• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkularım.

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.810
33.918
798
Merhaba.
Bugünlerde içimdeki korkularla mücadele etmekten yoruldum ve sizlerle dertleşmek istiyorum.
Benim 27 aylık bir kızım var ve dogduğundan beri çalışma hayatına ara verdim. Kış sonu işyerimi açmayı planlıyorum ama şimdiden beni afakanlar basıyor kızıma en az zararı vererek bu işi nasıl kotarırım diye.
Biliyorum çoğunuz çalışan annesiniz, ama kayınvalide/anne ama kreş ama bakıcı bir şekilde çocuklarınızdan ayrısınız. Nasıl yaptınız? Çocuklarınız nasıl tepkiler verdi? Bu süreci nasıl atlattınız?
Kayınvalidem uzakta, annem 1 saat mesafede araçla, dolayısıyla bu seçenekler ortadan kalkıyor ve ben tamda bu noktada tıkanıyorum. Bakıcı düşünemiyorum, bu aylardaki bir çocuğun artık eğitim, sosyalleşme adına adım atabileceğini düşünüyorum. Bakıcıyla evde bunların çoğundan mahrum kalır , diğer yandan kreşlerle de ilgili haberler görüyorum kalbim sıkısıyor.
Evime yakın bir kreş standına denk geldim, oturdum konuştum yok yok.
Çocukların sanata ilgilerine istinaden bir eğitim olusturuyorlar.
Dans, mental aritnetik, müzik, tiyatro, yüzme vs bir çok aktivite var. Ve tabi kamerada var.Bugün aradılar gelin görün diye bu hafta gitmek istemedim, haftaya erteledim. İçimden gelmedi.
Aklımada yattı ama sorun şu ki işim aracla 45 dakika mesafede olacak bu bahsettigim kreşe.
İşime yakın olsun diyor içimden bir ses. Her an ulaşabilmelisin, İstanbul trafiğinde birde.
Kararsızım, bunalıyorum artık düşünmekten, gece ağladım kızımı uyuturken , içim acıdı bir yandan, diğer yandan çalışmasamda kreşe gitmeli diye kendimi avuttum.
Kızlar ne olur içime su serpecek birşeyler söyleyin bana.
Silkeleyin, kendime geleyim.
Not: Çok bağlı bir çocuk bana. Geçen gün çocuklar için minyatür bir park yapmışlar oraya götürdüm, icerde inşaat alanı, tamirhane, tavsanlar, mini mutfaklar, mini marketler vs olan bir yer , calışanlar anaokulu öğretmeniymiş çok ilgililerdi ama gelin görün kızım bir dakika bırakmadı beni. Anne anne diye peşimde dolandı. Cok zor olacak yani alişması.
Okuyup, yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Simdi sekerim oncelikle soyleyeyim ki benim cocugum yok, o yuzden odunca yorumlar yaparsam affola.

Soyle bir cumle yazmissiniz : Nasilsa krese gidecek. Ben de bunu yazacaktim, nasilsa krese gidecek. Sosyallesmeye bu yaslarda baslamali cocuklar, siz calissaniz da calismasaniz da krese gitmesi gerekiyor. Vicdan azabi duyacak bir seyiniz yok ki, ama anne yuregi iste :) Siz ondan ayrilmak istemiyor olmayasiniz ? :) Bebeginize doyamamaniz normal tabi ki ama krese gidince de nasilsa aksamlari goreceksiniz.

aynı korkular bende de var. benimde 13 aylık ikizlerim çalışmak istiyorum. çocukların büyümesini bekliyorum. 24 aylık olunca başlıcam inşallah ama nasıl olacak bilmiyorum:KK43:

Simdi sekerim oncelikle soyleyeyim ki benim cocugum yok, o yuzden odunca yorumlar yaparsam affola.

