Bu salak lafı kim dedi ya??
Ben üniversiteyi bitireli kaç sene oldu, hayatıma pek çok romantik anı girdi, bazıları sevgililiğe gitti,bazıları 'tatli bir anı' olarak kaldi.
Kesinlikle katılmadığım bir önerme
Ayrıca üni ilişkisiyle evlenmek de çok matah bir şey değil ya , benim çevremdeki arkadaşlarımın çoğu üni aşkıyla evlendi... Yani, bilemiyroum :) kötü bir yorumda da bulunmak istemiyorum ama gerçekten sıkıcı bir şey. (Yakın cevremi baz alıyorum) Ciddi ilişkileri var diye ne üniversite günlerini güzelce yaşadılar (tek başına-kizkiza tatile,festivale gitmek, eşte dostta kalmak, Erasmus / work and travel yapmak vs vs) , ne de üni sonrası o çok keyifli para kazadiklari birkaç senenin tadını çıkattilar. Rota çok klasik, mezun ol/asker yolu bekle/ ise gir/ para biriktir / evlen...
Yani zaten yapılacak bir şey şu evlilik süreci,
Bunca stresli ve masraflı -donulmez bir yola girmeden önce
insan biraz kendini gerçekleştirip , parasını gönlünce saçıp, kendiyle başbaşa kalıp , üç beş ülke gezip evlenmeli bence ki gözü açık kalmasın. Ya da ben herkesi kendim gibi görüyorum, bilmiyorum.
Ama 21 yaşındaki çiçek gibi bir genç kızın 'evlenmek istiyorum,ya koca bulamazsam' konulari açmasi gerçekten çok üzücü. Etrafımda da böyle çok insan var, tek dertleri evlenmek, tek arzuları, istekleri bu. En büyük hayalleri beyaz gelinlik... Yani gerçekten kendin için kurduğun en büyük hayal bu mu?