafa
İki kızım var gönüllerince yaşasınlar okul hayatını iş hayatını keyfi ne zaman isterse evlensin e
Beni çok iyi anlamışsınız. Teşekkür ederim. Evet, aşık olup evlenmek istiyorum.
Aşk biter o sadece bir heyecan
Evlende bak yıllar geçsin.
Boşa bunun için cabaladigina üzüleceksin.
Evlilik mantık ve sevgi saygıyla olur .
Aşk gelir geçer
Burda aşk evlilivi yapıp başkasını evliylen seven bile çıkmıştı.bunlar tecrübe sakin aldanma aşk hata yaptırır gözünü karartır rahat ve sorunsuz hayat sürmek için evlilikte sakin aşkı ön planda tutma

Üniversiteden sonra daha doğrusu 25 ten sonra daha bir olgunlaşıp armudun sapı, üzümün çöpü demeye başlıyorsun..

Her şey zamanın da güzeldir aslında..

Üniversiteden sonra daha doğrusu 25 ten sonra daha bir olgunlaşıp armudun sapı, üzümün çöpü demeye başlıyorsun..

Her şey zamanın da güzeldir aslında..
İşte ben de 25'ten önce tanışıp 25'ten sonra evlensem çok güzel olur.

Sadece Evlilik için değil..Aşk için, Meslek için, ayakları'nın üzerinde durmak için vs..erken kalkan yol alır.
Haklısınız. İnsan böyle şeyleri dile getirmeye de çekiniyor. Hemen koca meraklısı damgası yiyorsun. 25'ten önce evlilik düşünmem zaten de, 25'ten sonra düşünürüm. Kendime ait bir mesleğim varsa, karşıma da aşık olduğum ve iyi bir insan çıkmışsa neden bekleyeyim ki? Ben bu konuda genelden farklı düşünüyorum sanırım.

Hem doğru hem yanlış bir tespit. Üniversite yıllarında verdigin kararlar ve seçimlerin ilerde cok degisecek. Zaten bulamamanin nedeni bu olacak. Şimdi yakışıklı bulduğun her adam seni heyecanlandirabilir. Bir iltifatiyla senin gönlünü çalabilir. 30 yasina geldiginde o iltifatlara kıçınla gülersin. Yakışıklılık iltifat vs yetmez. Daha olgun davranıp cok detaylı düşünürsün ve aslında daha doğru kararlar verirsin. Tabi bu olgunluğa sadece yaşla erişilmez, tecrübe de önemli. Şimdi iliskilerin olsun ama evlilik için biraz daha beklemelisin. En az 25 olmali bence evlilik yaşı. O yaşa kadar erkeklerin zayıf ve güçlü yanlarını, iyi ve kötü yanlarını öğren, aşk acısı çek herseyi yaşa boşver. Haa bir de şunu da bil, 30 yasina gelince kimse kimsenin pesinde kosmaz. Kimseye tahammülün kalmaz

Hem doğru hem yanlış bir tespit. Üniversite yıllarında verdigin kararlar ve seçimlerin ilerde cok degisecek. Zaten bulamamanin nedeni bu olacak. Şimdi yakışıklı bulduğun her adam seni heyecanlandirabilir. Bir iltifatiyla senin gönlünü çalabilir. 30 yasina geldiginde o iltifatlara kıçınla gülersin. Yakışıklılık iltifat vs yetmez. Daha olgun davranıp cok detaylı düşünürsün ve aslında daha doğru kararlar verirsin. Tabi bu olgunluğa sadece yaşla erişilmez, tecrübe de önemli. Şimdi iliskilerin olsun ama evlilik için biraz daha beklemelisin. En az 25 olmali bence evlilik yaşı. O yaşa kadar erkeklerin zayıf ve güçlü yanlarını, iyi ve kötü yanlarını öğren, aşk acısı çek herseyi yaşa boşver. Haa bir de şunu da bil, 30 yasina gelince kimse kimsenin pesinde kosmaz. Kimseye tahammülün kalmaz
İşte keşke şu an bir ilişkim olsa ama yok maalesef. Koronadan dolayı her şey çok zorlaştı. Bir de ben öyle rastgele birini istemiyorum, bana sevgisini hissettirebilecek bir erkek istiyorum. Öyle olunca da iş iyice zorlaşıyor. Çünkü günümüzde erkekler sevgiye pek önem vermiyor gördüğüm kadarıyla.

İşte keşke şu an bir ilişkim olsa ama yok maalesef. Koronadan dolayı her şey çok zorlaştı. Bir de ben öyle rastgele birini istemiyorum, bana sevgisini hissettirebilecek bir erkek istiyorum. Öyle olunca da iş iyice zorlaşıyor. Çünkü günümüzde erkekler sevgiye pek önem vermiyor gördüğüm kadarıyla.
Erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşıyor. Istisnalar vardir tabi. Senin yaslarindaki bir erkeğin sorumluluk bilinci oluşmamıştır. Oncelikleri farklı olabilir o yüzden sevgiye önem vermediklerini düşünüyorsun. Elbette onların da duyguları var. Seni seven sana aşık olan insanlar olacak. Hatta belki var ama senin haberin yok. Umarım karşına iyi insanlar çıkar ve çok güzel duygular yaşarsın

Back
X