Soyle bir cumle yazmissiniz : Nasilsa krese gidecek. Ben de bunu yazacaktim, nasilsa krese gidecek. Sosyallesmeye bu yaslarda baslamali cocuklar, siz calissaniz da calismasaniz da krese gitmesi gerekiyor. Vicdan azabi duyacak bir seyiniz yok ki, ama anne yuregi iste :) Siz ondan ayrilmak istemiyor olmayasiniz ? :) Bebeginize doyamamaniz normal tabi ki ama krese gidince de nasilsa aksamlari goreceksiniz.
Gayet makul yazmışsın canım.
Korkuyorum hemde hayatımda hiç korkmadiğım kadar. Çok minik, çok savunmasız çünkü. Konuşuyor derdini anlatiyor şükür ama içim acıyor onu bırakıp arkami dönüp gitme düsüncesi kalbimi sıkıştırıyor. Makul olmaya çalışıyorum bu korku bitiyor sonra diyorum ki isten gelip yetebilirmiyim hala kızıma. Asık suratli yorgun mutsuz bir anne olup çıkarmıyım diye korkuyorum öte yandan.

Kreşe gitmesi gerekiyor tabi ki. Hem sosyalleşmesi için hem de çok bağlı diyorsunuz bunu aşması için kreş gerekli. Bağımsız kreşlerdense kolejlere bağlı kreşlere göndermenizi tavsiye ederim. Hem sosyal olanakları daha geniş olur hem de oturmuş bir eğitim kurumunda gözünüz arkada kalmaz.

canım sağlıklı bir kopmayı illaki yaşaması gerekiyor kızının. kreş yaşı için çok erken değil bence. benim kızımda 24 aylık başlayacak. sen işe başlamadan, önce yarım gün başlayıp sonrasında tam güne çıkarabilirsin. böylece kademeli alışır. iş yerine yakın bi yeri tercih etmelisin bencede.

Not: Çok bağlı bir çocuk bana. Geçen gün çocuklar için minyatür bir park yapmışlar oraya götürdüm, icerde inşaat alanı, tamirhane, tavsanlar, mini mutfaklar, mini marketler vs olan bir yer , calışanlar anaokulu öğretmeniymiş çok ilgililerdi ama gelin görün kızım bir dakika bırakmadı beni. Anne anne diye peşimde dolandı. Cok zor olacak yani alişması.
Okuyup, yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Şu yazdığınız yazıyı lütfen okuyun bir kere daha.
çocugunuza ne kadar kötülük yaptığınızınfarkına varın.Özgüvenini, sosyal zihin yetisini yok ettiğinizi farketmeniz için çocuğunuzun daha ne yapması lazım? Lütfen rahat olun.kreş, yaşı geldiğinde en iyi annenin verebileceği eğitimden bile daha verimli hale geliyor.Kızınız 2 yaşını geçmiş, artık eteğinizden ayrılma vakti gelmiş geçiyor..

Kreşe gitmesi gerekiyor tabi ki. Hem sosyalleşmesi için hem de çok bağlı diyorsunuz bunu aşması için kreş gerekli. Bağımsız kreşlerdense kolejlere bağlı kreşlere göndermenizi tavsiye ederim. Hem sosyal olanakları daha geniş olur hem de oturmuş bir eğitim kurumunda gözünüz arkada kalmaz.
Teşekkür ederim. Araştırayım işime yakın varsa degerlendirebilirim.

Gayet makul yazmışsın canım.
Korkuyorum hemde hayatımda hiç korkmadiğım kadar. Çok minik, çok savunmasız çünkü. Konuşuyor derdini anlatiyor şükür ama içim acıyor onu bırakıp arkami dönüp gitme düsüncesi kalbimi sıkıştırıyor. Makul olmaya çalışıyorum bu korku bitiyor sonra diyorum ki isten gelip yetebilirmiyim hala kızıma. Asık suratli yorgun mutsuz bir anne olup çıkarmıyım diye korkuyorum öte yandan.

Yetersiniz tabi, ama butun gun evde oturmaktan bir noktadan sonra zaten sikilacaksiniz, diger yetiskin insanlari gormeye de ihtiyaciniz var :) Calismaya alisiksiniz, bir sureden sonra evde oturmaktan kafayi yerseniz o zaman faydali bir anne olabilecek misiniz ki? En verimli anne mutlu annedir diyorum :)

daha çok moralini bozacağım hazır mısın:=))... şimdi diyelim çocuğu kreşe verdin, bu çocuk henüz bakterilere bağışıklık kazanmadığı için dakka 1 hastalanacak, e sen iştesin, istersen çocuğun kreşi dibinde olsun farketmez, çocuk evde kalacak, bakımı vs si olacak.... sabah çıkmaz, akşam gelme sirkülasyonunu nasıl ayarlayacaksın, genelde kreşler sabah 8 akşam 6 çalışıyorlar, eee kim alacak kim bırakacak çocuğu...
çocuk büyüyecek, 2 sene sonra anaokulun gidecek mecbur... yaz tatili, 19 mayıs tatili, 23 nisan tatili, yok bilmem ne tatili... e o zaman ne yapacaksın???
moral bozuyorum ama bu yazdıklarım hayatın ta kendisi, ne işveren, ne devlet, çalışan annenin arkasında değil, isyanlardayımmmm... çözüm nedir?
1- anneciğinin yanında bir semte taşınacaksın, sana bu tarz durumlarda destek olacak
2- muhteşem bir patron bulacaksın, sana her defasında ok diyecek
3- bakıcı tutacaksın, çocuk okuldayken evin işini yapacak, sen de maaşının yarısını ona vereceksin
4- çalışmayacaksın

Şu yazdığınız yazıyı okuyun bir kere daha.
çocugunuza ne kadar kötülük yaptığınızın, özgüvenini, sosyal zihin yetisini yok ettiğinizi farketmeniz için çocuğunuzun daha ne yapması lazım? Lütfen rahat olun, kreş yaşı geldiğinde en iyi annenin verebileceği eğitimden bile daha verimli hale geliyor.Kızınız 2 yaşını geçmiş, artık eteğinizden ayrılma vakti gelmiş geçiyor..
Teşekkür ederim.
Bende bu kadar bağımlı olmayı istemezdim ama şartlar bunu gerektirdi maalesef.
Bırakacak kimsem olmadı yanımda, eşimde dahil. Heryere onunla gittim ben mecburdum.
Keşke annem kayınvalidem yakında olsaydı yada eşim biraz daha özguvenli olsaydı kızıma bakmak konusunda ama olmadı olamadı.
Çok teşekkür ederim, haklısınız muhakkak böyle olmasi için adım atmak zorundayım kızım için.

canım sağlıklı bir kopmayı illaki yaşaması gerekiyor kızının. kreş yaşı için çok erken değil bence. benim kızımda 24 aylık başlayacak. sen işe başlamadan, önce yarım gün başlayıp sonrasında tam güne çıkarabilirsin. böylece kademeli alışır. iş yerine yakın bi yeri tercih etmelisin bencede.
Çok teşekkür ederim. İnşallah işime yakın uygun bir yer bulurum. Evet biraz önce başlatmam gerek canim haklısın.

daha çok moralini bozacağım hazır mısın:=))... şimdi diyelim çocuğu kreşe verdin, bu çocuk henüz bakterilere bağışıklık kazanmadığı için dakka 1 hastalanacak, e sen iştesin, istersen çocuğun kreşi dibinde olsun farketmez, çocuk evde kalacak, bakımı vs si olacak.... sabah çıkmaz, akşam gelme sirkülasyonunu nasıl ayarlayacaksın, genelde kreşler sabah 8 akşam 6 çalışıyorlar, eee kim alacak kim bırakacak çocuğu...
çocuk büyüyecek, 2 sene sonra anaokulun gidecek mecbur... yaz tatili, 19 mayıs tatili, 23 nisan tatili, yok bilmem ne tatili... e o zaman ne yapacaksın???
moral bozuyorum ama bu yazdıklarım hayatın ta kendisi, ne işveren, ne devlet, çalışan annenin arkasında değil, isyanlardayımmmm... çözüm nedir?
1- anneciğinin yanında bir semte taşınacaksın, sana bu tarz durumlarda destek olacak
2- muhteşem bir patron bulacaksın, sana her defasında ok diyecek
3- bakıcı tutacaksın, çocuk okuldayken evin işini yapacak, sen de maaşının yarısını ona vereceksin
4- çalışmayacaksın
Canım haklısın ama bakıcıya sicak bakamiyorum.
Anneme yakın gitsem günde en az 2 saat kaybediyorum. Bu da kızımla geçireceğim zamandan calmak.
İş konusunda tek şansım kendi işim olması ve tek çalışmayacak olmam, inşallah güvenilir çalışanlarla aşabilirim. Haftasonu çalişmayacaģım bu arada.

dükkan açmak tan bahsetmişsiniz. yanınızda olabilme ihtimali varmı . daha önce çalıştığım yerin muhasebecisi büyük 3 odalı bir ofisi vardı bir odasında ikizleri kalıyordu oyuncaklar yatakları tv vs...
benim ikizlerim 3 yaşını bitirdi. ben onlar doğmadan önce çalışmaya devam ederim diyordum ama eşim istemiyordu ama yüzlerini görünce bende çalışamadım. 14 yıl çalışma geçmişim var eşim çalıştırmadığı için hakkını yakmam dedi ve sağolsu kendini sıkıp ssk mı dışardan devam ettiriyor. bu durum beni kendi adıma sevindiriyor ama çocuklarım adına üzüyor sanki onlardanda kısıntı olduğunu düşünüyorum. ama ilerde istekleri çoğaldığında nasıl yaparız diye evde yapılacak iş arıyorum maalesef oda yok. oooooffffff. Allah yardımcımız olsun

Yetersiniz tabi, ama butun gun evde oturmaktan bir noktadan sonra zaten sikilacaksiniz, diger yetiskin insanlari gormeye de ihtiyaciniz var :) Calismaya alisiksiniz, bir sureden sonra evde oturmaktan kafayi yerseniz o zaman faydali bir anne olabilecek misiniz ki? En verimli anne mutlu annedir diyorum :)
Çok doğru tabiki soyledikleriniz.
Ama asla evde oturmadik kızımla hep etkinliklere götürdüm, oyun parklarına , sosyal oldu bu anlamda , girişken oldu ama yeterli değil asla biliyorum.
Diğer korkumda şu ki eşimden destek görememek, herşeyi benden bekliyor /bekliyordu çalışırkende . Şimdi durumlar değişti kızım var destek olurmu ona takılıyorum. İyi biri özünde ama yetmiyor işte.

Kızım ocak sonunda 2 yaşına giriyor,anne babaya bağlı ama sizin bahsettiğiniz kadar değil. Keşke çalışmasanız bile ona ayrı bir birey olduğunu hissettirseydiniz, şimdi zor olacak gibi. Kademe kademe bişeyler yapın bence,birden olursa çocuk için çok çok kötü olur,sizin sevmediğinizi düşünür. Ben olsam haftanın bir kaç günü yarım gün kreşe verirdim ya da oyun grupları araştırırdım. 1-2 sene daha çalışmayı düşünmezdim. 16.aya kadar beraberdik biz,sonra işime döndüm ve şuan size söylediğimi kendim yapabilmeyi çook istiyorum

dükkan açmak tan bahsetmişsiniz. yanınızda olabilme ihtimali varmı . daha önce çalıştığım yerin muhasebecisi büyük 3 odalı bir ofisi vardı bir odasında ikizleri kalıyordu oyuncaklar yatakları tv vs...
benim ikizlerim 3 yaşını bitirdi. ben onlar doğmadan önce çalışmaya devam ederim diyordum ama eşim istemiyordu ama yüzlerini görünce bende çalışamadım. 14 yıl çalışma geçmişim var eşim çalıştırmadığı için hakkını yakmam dedi ve sağolsu kendini sıkıp ssk mı dışardan devam ettiriyor. bu durum beni kendi adıma sevindiriyor ama çocuklarım adına üzüyor sanki onlardanda kısıntı olduğunu düşünüyorum. ama ilerde istekleri çoğaldığında nasıl yaparız diye evde yapılacak iş arıyorum maalesef oda yok. oooooffffff. Allah yardımcımız olsun
Olabilir tabiki ama haksızlık gibi geliyor kızımı orada tutmak. Okulda daha güzel vakit geçirebilir benim isyerime nazaran diye umut ediyorum.
Sağlıkla buyüt canım sende, Rabbim yardımcın olsun seninde.

Back
X